990FX: AMD ja SLI jälleen yhdessä

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Loppupäätelmät


Zambezi-prosessoreiden odottajat pettyvät pahemman kerran kuullessaan 990FX:n lanseerauksesta ilman FX-suorittimia. Uusi piirisarja ei nimittäin tarjoa mitään mitä ei jo 890FX:ssä olisi ollut, AM3+-kantaisten prosessoreiden out-of-the-box-yhteensopivuutta lukuun ottamatta. Kun näitä prosessoreita ei ole tulossa vielä hetkeen, niin miksi kukaan hankkisi 990FX-emolevyäkään vielä.

Voimme kuitenkin olla tyytyväisiä AMD:n päätökseen tehdä AM3+:sta taaksepäin yhteensopivan. Vain asiakkaat hyötyvät, sillä heitä ei pakoteta päivittämään emolevyä uuden prosessorin takia. Kotiläksyt kuitenkin kannattaa tehdä ennen kuin rientää kauppaan. Vaikka 890FX/990FX ja AM3/AM3+ ovat mekaanisesti yhteensopivia toistensa kanssa, niin vain 990FX:n ja AM3+-kannan avulla voit hyödyntää Zambezi-prosessoreiden virran- ja taajuushallintaominaisuuksia.

Vaikka Bulldozer-arkkitehtuurin suorituskyvystä päästäänkin jyvälle vasta joskus tulevaisuudessa, niin emolevyvalmistajat yrittävät houkutella pelaajia ostamaan uusia 990FX-piirisarjan emolevyjä niiden sisältämän SLI-tuen avulla. Jäljelle jääkin vain kysymys: kannattaako 890FX:stä siirtyä 990FX:ään SLI-tuen vuoksi?

Vastaus riippuu siitä kuinka lojaali haluat olla Nvidialle. Toimitusta huolestuttaa eniten se, että testaamamme Phenom II X4 980 -kokoonpano “jäätyi” useissa testeissä tiettyyn FPS-lukemaan. Syy ei voinut olla GeForce GTX 570 -ohjaimissa, sillä samanlaisella Core i5-2400 -kokoonpanolla päästiin selvästi parempiin tuloksiin. Vika löytyy AMD:n suunnalta.

Tällä hetkellä en näe mitään hyvää syytä ostaa 990FX-emolevyä. Jos sinulle suorituskyky on kaikki kaikessa, niin kohdista silloin katseesi Inteliin. Jos taas haluat nopean AMD-koneen, niin silloin teet kammottavan kardinaalivirheen jollet odota Zambezeita. Markkinatilanne tällä hetkellä on sellainen, ettei uutta Phenom II -pelikonetta kannata rakentaa.

Jaksamme pysyä toiveikkaina sen suhteen, että AMD:n Scorpius-alustalle lisensioitu SLI näyttää vielä kyntensä Zambezi-suorittimien myötä

Kommentoi artikkelia