AMD Radeon HD 7990: Kahdeksan peliä ja näytönohjain 1000 eurolla

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini ja Igor Wallossek Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen

Pelastavatko kylkiäispelit Radeon HD 7990:n?
AMD myy uutta Maltaksi nimettyä Radeon HD 7990 -ohjainta tuhannen dollarin suositushinnalla. Hinta on sama kuin Nvidian GeForce GTX 690:ssä, joka on AMD:n vastinetta nopeampi (kuudessa testissä kahdeksasta, keskimääräinen FPS). Lisäksi GTX 690 on lyhyempi, puhaltelee lämpimän ilman pois kotelosta ja on tehonkulutuksen suhteen nuukempi. Siitä ei myöskään kuulu ylimääräisiä ääniä. Nvidian ohjain on kokonaisuutena laadukkaampi kuin AMD:n kahden grafiikkasuorittimen ohjain. Mielipidetutkimuksessammekin pelaajat asettuivat Nvidian ohjaimen taakse.

Radeon HD 7990 on puutteistaan huolimatta iloinen yllätys. Kaikista suurimpia edistysaskeleita on otettu jäähdytyksessä – tuulettimet ovat hyvin hiljaisia. Täydessä rasituksessakin 7990:n kolme tuuletinta ovat hiljaisempia kuin GeForce GTX 690:n yksi tuuletin. On sääli, että tuulettimissa otetut edistysaskeleet pyyhiytyvät pois värisevien komponenttien takia.

AMD hyvittää ohjaimen puutteita kylkiäispaketilla. Radeon HD 7990:n mukana tulee BioShock Infinite, Tomb Raider, Crysis 3, Far Cry 3, Far Cry 3: Blood Dragon, Hitman: Absolution, Sleeping Dogs ja Deus Ex: Human Revolution

Kommentoi artikkelia