Asus ROG Claymore RGB-pelinäppäimistö

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppuyhteenveto ja käyttökokemukset

Asus ROG Claymore on ominaisuuksiltaan yksi kattavimmista pelinäppäimistöstä markkinoilla, mutta koska lähes jokainen suurempi ja pienempi PC-valmistaja tarjoaa omaa versiotaan RGB-pelinäppäimistöstä, joukosta erottuminen voi olla hyvinkin vaikeaa.

ROG Claymoren merkittävin ominaisuus lieneekin sen modulaarinen numeronäppäimistö. Core-mallissa tätä numeronäppäimistöä ei tule mukana, joten siltä osin kyseessä on vain erittäin hyvin toteutettu tenkeyless-näppäimistö RGB-valaistuksella. Numeronäppäimistö on kuitenkin monille hyödyllinen väline ainakin ajoittain, ja ROG Clamoren modulaarinen toteutus on erinomainen, eikä ainakaan allekirjoittanut ole löytänyt vastaavaa muilta kilpailijoilta.

Rakenteen ja ominaisuuksien puolesta ROG Claymoressa ei ole mitään valittamista ja se lunastaa sille asetetut odotukset. Jotkin käyttäjät saattavat jäädä kaipaamaan erillisiä makronäppäimiä tai medianäppäimiä, mutta vastaavasti moni varmasti pitää Claymoren minimaalisesta koosta ilman turhia lisänäppäimiä. Numeronäppäimistöstä löytyy volyymirulla, mutta ainakin testimallissa se ei rullannut sulavasti. Mukana ei tule myöskään rannetukea, jota voisi odottaa erityisesti täysikokoisen mallin hintalapun perusteella. Lisäksi Armoury-ohjelmiston säätömahdollisuudet ovat selkeästi heikommat kuin esimerkiksi Corsairin ja Razerin.

Kokonaisuudessaan Asus ROG Claymore on lähes täydellinen näppäimistö kattavilla pikanäppäimllä, ja modulaarisia numeronäppäimistöjä nähdään toivottavasti jatkossa lisääkin. Ongelmaksi jääkin sen tuoma lisähinta, joka lienee useimmille liikaa. Core-malli löytyy Suomesta 170€ hintaluokasta, ja numeronäppäimistöllä varustettu täysi paketti vuorostaan 250€. Tarjolla on vain MX Red -kytkimillä varustettua versiota.Nopeasti:

+ Modulaarinen numeronäppäimistö
+ Valaistusominaisuudet
+ Näppäinoikotiet
+ Tiivis koko

- Volyymirulla hankaa
- Ei rannetukea
- Hinta
- Armoury-ohjelmisto

Kommentoi artikkelia