Mikro-stutterointi ja GPU-skaalaus CrossFirellä ja SLI:llä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Askel 3: Quad CrossFire ja SLIKaksi PowerColorin korttia kustantaa huikeat 940$, mikä saattaa olla joko liian paljon, tai liian vähän. Halvempaa kokoonpanoa kaipaavat ostavat luultavasti halvemman kortin, ja neljän kortin kokoonpanoa harkitsevat tehokkaammalla piirillä varustetut kortit. Verrataan kuitenkin alkuun kolmen ja neljän kortit tuloksia.15%-20% suorituskykyparannuksesta joutuu maksamaan kalliisti. Neljässä kortissa ei ole juuri järkeä tällä resoluutiolla, ja FPS-lukemat ovat yli 150.

Resoluution nosto tuo ruudunpäivityksen alemmas, mutta muistia tarvittaisiin lisää. Yhden gigatavun kortti ei ole enää tarpeeksi 30” 2560x1600 tai 3 näytön 5670x1080 -kokoonpanoille.

CrossFire Vs. SLI

Testasimme GeForce GTX 590:ä ja 6990:n nähdäksemme miten ne eroavat toisistaan. Olisimme halunneet testata GTX 590 Quad SLI:tä, mutta emme löytäneet toista korttia joka olisi toiminut kunnolla Quad SLI:ssä.GTX 590 nöyrtyy helposti kolmelle halvemmalle Radeonille. Korkeampi ruudunpäivitys ja mikro-stutteroinnin vähyys on selvä etu pikkukorteille. On selvää miksi AMD ja Nvidia eivät tarjoa enää kolmen budjettikortin mahdollisuutta, sillä ne veisivät kalliimpien korttien markkinat.

Haittapuolena AMD:n kokoonpanossa on kuitenkin huono ajurituki. Kolmen kortin CrossFiren tuki on parhaimmillaankin heikko, varsinkin uusien pelien kohdalla. Osassa peleistä suorituskyky on kahden kortin luokkaa, joten höyty jää korkeintaan mikro-stutteroinnin ehkäisyyn. Radeon HD 6990 on hädin tuskin nopeampi kuin HD 6870 X2, ja stutteroi samaan tapaan.

Kommentoi artikkelia