Lenovo Yoga Tab 3 Pro - Mediatabletti pikoprojektorilla

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet

Lenovo jatkaa uusimmassa tablet-sukupolvessa tutulla sylinteridesignilla, ja suoraan edestä tai takaa katsottuna Yoga Tab 3 Pro ei juurikaan erotu merkittävästi designillaan Lenovon edellisen sukupolven laitteista. Yoga Tab 3 Pro:n sylinterimäinen alumiinireuna mahdollistaa kookkaampien litium-ioniakkujen sijoituksen pitämällä loput tabletista edelleen ohuena, ja raskaampi sylinteriosio toimii myös kätevästi jalustana tabletin takapuolelta lukituspainikkeen voimin paljastuvan siivekkeen avulla. Yoga-nimensä mukaan laitteen saa asetettua useisiin eri asentoihin, ja jalustasta löytyy myös reikä, jolla laitteen voi halutessa ripustaa vaikka seinälle. Tabletin selustassa on jalustaa lukuun ottamatta pehmeä tekonahkapinnoite.Pro-malli eroaa edullisemmasta Tab 3 -mallista vain marginaalisesti, ja merkittävin ulkoinen muutos onkin sylinteriosioon lisätty pikoprojektori, sekä kameran kiinteä sijoitus sylinteriosion takapuolelle. Edullisemmassa mallissa kameraosiota pystyi kiertämään, ja näin ollen kamera toimi myös etukamerana, mutta pikoprojektorimalliin samaa ominaisuutta ei ole saatu sisällytettyä, vaan siihen on lisätty tabletin vasemmalle sivulle 5 megapikselin etukamera.
Yoga Tab 3 Pro:n design toimii erinomaisesti pöytäkäytössä, mutta verrattuna esimerkiksi Samsungin Tab S2 -lippulaivaan se on selkeästi kookkaampi kädessä pidettävä, vaikka näyttöpintalaa on vain marginaalisesti enemmän. 655 gramman painoinen 10" Wifi-malli 16:10 kuvasuhtella ei ole optimaalinen käsikäytössä, vaikka sylinterimuotoilu auttaakin hieman otteen pitämisessä pystytilassa. Korkea kuvasuhde ei kuitenkaan ole omiaan verkkoselailussa.


Yoga Tab 3 Pro on huomattavasti kookkaampi kuin 9,7" Tab S2


Lenovo on lähtenyt Yoga-mallistollaan täysin eri suuntaan verrattuna aikaisemmin arvosteltuihin Samsungin ja Asuksen tabletteihin, ja ohuuden tavoittelun sijaan Yoga Tab 3 Pro -malliin on mahdutettu peräti 10200 mAh akku, mikä tuleekin tarpeelliseksi 50 lumenin pikoprojektorin syödessä akkua kiitettävään tahtiin.Yoga Tab 3 Pro:n fyysiset painikkeet on sijoitettu vaakatasossa laitteen vasempaan reunaan. Sylinteriosion päästä löytyy virtapainike, ja sen yläpuolella ovat volyymipainikkeet sekä edelleen perinteinen micro-USB-liitin.

Yoga Tab 3:een verrattuna Pro-mallista löytyy sylinteriosion toisesta päästä virtapainike pikoprojektorille. 50 lumenin projektori käynnistyy painamalla virtanappia pohjassa useamman sekunnin, ja hyväksymällä näytölle ilmestyvän varmistuslomakkeen.Sylinteriosiossa on myös neljä JBL-kaiutinta sekä 3,5 mm audioliitäntä. Lenovon tabletin ehkä parhaimpia ominaisuuksia onkin sen Dolby Atmos -tuella varustetut kaiuttimet, jotka nostavat äänenlaadun selvästi keskivertotablettia paremmaksi, mikä on tärkeää jos pikoprojektorilla aikoo katsoa videosisältöä. Luonnollisesti kyseessä on edelleen melko pienet kaiuttimet eikä bassoa niistä voi paljoa odottaa, mutta tilaäänivaikutelma on allekirjoittaneen mielestä varsin onnistunut, ja parempaa kaiutinjärjestelmää ei ole tässä kokoluokassa vielä kuultu tablettien osalta.

Kommentoi artikkelia