Kooste: neljä Radeon HD 6850 1GB -mallia vertailtuna

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Lämpö ja ääni


Lämmön ja äänen tasoon vaikuttaa GPU:n jännite ja kellotaajuus, mutta suuri merkitys on myös jäähdyttimen rakenteella. Asuksen kortti yllätti positiivisesti matalimmilla lämpötiloilla, sillä jäähdytin oli myös suhteellisen hiljainen. Sapphire ottaa toisen paikan kunhan sen tuuletin käännetään täysille.



Hiljaiset jäähdyttimet eivät yleensä ole tehokkaimpia poistamaan lämpoä, mutta Asus todistaa toisin omalla DirectCU-mallillaan. Alla oleva taulukko ei ole täydellisen tarkka, sillä kaikkea taustaääntä on mahdoton eliminoida testistä.



Sapphiren kortti oli testin äänekkäin. Mutta kortin itsensä jäähdyttämisen lisäksi sen tuulettimessa on muitakin hyviä puolia. Hyvät puolet liittyvät kotelon jäähdytykseen, sillä Sapphiren kortti on testin ainut malli, joka puhaltaa kuuman ilman ulos kotelon takaosasta. Olemme aiemmin nähneet kotelon sisällä jäähdytettyjen korttien vaikutukset link ] ” target=”_blank”>todella raskaassa käytössä.



Rakensimme vertailukaavion edellisen sivun laskelmien tapaan ja vertasimme lämpötilaa sekä tuulettimien tuottamaa ääntä. Kannattaa huomioida, että lämpötilat on ”käännetty ympäri” jotta matalimmalle lämpötilalle annettaan suurin pistemäärä. Äänen tasolla ei myöskään ole mitään tekemistä suorituskykyerojen kanssa.

Kommentoi artikkelia