Langaton pelihiiri Leadr on Roccatin malliston uusi kuningas

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen | 0 kommenttia

Vastaanotin / lataustelakka


Hiiren mukana toimitetaan tyylikkäästi pystyssä seisova (j)alusta, johon hiiren voi laittaa lataukseen. Leadr pysyy jalustassa kiinni kahden hiiren pohjassa olevan kullanvärisen pinnin avulla. Pinnit sujahtavat jalustassa oleviin koloihin. Telakka toimii samalla vastaanottimena hiirtä langattomasti käytettäessä. Ratkaisu on omalla tavallaan elegantti, mutta vie myös melko paljon pöytätilaa.


Lataustelakan johdon voi halutessaan irrottaa ja tuikata suoraan hiireen, jolloin hiirtä voi käyttää langallisena pelkäämättä akun loppumista (käytännössä koko lataustelakan voi jättää käyttämättä). Tämä onkin tarpeellinen ominaisuus, sillä hiiren akku on melkoisen kehno, noin 20 tuntia. Ensimmäisen täyslatauksen jälkeen se kesti iltapelailua vain nelisen päivää. Tämä on oudon vähän, sillä markkinoilla on kuitenkin varsin tasokkaita hiiriä, jotka toimivat kuukausia yhdellä latauksella. Ilmeisesti Roccatilla on priorisoitu muita ominaisuuksia akkukeston kustannuksella, mikä tuote- ja kohderyhmän huomioiden on sekin ihan ymmärrettävää. Kun verratten pieneen akkukestoon osasi varautua, ei siitä koitunut murhetta. Jäljellä olevan virran näkee telakan alareunasta.

Hiiri menee automaattisesti lepotilaan kun se on tarpeeksi kauan käyttämättömänä, mikä tietysti säästää akkua. Yhteys palautuu käytännössä välittömästi hiirtä naksauttamalla.

Kommentoi artikkelia