Vaihtavatko AMD:n Radeon HD 7000 -ohjaimet kuvanlaadun suorituskykyyn?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

Tom's Hardwaren Don Woligroski havaitsi Radeon HD 7800 -sarjan ohjaimia testatessaan, että uusilla ohjaimilla tekstuurit jäivät kummallisen sumuiseksi. Woligroski päätti tarkastella asiaa pintaa syvemmältä. Miksi Radeon HD 6000 -sarjan ohjaimilla teksturit näyttävät terävämmiltä? Vaikuttaako sumeus myös suorituskykyyn? Tietääkö AMD ongelmasta?

Kun testasimme Pitcairn-pohjaisia Radeon HD 7800 -sarjan kortteja ennen niiden julkaisua, havaitsimme niissä erikoisia kuvanlaatuun liittyviä ongelmia. Havaitsimme testeissä, että useissa uusissa peleissä tekstuurit vaikuttivat sumeammilta kaikilla uusilla Radeon HD 7000 -sarjan ohjaimilla verrattuna aikaisempiin sukupolviin. Erot tulivat esiin vaikka kuvanlaatuasetukset olivat kaikissa tapauksissa täysin samat sekä pelien että ajureiden osalta.

Alla oleva kuva on peräisin Radeon HD 7800 -sarjan julkaisuartikkelista ja se näyttää hyvin, mikä ohjaimissa on vikana.Ikävä kyllä AMD:n tähänastiset HD 7000 -sarjan julkaisut ovat olleet niin kiireisiä, että julkaisuartikkeleiden yhteydessä emme yksinkertaisesti ole ehtineet pureutua syvemmälle kuvanlaadun ongelmiin. Nyt kiire on kuitenkin takana ja haluamme käsitellä asian loppuun saakka.

Johtuiko ongelma pelkästään AMD:n lehdistölle jakelemasta beta-ajurista? Vaikuttaako se vain Radeon HD 7800 -sarjaan vai onko kaikissa HD 7000 -sarjan ohjaimissa ongelmia kuvanlaadun kanssa? Vaikuttaako kuvanlaatu suorituskykyyn? Jos vaikuttaa, on mahdollista, että AMD heikensi kuvanlaatua parantaakseen suorituskykyä. Jos ei vaikuta, tekstuurien laatu saattaa johtua pelkästä ohjelmointivirheestä, joka vain vaatii korjaamista.
Halusimme tietysti verrata Radeon HD 6900 - ja HD 7000 -sarjojen ohjaimia myös Nvidian ohjainten kuvanlaatuun oletusasetuksilla. Luonnollisesti halusimme myös AMD:n mukaan prosessiin, jotta yhtiö voisi kertoa mikä on mahdollisesti mennyt vikaan. Mitä AMD:lla sitten oli sanottavaa?

kommentti 1

RekookeR

Hieno artikkeli, onneksi vanhaan temppuun ei oltu syyllistytty vaan kyse oli normaalista erheestä

-Reko

Kommentoi artikkelia