Testissä Sonyn 3D-silmikko HMZ-T3W – Privaatti kotiteatterikokemus tyyriiseen hintaan

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi | 2 kommenttia

Yhteenveto

Sonyn HMZ-T3W-katselulaite onnistui yllättämään todella positiivisesti. Odotin hieman jännityksellä, miten laite mahtaa toimia lievän hajataittoni kanssa, ja onko odotettavissa pelkkää päänsärkyä ja silmien väsymistä, mutta ennakkoluuloni osoittautuivat turhiksi. Vaikka silmikon käyttö ei edelleenkään ole aivan täysin vaivatonta, se onnistuu tarjoamaan erinomaista kuvan- ja äänenlaatua sekä hienoja 3D-efektejä – toisin sanoen laite ehdottomasti lunastaa lupauksensa "henkilökohtaisesta 3D-elokuvateatteri- kokemuksesta".

Laitteen ongelmakohdaksi muodostuukin kysymys siitä, mihin kuluttajan tarpeeseen laite pyrkii vastaamaan. Kun valmistaja ehdottaa laitteelle hintalapuksi 1 299 euroa, katse kääntyy helposti saman hintaluokan 3D-televisioihin ja kotiteatterijärjestelmiin. On vaikea kuvitella tavallisen kuluttajan arvostavan yksityistä katselukokemusta siinä määrin, että hankkisi 3D-silmikon laadukkaan television sijaan, etenkin kun televisiota voi katsella joko yksin tai porukalla, mutta silmikko tarjoaa silmänruokaa ainoastaan yhdelle henkilölle kerrallaan. Silmikosta voisi toki olla älypuhelimeen kytkettynä ajankulua esimerkiksi pitkälle matkalle julkisissa liikennevälineissä, mutta laite on kuitenkin edelleen sen verran kookas, ettei se oikein taivu mobiilikäyttöön. Toinen käyttötapa voisi olla viihde-elektroniikasta nauttiminen muita häiritsemättä esimerkiksi silloin, kun kodin muut asukkaat yrittävät nukkua, mutta ainakaan itselläni mainitun kaltaisia tilanteita ei tule niin usein, että laite olisi sijoituksen arvoinen.

Toisaalta jos taskuista löytyy niin paljon tuohta, ettei vajaan 1 300 euron hinta tunnu missään, ja kotia koristaa jo hieno kotiteatterijärjestelmä 3D-televisiolla, näppärä 3D-silmikko on omiaan laajentamaan katselu- ja pelailumahdollisuuksia.


kommenttia 2

RekookeR

Kiitos artikkelista, tuota on odotettukin jo markkinoille.

"Langattoman yhteyden luvataan toimivan aina seitsemän metrin etäisyydelle saakka, olettaen että vastaanotin on pystyyn tuettuna – vaakatasossa toimintaetäisyys on viisi metriä."
Eli het kättelyssä voi unohtaa sen rennon elokuvaillan sängystä käsin...

Saako muuten niillä nappikuulokkeilla aikaiseksi 7.1 äänimaailman? Noissa piti olla kuppikuulokkeet alunperin.
FullHD olisi ilmeisesti tullut maksamaan liikaa, joten se jätettiin pois.

Sen sijaan tuo hinta... Ne edelliset mallit tehtiin kevyemmiksi ja huonommiksi kuin ekat, jotta hintaa saataisiin alemmas, sen sijaan hintaa olikin paljon enemmän. Nyt sitä on jo ihan törkeen paljon.

Onko tietoa toimiiko tulevat Oculukset myös elokuvakäytössä, vai onko ne tarkoitettu vaan pelikäyttöön? Ei millään viitsisi panostaa tvhen, koska joutuisin sit ostamaan olkkariin ja makkariin molempiin. Tuollaiset lasit olisi kätevämpi.

-Reko

RekookeR

Hei kuule, pitäkää tunkkinne. Miksi edes vaivaudutte?

-Reko

Kommentoi artikkelia