Lenovo Yoga Book Android

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppusanat

Lenovo Yoga Book Android on erikoinen kokonaisuus, joka aukeaa parhaiten niille, jotka piirtävät tai kirjoittavat mieluiten paperille. Tabletin yhteyteen kytketty piirtopinta on itsessään kätevä ominaisuus, sillä sitä voi hyödyntää myös kapasitiivisena näppäimistönä, mikä on kätevämpää kuin tabletien normaali kosketusnäppäimistö. Se ei kuitenkaan vastaa fyysistä näppäimistöä, ja sen käyttö piirtotasona itsessään vaatii harjoittelua, sillä itse piirtotasoon ei luonnollisesti jää jälkeä.

Mukana tuleva paperilehtiö ja erilliset mustepäät Real Pen -stylukselle ovatkin Yoga Bookin pääasiallinen syy olemassaololleen, ja eniten käyttöä tämänkaltaiselle laitteelle löytynee suunnittelijoiden ja muiden vastaavien paperille raapustelijoiden toimesta. Pienen kokonsa myötä Yoga Book on helppo ottaa mukaan ja sitä voi hyödyntää digitointilaitteena pelkästään nappia painamalla ja kirjoittamalla paperille. Toisaalta harvempi käyttäjä todella tarvitsee paperiraapustuksestaan välitöntä digitaalista kopiota, ja muille skannaus on toimiva vaihtoehto.

Muilta ominaisuuksiltaan Yoga Book on hyvin toteutettu Android-tabletti, jossa riittää kohtuullisesti suorituskykyä, tallennustilaa ja akkukestoa samaa luokkaa kuin Yoga Tab -tableteista. Vajaan 500€ hintaluokassa se on ominaisuuksiltaan riittävä, ja ainoastaan näytön resoluutio jää hieman jälkeen lippulaivamalleista.

Tarjolla on myös Windows-versiota Intelin Core M -suorittimella, mutta myös hinta lähestyy 700€ luokkaa, ja passiivijäähdytetyllä suorittimella kyseessä ei ole välttämättä riittävän sulava kokemus raskaampien kuvankäsittelyohjelmistojen pyörittämiseen. Käytännössä Yoga Book soveltuukin parhaiten lehtiöpiirrustusten digitointiin, esimerkiksi opiskelijalle luentomuistiinpanoja varten tai graafisille suunnittelijoille piirroshahmotelmien tekoon. Suurimmaksi ongelmaksi muodostuneekin sopivan kokoisen paperin löytäminen ja rei'ittäminen, sillä Lenovon verkkokaupan kautta hankittuna homma on kestämätöntä.

Kokonaisuudessaan Lenovo Yoga Book Android on uniikki ja hyvin suunniteltu laite, mutta sen erikoisominaisuus ei välttämättä loppujen lopuksi ole kovin hyödyllinen monille. Tavalliseen tablet-käyttöön sopii paremmin laite ilman piirtotasoa, ja näppäimistöä kaipaavan on parempi turvautua fyysistä palautetta antaviin oheislaitteisiin tai pieneen läppäriin. Niille jotka näkevät Yoga Bookin digitointimahdollisuuden käytännöllisenä laite on kuitenkin ehdottomasti kokeilun arvoinen.


Nopeasti:+ Innovatiivinen piirtotaso/näppäimistö
+ Akkukesto
+ Laajennettavuus
+ Rakenne

- Näyttö
- Näppäimistön tuntuma
- Paperin & musteen hankinta

Kommentoi artikkelia