Kooste: neljä Radeon HD 6850 1GB -mallia vertailtuna

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

MSI R6850 PM2D1GD5



Nopea vilkaisu näytönohjaimen pakettiin paljastaa, että testiin lähetetty yksilö on ylikellotettu versio MSI:n R6850 PM2D1GD5 –ohjaimesta, joka eroaa alkuperäisestä referenssimallia mukailevasta R6850 PM2D1GD5 –ohjaimesta vain kellojen osalta.



Tässä ohjaimessa kiteytyy artikkelin kasauksessa ilmenneet ongelmat. Ylikellotettu malli oli alun perin listattu MSI:n nettisivuilla, mutta se hävisi myöhemmin kokonaan. AMD:n Radeon HD 6850 grafiikkaytimessä ei juuri ole tilaa ylikellotukselle lähellä vakiojännitteitä, joten MSI poisti OC Edition –kortin myynnistä mieluummin kuin otti riskin epävakaisuudesta.



Päätimme kuitenkin pitää MSI:n mukana testissä muutamista syistä. Ensimmäisen syy oli se, että kaikki käytössämme olevat referenssikelloilla toimivat kortit sattuivat olemaan eri testilaboratorioissamme ympäri maata ja tämä tarina selvästi tarvitsee yhden vertailukappaleen, jotta nähdään kuinka paljon parempia ylikellotetut kortit ovat.

Toinen syy oli se, että MSI:n OC Edition käyttää tasan samaa rautaa kuin MSI:n referenssikelloilla toimiva malli. Alikellottamalla tätä nopeampaa mallia voidaan siis mitata referenssikelloilla toimivan version tehoja.



R6850 PM2D1GD5 perustuu samaan 21,5 cm:n (8,5”) pituiseen piirilevyyn, kuin julkaisuartikkelissa testattu HIS:n malli ja myös kolme neljästä jännitteensäätimestä on käytössä. Vaikka jäähdytinratkaisu hieman pidentää korttia, pientä koteloa käytettäessä tärkeämpää on ottaa huomioon kortin päästä virtaliittimen päähän oleva 21,9 cm:n pituus.

Kommentoi artikkelia