Lenovo Yoga Tab 3 Pro - Mediatabletti pikoprojektorilla

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppusanat

Lenovo Yoga Tab 3 Pro edustaa Android-tablettien kärkikategoriaa, mutta se asettuu täysin omaan luokkaansa siihen mahdutetun pikoprojektorin ansiosta. Allekirjoittanut voi hyvillä mielin sanoa, että Lenovon tabletti on ensimmäinen vastaan tullut pikoprojektitoteutus mobiililaitteessa, joka on käytännöllisellä tasolla täyden turhuuden sijaan. 50 lumenin valaistusteho vaatii itselleen vähintään hämärän tilan, mutta pimeässä valaistustehon sijaan suurimmaksi heikkoudeksi jää epätarkka 640x480-resoluutio. Hyvän integroidun äänentoiston voimin tabletti on kelvollinen videontoistolaite esimerkiksi mökkireissua varten – olettaen että sille löytyy sopiva heijastuspinta.

Tabletin käyttämä sylinterimuotoilu on omiaan pöytäkäytössä ja videotoistossa, ja tabletin saa asetettua helposti haluamaansa katseluasentoon ilman erillisiä jalustoja. Sylinteriin on saatu mahdutettua myös kookas akku, joka on lähes tuplasti kookkaampi kuin pienempien ohuiden mallien akut, ja näin ollen myös sen kesto on samaa luokkaa. Valmistaja lupaa kestoksi 18 tuntia, mutta projektorikäytössä maratonsessiot jäävät luonnollisesti tekemättä.

Pitkä akkukesto ei tule kuitenkaan täysin ilmaiseksi, sillä Yoga Tab 3 Pro on kookas laite verrattuna muihin 10-tuumaisiin taulutietokoneisiin, eikä se 665 gramman painoisena ja 16:10 kuvasuhteen omaavana laitteena ole erityisen miellyttävä lukulaite perinteisempiin litteisiin malleihin verrattuna. Näin ollen se onkin parhaimmillaan koko perheen videontoistolaitteena. Dolby Atmos -tuetut kaiuttimet ovat erinomaiset, ja projektorin ja yhteensopivan peliohjaimen voimin tabletista pystyy teoriassa tekemään myös melko vaikuttavan pelilaitteen.

Kokonaisuudessaan Lenovon Yoga Tab 3 Pro on varsin onnistunut tuote, jolle ei tällä hetkellä löydy omassa kategoriassaan paljon kilpailua verrattuna muihin korkeamman hintaluokan Android-tabletteihin. Hyvä akkukesto, laadukas äänentoisto ja pikoprojektori tekevät siitä mediantoiston erikoismallin, mutta muilta osin sen kookas olemus ei ole aivan yhtä näppärä kuin ohuempien kilpakumppaniensa, jotka sopivat paremmin verkkoselailuun ja laukkuun.
Nopeasti:+ Akkukesto
+ JBL-kaiuttimet Dolby Atmos -tuella
+ Jalusta
+ Pikoprojektori

- Näyttöpaneelin valovuoto
- Kookas
- Projektorin resoluutio

Kommentoi artikkelia