Lenovo Yoga Tab 3 – Tabletti kotiin ja matkalle

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet

Lenovo jatkaa uusimmassa tablet-sukupolvessa tutulla sylinteridesignilla, ja suoraan edestä tai takaa katsottuna Yoga Tab 3 ei juurikaan erotu merkittävästi designillaan Lenovon edellisen sukupolven laitteista. Yoga Tab 3:n sylinterimäinen alumiinireuna mahdollistaa kookkaampien litium-ioniakkujen sijoituksen pitämällä loput tabletista edelleen ohuena, ja raskaampi sylinteriosio toimii myös kätevästi jalustana tabletin takapuolelta lukituspainikkeen voimin paljastuvan siivekkeen avulla. Yoga-nimensä mukaan laitteen saa asetettua useisiin eri asentoihin, ja jalustasta löytyy myös reikä, jolla laitteen voi halutessa ripustaa vaikka seinälle. Tabletin selusta on jalustaa lukuun ottamatta pehmeän tuntuista mattapinnoitettua muovia.


Yoga Tab 3:n design toimii erinomaisesti pöytäkäytössä, mutta verrattuna esimerkiksi Samsungin Tab S2 -lippulaivaan se on selkeästi kookkaampi kädessä pidettävä, vaikka näyttöpintalaa on vain marginaalisesti enemmän. 655 gramman painoinen 10" Wifi-malli 16:10 kuvasuhtella ei ole optimaalinen käsikäytössä, vaikka sylinterimuotoilu auttaakin hieman otteen pitämisessä pystytilassa. Korkea kuvasuhde ei kuitenkaan ole omiaan verkkoselailussa, ja matala 1280x800 resoluutio viimeistelee kokonaisuuden siinä määrin, että Yoga Tab 3 on lähes yksinomaan suunnattu vaakakäyttöön ja tasaiselle jalustalle.


Yoga Tab 3 on huomattavasti kookkaampi kuin 9,7" Tab S2


Lenovo on lähtenyt Yoga-mallistollaan täysin eri suuntaan verrattuna aikaisemmin arvosteltuihin Samsungin ja Asuksen tabletteihin, ja ohuuden tavoittelun sijaan Yoga Tab 3:een on mahdutettu peräti 8400 mAh akku, jolle luvataan valmistajan toimesta 18 tunnin kesto aktiivikäytössä. Näin ollen vaikka laite toimii akkukestonsa puolesta hyvin myös kaukana pistorasiasta esimerkiksi mökkireissuilla.Yoga Tab 3:n fyysiset painikkeet on sijoitettu vaakatasossa laitteen vasempaan reunaan. Sylinteriosion päästä löytyy virtapainike, ja sen yläpuolella ovat volyymipainikkeet sekä edelleen perinteinen micro-USB-liitin. Budjettimallina uutuudet kuten sormenjälkitunnistin tai USB Type C -liitin loistavat poissaolollaan. Positiivisena puolena micro-USB-johtoja löytynee tarpeen tullen useita, mutta uudempi C-tyypin liitin takaa molemminpuolisen liitännän sekä suuremmat siirtonopeudet.Sylinteriosiossa on myös stereokaiuttimet sekä 3,5 mm audioliitäntä. Lenovon tabletin ehkä parhaimpia ominaisuuksia onkin sen Dolby Atmos -tuella varustetut stereokaiuttimet, jotka nostavat äänenlaadun selvästi keskivertotablettia paremmaksi. Luonnollisesti kyseessä on edelleen melko pienet kaiuttimet eikä bassoa niistä voi juurikaan odottaa, mutta tilaäänivaikutelma selkeästi parempi kuin esimerkiksi Tab S2:n pohjaan asetetuissa stereokaiuttimissa.

Kommentoi artikkelia