Testissä modulaarinen Roccat Nyth -pelihiiri

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Hiiren muokkaaminen


Modulaarisen painikeosuuden kokoamiseen on varattava tuokio aikaa, ainakin ensimmäisellä kerralla. Painikkeiden hyvää asettelua joutuu hetken miettimään, minkä lisäksi homma pitää vielä syöttää myös koneelle manuaalisesti.


Painikkeet saa irti vapauttamalla hiiren pohjassa sijaitsevan lukituksen. Tämän jälkeen painikkeet suunnilleen putoavat paikaltaan, kun hiiren kyljen kääntää kohti lattiaa (tai mieluummin pöytää). Valittujen painikkeiden kiinnittäminen on hieman työläämpää, vaikkei sitä hyvällä omallatunnolla vaikeaksi voi sanoa. Jokainen painike on numeroitu, joten oikean paikat löytyvät kyllä hyvällä varmuudella. Numerointia on syytä seurata, sillä painikkeiden muotoilu on hyvä, mutta toimii vain kun ne ovat oikeilla paikoillaan.

Mikäli 12 nappia jatkuvasti peukalon alla tuntuu liian paljolta, voi painikkeita korvata peitelevyllä. Kun aivan kaikki napit eivät ole käytössä, on hiirtä helpompi pitää päivittäisessä käytössä ilman että jatkuvasti painelee huomaamatta mitä sattuu. Periaatteessa kylkeen ei ole pakko laittaa painikkeita lainkaan, mutta se taitaa jo vähän vesittää koko laitteen tarkoituksen.

Painikkeiden toimintojen vaihtamiseksi pitää nähdä vähän enemmän vaivaa, mutta toisen kyljen levikkeen vaihtaminen on helppoa vaikka kesken pelin. Magneettikiinnitys tuntuu pitävän hyvin käytössä, mutta irtoaa erittäin vaivattomasti vetämällä. Palassa ei ole mitään toiminnallisuutta, joten hiiren ohjelmointi ei häiriinny vaihdosta.

Kommentoi artikkelia