AMD Radeon HD 7990: Kahdeksan peliä ja näytönohjain 1000 eurolla

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini ja Igor Wallossek Artikkelin suomentaja: Manu Pitkänen

Radeon HD 7990 vastaan GeForce GTX 690
Kaavioiden ja kuvaajien jälkeen on hyvä ottaa hieman subjektiivisempaa näkemystä Radeon HD 7990:n suorituskyvystä Nvidian GeForce GTX 690:een verrattuna. Ovatko FCAT:n tulokset linjassa pelaajan havainnoiman sulavuuden kanssa?

Otimme muutaman pelaajan testaamaan asiaa näytönohjainta vaille identtisillä kokoonpanoilla. Toisesta koneesta löytyy Radeon HD 7990 ja toisesta GeForce GTX 690. Pelaajat eivät tienneet kummalla kokoonpanolla he pelaavat. Seitsemän tunnin testin aikana tosin kerrottiin suuntaa antavasti millaisiin tuloksiin olemme päätymässä. Kukin pelaaja testasi molempia kokoonpanoja 10–15 minuutin ajan.Saamamme tulos oli täysin yksimielinen ja pelaajat olivat sitä mieltä, että Nvidian GeForce GTX 690 -kokoonpanolla pelit pyörivät sulavimmin. Mielipidetutkimus olisi voitu tehdä tieteellisemmin ja suuremmalla joukolla (viisi pelaajaa), mutta pelaajien käydyn keskustelun perusteella saavutimme kuitenkin kelvollisen lopputuloksen.

Testissä käytettiin Catalyst 13.5 Beta 2 -ajureita, mutta testaajien yllätykseksi heitä pyydettiin kokeilemaan pelejä uudelleen (tällä kertaa protoajureilla, tätä heille ei kerrottu). Useimmissa peleissä ajurivaihdos paransi sulavuutta, mutta muutamassa pelissä (Crysis 3 ja Tomb Raider) näkyi ajoittaista pätkimistä. Tämä on ristiriidassa meidän tulosten kanssa, sillä prototyyppiajurit paransivat keskimääräistä FPS:ää Crysiksessä ja Tomb Raiderissa.

Syy pätkimiseen voi olla se, että AMD:n prototyyppiajureiden latenssilisäykset (joilla vältetään ei-haluttuja frameja) eivät toimi tarpeeksi tarkasti. Ajurit ovat vielä prototyyppiasteella, joten parannuksia on varmasti luvassa. Ajurit toimivat ainakin Skyrimissä jo nyt hyvin, ainakin muutamalta pelaajalta heltisi whoa, nice -reaktioita Catalyst 13.5 beta 2 -ajuireilla pelaamisen jälkeen.

Kommentoi artikkelia