PCIe ja CrossFire-skaalaus: Korjaako Nvidian NF200 P55:n ongelmat?

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

P55:n kolmen kortin CrossFireX toimii?


Auttaako Nvidian nForce 200 PCIe-silta korjaamaan aikaisempia P55-alustoja vaivanneen CrossFireX suorituskykyongelman? Kyllä auttaaMSI:n Big Bang-Trinergy jäi ainoastaan kaksi prosenttia kunnianarvoisen X58:n jälkeen, tällainen ero suorituskyvyissä on heloposti kompensoitavissa LGA 1156-prosessoreiden yleisesti paremmalla kellottuvuudella verrattuna LGA 1366-pohjaisiin edeltäjiinsä. Muut kuin pelaajat voivat argumentoida X58:n puolesta omiin tarkoitusperiinsä sopivilla väitteillä, kuten X58-alustoille myöhemmin julkaistavat kahdeksanytimiset prosessorit, X58:n parempi tuki suurta kaistanleveyttä vaativille laitteille kuten ammattitason RAID-ohjaimet tai LGA 1366-alustan tuki kolmikanavaiselle muistille, joka luultavasti hyödyttää ainoastaan (jännitysmusiikkia) kahdeksanytimisiä prosessoreita. Vaikka nämä kaikki ovatkin hyviä syitä valita joustavampi, mutta vähemmän kellottuva X58 vaihtoehto, silti kaikki jotka haluavat parhaan mahdollisen pelikokemuksen tietävät mihin tarpeeseen Lynnfield-pohjaisilla Core i5 ja Core i7-prosessoreilla saatava ylimääräinen suorituskyky tulee.

Asusksen fanit huomaavat, että P7P55 WS Supercomputer päihitti MSI:n Trinergyn ja se käyttää samaa NF200-yhteyttä tarjotakseen neljä x16-pituista korttipaikkaa kolmen sijaan. Identtisen yhteyden pitäisi tarkoittaa myös identtisiä tuloksia, mutta Asuksen korttipaikkojen asettelu on parempi kun asennettan kolme tupla-slotin korttia normaalin ATX-koteloon.

EVGA:n P55 Classified 200 menetti 0,4% suorituskyvystä saadakseen yhden ylimääräisen PCIe-paikan. Emme voi olla varmoja, koska Nvidia tai ATI kehittää viiden GPU:n järjestelmän, mutta EVGA tulee olemaan vahvoilla kun näin käy.

Teimme myös pienen testin selvittääksemme, millaisia vaikutuksia on NF200:n lisäämisellä X58 järjestelmään, jotta saavutetaan 48 kaistaa graafista suorituskykyä 32 kaistan läpi. Emme kuitenkaan ole löytäneet peliä, joka hyötyisiä tällaisista määristä kaistanleveyttä, joten MSI Eclipse Plus jää taas vaille huomiota. Silti testissä paljastui hyviä uutisia halvempien X58-emolevyjen omistajille, kun Asus P6T-emolevyn x16/x16/x4 korttipaikoilla jäätiin vain neljä prosenttia jälkeen kalliimpien emolevyjen x16/x8/x8 kokoonpanoista.

Kommentoi artikkelia