Testissä keskihintainen pelihiiri Roccat Kone AIMO

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 0 kommenttia

Roccatin Kone AIMO -pelihiiri on seuraaja alkuperäiselle Koneelle. Ergonomiaa on hiottu ja erityisesti valaistus on nyt entistä monipuolisempi, kuten AIMO-sarjan tuotteille on tyypillistä.


Kone AIMO:ssa on on neljä RGB-juovaa ja hohtava rulla. Kyseessä on eniten ja isoimmin valaistu hiiri, jota allekirjoittanut on pitänyt pöydällään. Sitä voi sitten pitää hyvänä tai huonona asiana. Ainakin RGB-valaistuksesta erityisesti vaikuttuvat saavat Kone AIMO:sta oivan lisän kokoelmiinsa.


Kone AIMO tuntuu kädessä suurehkolta ja ryhdikkäältä. Tarkoitan ryhdikkäällä, että se on käteen sopiva, mutta ei pyöreäksi hiottu saippua, vaan siinä on esimerkiksi varsin teräväreunainen kolo peukalolle. Hiiressä on rohkeita linjoja, mutta kuten sanottua, ne osuvat ainakin omiin kämmenen linjoihin hyvin. Roccatin mukaan hiiri soveltuu parhaiten keskikokoisiin ja suuriin käsiin. Roccatin hiiret ovatkin kutakuinkin kautta linjan varsin suuria moniin muihin verrattuna.

Roccat AIMO ei turhaa koreile suurella nappulamäärällä. Siinä on varsin perinteinen sarja painikkeita: oikean ja vasemman napin (sekä tietenkin rullan) lisäksi rullan takaa löytyy kaksi ja kyljestä kolme painiketta.

Rullan takaa löytyvät painikkeet säätävät oletuksena DPI-arvoa. Sille onkin mukava olla pikanäppäin erilaisia pelejä pelatessa. Portaat voi säätää itse Swarm-ohjelmistolla.


Kaksi kyljestä löytyvää, joita voinee kutsua edellinen- ja seuraava-painikkeiksi, ovat suurehkot ja helpot löytää sormella. Painikkeiden välissä on selvä rako. Vasemmassa alareunassa on painike, joka on oletuksena määritetty Easy-Shift-toiminnolle. Kyseessä on Roccatin tavaramerkiksi muodostunut ratkaisu, jolla kaikista hiiren napeista saadaan irti kaksi toimintoa. Vähän kuin painaisi shiftiä näppäimistöllä.

Noin 80 euron hintaisessa Kone AIMO:ssa on PixArtin Owl-Eye-sensori. Sensorin DPI-arvoja voi säätää sadan DPI:n tarkkuudella välillä 100–12 000. Suositeltu optimiarvo on kuitenkin 400 ja 3000:n välillä.

Kommentoi artikkelia