AMD Fusion: Brazos esikatsaus: osa II, suorituskyky

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

AMD:n roadmapin päivitykset, jatkuuDiskreetit ja integroidut näytönohjaimet


AMD väittää sen APU-markkinoiden olevan laajemmat kuin Intelin EPG-markkinat. Niin EPG:t kuin APUt tulevat todennäköisesti syömään diskreettien näytönohjainten markkinoita.


Alustat


Marraskuun yhdeksäntenä päivänä uutisoitiin, että vuonna 2011 markkinoille saapuu kaksi-, kolmi- ja neliytimisiä Llano-APUja. Ymmärtääksemme tehtailla on kuitenkin tuotantoprosessiin liittyviä viivästyksiä, jotka myöhästyttävät mallien julkaisua ensi vuoden viimeiselle puoliskolle. AMD odotti aiemmin optimistisesti Llanojen ilmestyvän jo ensimmäisen puoliskon aikana. Tähän saakka olemme saaneet tietoja SB750 (Hudson-M1) –southbridgestä, mutta Hudson-M2- ja Hudson-M3-southbridge’ien olemassa olo kuitenkin antaisi odottaa USB 3.0:n natiivituen olevan tulossa AMD:n valtavirta-alustoihin.


Sijoituspäivien antina saimme kokojoukon uusia koodinimiä opeteltavaksi.

Työpöytä- ja mobiilipuolella...
Komodo on koodinimi prosessoreille, joiden on tarkoitus korvata työpöytäkäyttöön tarkoitetut Zambezit. Komodojen on tarkoitus perustua Bulldozer-arkkitehtuurin parannettuun versioon ja siitä löytyy DirecX 11:tä tukeva näytönohjain. Zambezeissa ei ole integroitua näytönohjainta.
Trinity-APUt ovat tarkoitettu Llanojen seuraajiksi, ja niiden on tarkoitus ilmestyä vuonna 2012. Merkittävin muutos on, että AMD vaihtaa Stars-prosessoriytimet Bulldozer-pohjaisiin ytimiin. Trinity-malleja tulee saataville kaksi-, kolmi- ja neliytimisinä.

Krishna on niiden APUjen koodinimi, jotka aikanaan korvaavat Zacate-APUt. Wichita-mallit taas korvaavat Ontariot. Tämä kaksikko on siksi mielenkiintoinen, että AMD:n suunnitelmissa on tuplata prosessoriytimien maksimimäärä ilman virrankulutuksen kasvua verrattuna Bobcat-pohjaisiin Zacate- ja Ontario-APUihin.

Kommentoi artikkelia