Lenovo Yoga Tab 3 – Tabletti kotiin ja matkalle

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppusanat

Lenovo Yoga Tab 3 edustaa Android-tablettien edullisempaa hintakategoriaa, mikä näkyy sen heikossa 1280x800-resoluution näyttöpaneelissa sekä budjettikategorian järjestelmäpiirissä yhdistettynä 1 Gt muistiin. Nämä seikat huomioon otettuna Lenovon tablet ei ehkä vaikuta kovin innostavalta laitteelta, mutta omassa hintaluokassaan alimmillaan 200 euron tuntumassa se omaa monia positiivisia puolia, joita ei välttämättä löydy sen kilpailijoista.

Tabletin käyttämä sylinterimuotoilu on omiaan pöytäkäytössä ja videotoistossa, ja tabletin saa asetettua helposti haluamaansa katseluasentoon ilman erillisiä jalustoja. Lisäksi sylinteriin asetettu kääntyvä kamera toimii kätevästi etu- ja takakamerana, mikä on toimiva ratkaisu parempaa etukameraa etsivälle. Sylinteriin on saatu mahdutettua myös kookas akku, joka on lähes tuplasti kookkaampi kuin pienempien ohuiden mallien akut, ja näin ollen myös sen kesto on samaa luokkaa.

Pitkä akkukesto ei tule kuitenkaan täysin ilmaiseksi, sillä Yoga Tab 3 on kookas laite verrattuna muihin 10-tuumaisiin taulutietokoneisiin, eikä se 645 gramman painoisena ja 16:10 kuvasuhteen omaavana laitteena ole erityisen miellyttävä lukulaite perinteisempiin litteisiin malleihin verrattuna. Näin ollen se onkin parhaimmillaan koko perheen videontoistolaitteena pöydällä tai keittiössä. Dolby Atmos -tuetut stereokaiuttimet ovat erinomaiset videotoistoa varten, mutta raskaammat pelit sen sijaan ovat jo liikaa Yoga Tab 3:n käyttämälle järjestelmäpiirille matalasta resoluutiosta huolimatta.

Kuinka paljon Lenovo säästää käyttämällä 1280x800-resoluution näyttöä vuonna 2016? Ehkä kompromissi oli tarpeen Lenovon kustannusnäkökulmasta, mutta kokonaisuutena Yoga Tab 3 olisi ollut selvästi suositeltavampi paketti Full HD -näytöllä, lisämuistilla ja tehokkaammalla järjestelmäpiirillä. Nyt se ansaitsee suosituksen lähinnä niille käyttäjille, jotka ovat valmiit hyväksymään tabletin lähinnä videotoistoa ja ajoittaista kevyttä selailukäyttöä varten. Verkkoselaamiseen ja pelailuun suosittelemme ennemmin Tab S2:n ja Zenpadin kaltaisia malleja.
Nopeasti:+ Akkukesto
+ Laajennettavuus
+ Dolby Atmos -kaiuttimet
+ Jalusta

- Näyttö
- Suorituskyky
- Kookas

Kommentoi artikkelia