Intel Core i7-990X Extreme Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: sisällöntuotanto

Julkaisuartikkelissamme Intelin Core i7-2600K oli nopein suoritin kymmenestä testatusta piiristä. Yksikään Extreme Edition -suoritin ei päässyt artikkleiin, mutta monet pyysivät lippulaivamallin tuloksia. Tässä ne ovat.

Käyttämällä mental ray renderöijää 3ds Maxissa voimme nähdä kuinka sovellus hyödyntää kaikkia Core i7 990X:n loogisia ytimiä. Tuloksena on melko merkittävä parannus neliytimiseen -2600K-suorittimeen verrattuna. Sen sijaan lippulaivamallin edeltäjään verratuna ero ei ole suuri.

AMD:n 240$ Phenom II X6 1100T pystyy ohittamaan 300$ Core i7-960:n käyttämällä kahta lisäydintään Intelin suorittimen kahdeksaan loogiseen ytimeen verrattuna.Core i7-2600K voitti aikaisemmin Photoshop CS5 -testin. Sekin muuttuu tällä kertaa. Molemmat Extreme Edition -suorittimet liukuvat edelle. Niiden välillä ero ei kuitenkaan ole suuri.Tämä oli jälleen yksi testeistä, jossa Core i7 2600K voitti aikaisemmassa artikkelissa. 990X ja 980X pystyvät kuitenkin päihittämään sen kuten näemme.

Selvästi, Adobe on käyttänyt vähän aikaa AMD:n suorittimille optimoimisessa. Kuusiytiminen Phenom II X6 1100T häviää jopa neliytimisellä Core i7 960:lle.

Premiere Pro olisi loistava käyttöskenaario Intelin kuudelle ytimelle ja kahdelletoista säikeelle, osoittaen kuinka 1000$ suorittimelle on käyttöä. Minulla on kuitenkin paljon parempi tapa lyhentää näitä aikoja minuutilla tai kahdella: osta Nvidian CUDA-näytönohjain. Kun laitteistopohjainen kiihdytys Adoben Mercury Playback Enginessä on enabloitu, pakkausajat romahtavat.After Effects CS5 ei suosi rinnakkaisuutta yhtä hyvin kuin Premiere Pro. Core i7 2600K liukuu kuusiytimisten raskassarjalaisten ohi. Ensimmäisen ja viimeisen sijan välinen ero on kuitenkin pienempi.


Kommentoi artikkelia