AMD:n Trinity APU:n hyötysuhde: Alivoltit ja ylikellotus

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 4 kommenttia

Testituotanto: Hyötykäyttö





Tekstin tunnistaminen on hyvin säikeistetty tehtävä ja AMD:n A10 ja A8 vielä pidentävät etumatkaansa ylikellotuksen avulla. Intelin Core i3 -prosessoria taas ei pysty kellottamaan.



Yhtä säiettä hyödyntävässä tehtävässä Ivy Bridge -prosessorit näyttävät taas kyntensä matalammasta kellotaajuudestaan huolimatta. Waw-tiedoston kääntäminen mp3-muotoon Lamen avulla hyödyntää vain yhtä ydintä prosessoria kohti ja tuloksista näkyy, miten paljon yksi Core i3 -ydin saa aikaan kellojaksolla. Kunpa näitäkin saisi neliydinversioina.



Sama tilanne tulee vastaan iTunes-testissä, jossa jopa 4,4 GHz asti ylikellotettu A10-5800K jää Intelin 3,3 GHz taajudella toimivan Core i3-3225:n ja -3220:n jälkeen.



Fritz Chess Benchamark on taas sopiva tehtävä AMD:n APU-piireille, mihin saattaa vaikuttaa korkeampi kellotaajuus, isompi välimuisti ja parannukset seuraavan käskyn ennustamisessa.



Aiemmassa testissä havaittiin mielenkiintoinen tilanne, jossa vanhaan Stars-arkkitehtuuriin perustuva A8-3870K päihitti Piledriver-pohjaisen Trinity-piirin Visual Studio 2010 -testissä.

Myös Sandy Bridge -pohjainen Core i3-2100 ohitti A10-5800K:n. Ei siis ole erityinen yllätys, että vielä 200 MHz nopeampi Ivy Bridge -pohjainen Core i3 -malli kasvattaa Intelin etumatkaa tässä todellista nopeutta mittaavassa testissä.

Edes kellotus 4,4 GHz asti ei auta A10-5800-piiriä.

kommenttia 4

Janzor

Eiköhän tuo A8-5500 ole kuitenkin ennemminkin se HTPC valinta. Olisi ollut kiinnostanut nähdä sen lukemia myös. Ei kukaan täysipäinen kasaa 100W TDP prossun kanssa HTPC:tä ellei oikeasti ole johonkin ATX kokoiseen koteloon sitä työntämässä.

Asus P8P67 EVO // i7-2600K // PNY GTX580 + Accelero Xtreme Plus // 2x4GB 1333DDR3 // Kingston SSD 64GB + 1TB F3 + 2TB Caviar Green // Seasonic 750W

hannibal_pjv

Jos tuonne ei tunge erillistä näytönohjainta, niin kyllä tuo A10:kin on ihan HTPC kamaa... Se, että TDP on 100 ei sinällään tarkoita kovin paljoa. Jos taas ostat joka tapauksessa erillisen näytönohjaimen, niin ei AMD:n prossien suuntaan kannata oikein edes vilkaista, kuin kovin rajoitetulla budjetilla ja tällöinkin kokonaiskulutus menee luultavasti heittäen yli pelkän A10:n.

Bodomed

Voisitte tehdä uuden artikkelin budjetti luokan peli PC:stä. nyt puhutaan siis sellaisesta jonka hinta on max 500€, olisi kiva tietää että minkälaisia kokoonpanoja työ ehdottaisitte?

Olis kiva saada tuo artikkeli senkin takia, että olisi jotain faktaa sitten näyttää ja perustella valintojaan.


BPVest

Originally posted by Janzor:
Eiköhän tuo A8-5500 ole kuitenkin ennemminkin se HTPC valinta. Olisi ollut kiinnostanut nähdä sen lukemia myös. Ei kukaan täysipäinen kasaa 100W TDP prossun kanssa HTPC:tä ellei oikeasti ole johonkin ATX kokoiseen koteloon sitä työntämässä.
Mistä päättelit et toi 100W TDP = 100W lämpöö?

Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..

Kommentoi artikkelia