Opas: ilmajäähdytetyn PC:n rakentaminen ja osien valinta, osa 1

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Ilmankierto: yleisimmät virheet asennuksissa


Mahdolliset virheet suunnittelussa ja asennuksessa

Kaiken aiemmilla sivuilla mainitun suunnittelu ja toteutus vaikuttaa helpolta hommalta, mutta kun kuvaan tulevat kaikki erilaiset prosessorikannat ja mahdolliset jäähdytintyypit, tahattomat jäähdytystehoa heikentävät erehdykset ovat mahdollisia.



Ensimmäisessä kuvassa tuulettimen ilmankierto on asennettu kulkemaan pystysuunnassa, mutta ilman kattotuuletusta lämpö kerääntyy kotelon yläosaan ja ennen pitkää takaisin jäähdyttimeen.



Toisessa esimerkissä kotelosta löytyy kattotuuletin, mutta koska jäähdytin on asennettu puhaltamaan sivusuunnassa, puuttuva takatuuletin saa lämmön kertymään jäähdyttimen taakse kotelon nurkkaan.



Tällainen tilanne tuli vastaa lähiaikoina foorumeilla: kylmä ilma yrittää puhaltaa fysiikan lakien vastaisesti alaspäin kun ulos puhaltavat tuulettimet ponnistelevat työssään.

kommenttia 2

myllis

Quote:
Koska tietojen turvaamiseksi ja asemien kestävyyden parantamiseksi lämpötilaa ei kannata päästää yli 30 asteeseen
Väärää informaatiota. Todennäköisyydet kovon hajoamiseen kasvaa oikein reilusti, jos noinkin viilenä käy. Oikea suositus on 40-45 astetta.

Solonen

Mielenkiintoinen artikkeli. Itse hommasin Coolmaster HAF 932 kotelon ihan vain ilmansiirron takia, ja olen ollut tyyytyväinen. Kotelo takaa helpon tyskentelyn ison kokonsa ansiosta ja johdot saa piilotettua ilmavirran tieltä kotelon ja emolevyn väliin. Prosessorituulettimena pyörii Coolink Corator DS, ihan vain hyvän hinta ja tehosuhteensa takia. Ylikellotettu prosessori ei pääse lähellekkään kriittisiä lämpötiloja tuon kanssa.

Kommentoi artikkelia