AMD FX-8150: Bulldozerista Zambeziin ja FX:n

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

AMD:n tiekartta vuoteen 2011


Perustuen Bulldozerin tämänhetkiseen tilaan, on melko selvää ettei AMD pystynyt realisoimaan kaikkia toiveitaan uudelle arkkitehtuurille. Yrityksen mukaan se aikoo kuitenkin tuoda uusia versioita Bulldozerin jälkeen joka vuosi.

Tämä kehityssykli ei ole sama kuin Intelin, missä jokaista suurta arkkitehtuurimuutosta seuraa prosessitekniikan pienentäminen ja sitä taas seuraava arkkitehtuurimuutos. AMD ennustaa yksinkertaisesti 10-15 prosentin suorituskyvyn nousua per ydin jokaisen uuden Versio myötä yhdistämällä IPC-, virta-, ajoitus- ja kellotaajuusparannukset.2012 AMD aikoo julkaista Piledriver-ytimet, joiden odotetaan sisältävän useita IPC:n ja virransäästöön liittyviä parannuksia. Ensimmäinen tuote jossa Piledriver on käytössä on AMD:n Trinity APU, jota esiteltiin jo IDF:n aikaan. Myöhemmin vuoden loppupuoliskolla on tulossa seuraaja tämän arvostelun kohteena olevalle Zambezille. Kuinka Piledriver sitten yltää odotettuun 10-15% parannukseen? AMD:n mukaan kolmannes tulee IPC-parannuksista kuten rakenteen koon kasvattamisesta (3-5%) ja kaksi kolmannesta tulee tehonkulutuksen optimoinnista, mikä mahdollistaa korkeammat kellotaajuudet samalla TDP-arvolla (6-10%).

AMD ei kerro tarkemmin kuinka Piledriverin seuraajat Steamroller ja Excavator pystyvät pitämään yllä 10-15% kehitystahdin, mutta potentiaalisen suorituskyvyn pitäisi olla olemassa.

Kommentoi artikkelia