Samsung Galaxy Tab S2

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppusanat

Samsung Galaxy Tab S2 edustaa tällä hetkellä ehdottomasti Android-tablettien premium-kategoriaa, ja lienee lähin vastine Applen tableteille ulkoisilta ominaisuuksiltaan. Käytännössä rakenteen laadun ja käytettyjen komponenttien osalta Tab S2 on vähintään samalla tasolla, mutta tuttuun tapaan Android-puolella speksit ovat monelta osin paremmat, ja Apple sen sijaan luottaa brändiinsä ja hiottuun ohjelmistokokonaisuuteen. Tab S2:n vahvuuksia on sen ohuen ja keveän rakenteen lisäksi sen erinomainen OLED-näyttö, ja luonnollisesti Appleen verrattuna siitä löytyy vakiona enemmän tallennustilaa sekä muistikorttipaikka. Kotinäppäimeen asetettu sormenjälkilukijakin on saatu käyttökelpoiseen kuntoon, vaikka tunnistusnopeus saisikin olla vielä parempi.

Ohjelmistonsa osalta Samsung on saanut hiottua Touchwizin helppokäyttöiseksi, ja se muistuttaa kieltämättä enemmän Applen iOS:ää kuin Androidin nykyistä Material Designia. Tällä on myös huonot puolensa, ja esimerkiksi pika-asetusvalikon toteutus on selvästi heikompi kuin nykyisen Android Lollipopin. Kokonaisuudessaan Touchwiz on kuitenkin suhteellisen mutkaton ja helppo käyttää, ja epäilemättä Samsungin pyrkimyksenä on miellyttää samaa asiakaskuntaa kuin Applen tabletit.

Tablet-markkinoiden näkökulmasta Tab S2:n ongelmana onkin lähinnä sitä edullisemmat vastineet, kuten Asuksen ZenPad S 8.0. Tab S2 kilpailee enimmäkseen premium-kategoriassa Applen iPadeja vastaan, ja tarjoaa parempia speksejä ja tallennustilaa hieman edullisempaan hintaan, mutta monelle Android-tablettia harkitsevalle se on kuitenkin varsin hintava vaihtoehto. Android-tabletille 400-500 euron lähtöhinta on varsin korkea, ja rajoitetumpiin käyttötarkoituksiin sopivia tabletteja löytyy halvemmallakin. Esimerkiksi videotoistoon, pöytäkäyttöön ja pitempää akkukestoa kaipaaville Lenovon sylinterimallit ovat varteenotettava vaihtoehto. 8-tuumaista mallia kaipaaville Asuksen ZenPad S 8.0 tuo pöytään osittain jopa paremmat speksit edullisempaan hintaan.

Kokonaisuudessaan Tab S2 on kuitenkin hyvin hiottu laite, eikä siitä löydy paljoa valittamisen aihetta. Ohut rakenne tiputtaa hieman akkukestoa, mutta ainakin 10" mallin osalta keveys on erittäin tervetullutta, ja akkukesto on riittävä päiväkäyttöön. Premium-kategoriassa se taistelee lähinnä iPadeja vastaan, ja allekirjoittaneella ei ole antaa juuri mitään syytä valita Applen tablettia Tab S2:n sijaan, poislukien iOS:n ja Androidin ekosysteemien tuomat erot.
Nopeasti:

9,7" Samsung Galaxy Tab S2 on omassa kokoluokassaan erittäin kevyt ja laadukkaalla näytöllä varustettu laite, mutta vanhemman suorittimen käyttäminen, pohjaan asetetut stereokaiuttimet ja kevyen rakenteen myötä pienentynyt akkukesto jäävät harmittamaan muuten premium-luokan tuotteessa.+ Ohut ja kevyt alumiinirakenne
+ Suorituskyky
+ Tallennustila ja laajennettavuus
+ MS Office-paketti

- Akkukesto
- Touchwizin pika-asetusvalikko
- Kaiuttimet tabletin pohjassa

Kommentoi artikkelia