Testissä neljä ylikellotettua GeForce GTX 580 -näytönohjainta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Gigabyte GV-N580SO-15I Super OverclockOlemme arvostelleet kourallisen Gigabyten Super Overclock -sarjan kortteja, emmekä ole pettyneet vielä yhteenkään (lukuun ottamatta vastikään arvosteltua Windforce-jäähdytyksellä varustetua GTX 560 Ti -korttia joka tuppasi ylikuumenemaan). GV-N580SO-15I tulee 855/1710 MHz kellotaajuuksilla ja 1536 Mt 1025 MHz GDDR5-muistilla, tehden siitä testin ylikellotetuimman kortin.Windforce 3x cooleri on tuttu näky Gigabyten tehonäytönohjaimissa. Kolme 80 mm aksiaalituuletinta, kaksi 8 mm lämpöputkea ja höyrykammio muodostavat coolerin, joka pitää kortin hiljaisena ja viileänä, kuten testeissä tulemme näkemään. Koko paketti mahtuu kahteen korttipaikkaan. Kortti on hieman pitempi kuin Nvidian referenssimalli, mutta ei paljoa.Mallikappaleemme ei tullut myyntipakkauksessa, mutta Newegg-kaupan mukaan sen mukana pitäisi tulla HDMI mini-to-HDMI adapteri, Molex-to-six-pin PCIe ja Molex-to-eight-pin PCIe -virta-adapteri, DVI-VGA-adapteri, ajuri-CD ja manuaali. Vaikka kyseessä on premium-tuote, Gigabyte tyytyy peruskattaukseen oheissälän osalta.

Gigabyte antaa kortille kolmen vuoden takuun, mikä on parempi kuin useimmista halvemman pään korteista löytyvä yhden tai kahden vuoden takuu.Kortti on varustettu kahdella dual-link DVI-liitännällä ja yhdellä HDMI mini -liitännällä, eli se on identtinen referenssimalliin verrattuna. Pellin alta löytyy piiri, joka on Gigabyten mukaan käynyt läpi sen GPU Gauntlet -valintaprosessin, jossa Gigabyte valitsee vain parhaiten ylikellottuvat GF110-piirit.GV-N580SO-15I on myynnissä vajaan 500€ hintaan, mutta nykyään referenssimallin kortteja irtoaa jo noin 100€ halvemmalla. Kortti on kuitenkin selvästi halvempi kuin Nvidian lippulaivamalli GTX 590 noin 650€ hinnallaan.Ylikellotus

Gigabyte sisältää OC Guru -kellotusohjelmiston kortin mukana, ja sen avulla pystyy nostamaan taajuuksien lisäksi myös ytimen ja muistien jännitettä. Laitevalmistajat eivät ole usein halukkaita antamaan käyttäjille mahdollisuutta säädellä ytimen voltteja, ja muistien jännitesäätö on suorastaan ennenkuulumatonta.

Alustavasti aioimme laittaa tuulettimet täysille ja katsoa kuinka paljon kortti kellottuu parhaimmillaan FurMark-rasituksessa. Nostimme GPU- ja muistijännitteet perusasetuksilta (1,06/1,59 V) kellotustyökalun korkeimmille asetuksille (1,161/1,695 V). GeForce GTX 580 sisältää kuitenkin piirin joka rajoittaa FurMarkin tehonsyöntiä. Kortti siis toimi 970/1090 MHz taajuuksilla FurMarkissa, mutta kaatui peleissä.Kortti kaatui erityisesti Crysis 2:n testisessioissa, pakottaen kellotaajuudet 930/1050 MHz tasolle. Se pysyi kuitenkin näilläkin taajuuksilla hiljaisena.

kommenttia 3

matiask86

kurttio matias

Anonymous User

Just wish to say your article is as asnnoishitg. The clearness to your put up is simply great and i could think you are a professional in this subject. Well with your permission let me to grasp your feed to stay updated with imminent post.

Anonymous User

ico47L <a href="http://inescrsojfqu.com/">inescrsojfqu</a>

Kommentoi artikkelia