Suorituskykytestissä Elder Scrolls V: Skyrim

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 3 kommenttia

Kuvanlaatu ja asetuksetSkyrimin pohjalla toimii Creation Engine -pelimoottori, joka perustuu Oblivionin ja Fallout 3 -pelien Gamebryo-moottoriin. Siihen on päivitetty paljon hyödyllisiä ominaisuuksia joita ei löydy sen edeltäjistä, kuten parempi piirtoetäisyys, uudet sääefektit ja paremmat hahmoanimaatiot. Todd Howard (Skyrimin pääsuunnittelija) kertoo pelin tukevan DirectX 11:a, mutta tuodakseen vain parempaa suorituskykyä Civilization V -pelin tapaan. Pelissä ei siis ole tesselaatiota tai muita DX11-efektejä.

Creation Engine on kohtalaisen vaativa korkeimmilla kuvanlaatuasetuksilla, mutta asetusten skaalaaminen ei tiputa pelin näyttävyyttä merkittävästi.Kuten voit yllä olevasta kuvasta nähdä, korkeammat kuvanlaatuasetukset parantavat lehvistöä, efektejä ja valaistusta. Ultra-asetukset eivät kuitenkaan ole välttämättömät nautinnolliseen pelielämykseen.

Creation Enginen heikkous on läpinäkyvien tekstuurien aliasoituminen, esimerkkinä lehvistö. Tämä voi olla häiritsevän näköistä, eikä MSAA-antialisointi vaikuta siihen. Pelissä on Nvidian FXAA-toteutus, joka auttaa sulauttamaan sahalaitoja, ja se toimii myös AMD:n korteilla. Se on kevyt asetus ja toimii kohtuullisesti, mutta se tuppaa myös pehmentämään terävät yksityiskohdat. Laadullisesti paras tulos saadaan siis käyttämällä näytönohjaimen antialiasointia läpinäkyville tekstuureille. AMD:llä tämä on nimeltään Adaptive AA, ja Nvidialla Transparency AA (tai TRAA/TrSSAA. Molemmat tekniikat toimivat paremmin kuin FXAA, mutta ne ovat raskaampia näytönohjaimelle.

kommenttia 3

xxwavx112

Käyttöliittymä on suoraan sanottuna paska PC:llä.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

RekookeR

Konsolit sais heivata hiiteen koko pcpeli alalta ja suunnitella omat pilipali pelit niille joita ei tulisi pclle

-Reko

xxwavx112

@RekookeR

Totta, +1 tästä.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Kommentoi artikkelia