Kooste: neljä Radeon HD 6850 1GB -mallia vertailtuna

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Sapphire Toxic 6850


Sapphire on päättänyt kulkea omia teitään ja se on asentanut 100315TXSR Toxic 6850 –korttiinsa jättimäisen läpipuhaltavan jäähdyttimen.



Sapphiren asiakkaille on tarjolla yllättävän suuri määrä erilaisia päivityksiä, kuten kortin kaksi mini-DisplayPort-liitäntää (ja yksi täysikokoinen adapteri) sekä 180 sentin HDMI-kaapeli. Sapphire on laittanut pakettiin jopa kaksi nelipinniset Molexit kuusipinniseksi muuttavaa PCIe-virtakaapeliadapteria.



Kaksi adapteria on sinänsä järkevää, ottaen huomioon, että Sapphire on asentanut korttiin kaksi kuusipinnistä PCIe-virtaliitintä. Itseasiassa Sapphiren koko kortin suunnittelu on lainattu Radeon HD 6870 –mallista, mikä tekee kortista lähes 25 cm pitkän (9,6”). Se mahdollistaa myös jäähdytyksen, joka tuulettaa kuuman ilman ulos kotelon takaosasta.



Vaikka Sapphiren Toxic 6850 on ylikokoinen, se käyttää samaa 820 MHz:n kellotaajuutta GPU:lle ja GDDR5-4400 nopeutta muisteille, kuin pienempikokoinen PowerColor. Mukana tulevien sovellusten määrän sijaan Sapphire panostaa kortista löytyviin ominaisuuksiin ja ylimääräisiin kaapeleihin erottuakseen joukosta.



Sapphirellakaan ei ole erillistä omaa ylikellotussovellusta, mutta kolmannen osapuolen ohjelmat toimivat yleensä tämänkin mallin kanssa.

Kommentoi artikkelia