Arvostelu: Creative Sound BlasterX Vanguard K08

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 1 kommentti

Ulkonäkö


Näppäimistö on suhteellisen koreilematon ja kompakti. Kokoluokkansa puolesta Vanguard K08 lienee samassa sarjassa esimerkiksi aiemmin testaamamme Roccat Suora FX:n kanssa.

Näppäimistö on päällystetty mattapintaisella muovilla kaikkialta paitsi medianäppäinten ympäriltä, mistä pinta kiiltää. Vasemmalla reunalla on 5 M-näppäintä, joiden sijoittelu jättää ainakin allekirjoittaneen mielestä toivomisen varaa. Vasemmassa alanurkassa pitäisi olla CTRL, ja vasemmassa yläkulmassa ESC. Tämä on sääntö, josta ei tulisi poiketa. Vanguard K08 onnistuu täyttämään näppäimistötekniikan kirjoittamattomista laeista vain toisen, sillä alarivin vasemmanpuoleisin painike on M5. Nämä “lait” saattavat tietysti jakaa mielipiteitä.


Vanguard K08:n oikeasta yläreunasta löytyy medianäppäinten lisäksi äänenvoimakkuuden säätöön käytettävä näppärä rulla. Rullan vieressä on tarjolla myös painike, josta äänet saa kokonaan pois.

Koneeseen Vanguardin voi kiinnittää mukavan pitkällä, 2 metrisellä USB-johdolla, jossa on kaksi liitintä. Toinen liitin on USB-läpivientiä varten, eli näppiksen takaosaan voi kiinnittää jonkin laitteen sen sijaan, että se tarvitsisi kiinnittää itse koneeseen. Kokeilin kuulokkeiden käyttämistä tätä kautta, mutta kohtasin ongelmia. En ole aivan varma, johtuivatko ne läpiviennistä, mutta suoraan koneeseen kytkettyinä kuulokkeet eivät aiheuttaneet ongelmia.


Näppäimistön mukana toimitetaan rannetuki, joka paikalla ollessaan on ihan mukava lisä, mutta sen kiinnitysmekanismi on hyvin outo, tai käytännössä jopa olematon. Pienet muoviosat pitävä tuen paikallaan, mutta näppäimistöä nostaessa tuki jää paikalleen. Kyseessä on siis enemmänkin irrotettavan tuen sijasta irtoava tuki.


Näppäimistön pohjasta löytyy kaksi jalkaa, joilla kallistuskulmaa voi halutessaan korottaa.

kommentti 1

Näppishemmo

Oispa langaton. Silloin lähtisi heti ostoon mutta lankoja ei tähän talouteen enää koskaan tule!

Kommentoi artikkelia