Mikro-stutterointi ja GPU-skaalaus CrossFirellä ja SLI:llä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Askel 1: CrossFire ja kaksi näytönohjaintaRadeon HD 6870 X2 on CrossFire yhdellä näytönohjaimella

PowerColor 6870 X2 sisältää käytännössä kaksi Barts-piiriä yhdellä PCB-levyllä ja yhdistää ne Lucidlogixin siltapiirillä.

Ensimmäinen graafi antaa tulokset Call of Juarez 1920x1080-resoluutiolla. PowerColorin kortti antaa lähes kaksinkertaisen suorituskyvyn verrattuna yksittäiseen Radeon HD 6870:n. Samalla voi kuitenkin huomata kuinka nykivää kahden piirin renderöinti on verrattuna yhteen piiriin.Vaikka osa huipuista yltää kaksinkertaiseen tulokseen yhden piirin tulokseen verrattuna, ruudunpäivitys romahtaa välillä hädin tuskin ylittäen yhden piirin tuloksen. FPS-lukema kasvaa, mutta graafissa näkyvä käytös johtaa nykivään kuvaan.

Kaksi erillistä Radeon HD 6870:a

Verrataan seuraavaksi PowerColorin korttia kahteen erilliseen näytönohjaimeen. PowerColorin kortilla on hintaa 470$, kun taas kaksi erillistä korttia irtoaa 360$.

Tulokset ovat samankaltaiset. Lucidlogixin siltapiiri vaikuttaisi kuitenkin pienentävän kuoppia hieman.Huolimatta olemattomasta suorituskykyerosta ja yli 100$ hintaerosta kahden kortin epätasainen renderöinti on selvä ongelma. PowerColorin kortti on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto niille joilla ei ole ylimääräistä PCIe-korttipaikkaa käytettävissä. Lucidlogixin piiristä ei ole hyötyä muuten kuin kätevyyden kautta.

Kommentoi artikkelia