AMD Fusion: Brazos esikatsaus: osa II, suorituskyky

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

AMD:n roadmapin päivityksetAMD järjesti hiljattain vuoden 2010 osavuosikatsauksen ja siihen liittyvän sijoittajapäivät. Voimme siis kertoa yhtiön tulevaisuuden suunnitelmista.

PalvelinmarkkinatKuten jo useimpien tiedossa onkin, AMD rypistelee palvelinmarkkinoilla. Yhtiö tietää tämän hyvin ja se on kertonut panostavansa siihen aiempaa enemmän. AMD:n suurin ongelma on Intelin Xeon 5600 –sarjan prosessoreiden laaja ominaisuuskattaus, jotka parantavat suorituskykyä Intelin työpöytäprosessoreissakin. AMD on jäänyt pitämään matalaa ja tyytynyt vain alentamaan mallien hintoja. AMD:n paras valttikortti nyt on Bulldozer-pohjaiset palvelinprosessorit.

Siihen asti AMD joutuu kilpailemaan Opteron 6000 –sarjalaisilla Intelin vyöryä vastaan. AMD voi vain yrittää estää kuilun syventymisen ja me voimme toivoa vain tulevien prosessorien iskevän niin lujaa kuin AMD on antanut ymmärtää.Paperilla Bulldozer vakuuttaa. AMD on alkanut kilpailemaan prosessoreissaan ytimien määrällä. AMD yrittää ottaa 6200-sarjalaisten (Interlagos) myötä ottaa kuninkaan valtikan palvelinmarkkinoilla. Toivomme todella, että AMD on ottanut opikseen tekemistään virheistä ja ymmärtänyt ajoituksen tärkeyden tällä markkina-alueella.NäytönohjainmarkkinatMikäli Blackcomb-mobiiliohjaimet skaalautuvat niin kuin Mobility Radeon HD 5800 tai jälkimmäisen työpöytävastineet, niin graafiseen suorituskykyyn voidaan odottaa parannuksia vuonna 2011. Olemme kuitenkin paljon kiinnostuneempia kuinka Seymour- tai Robsonit suoriutuvat.

Kommentoi artikkelia