Intel Core i7-990X Extreme Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: PCMark Vantage

Aiemmassa artikkelissamme huomasimme, että AMD:n Phenom II X6 ei juuri hyötynyt kuudesta ytimestään, sillä suurin osa testeistä ei käyttänyt yli neljää säiettä.

Sama ongelma vaivaa Intelin uutta Core i7-990X Extreme Edition -suoritinta, mikä on ensimmäinen merkki siitä, ettei tämä 1000 dollarin suoritin ole elementissään normaalissa työpöytäkäytössä. Tuloksena on se ,että alle 400 dollarin Core i7-2600K ottaa kärkisijan, -990X:n seuratessa.

On etsittävä tarkkaan jos haluaa esimerkkejä kuusiytimisen Gulftownin voitoista Sandy Bridge -pohjaista 2600K-suoritinta vastaan. PCMark Vantagessa vain yksi tällainen testi: Communications Suite. Futuremarkin whitepaper-dokumentin mukaan Communications on pääosin prosessori-intensiivinen.

Communications-testissä on neljä komponenttia — kaikki säikeistettyjä kuormia. Kolme neljästä liittyy AES-koodaukseen ja sen purkuun osana tehtävälistaa (datapakkaus, web-sivun renderöinti, Windows Defender ja audiotranskoodaus ovat muita mukana olevia komponetteja). Tämä antaa edun Gulftown- ja Sandy Bridge -pohjaisille piireille, sillä AES-NI on vain niissä tuettuna.
Intelin Core i7-2600K tarjoaa kuitenkin parempaa AES-kaistanleveyttä, kuten SiSoft Sandra 2011 -testeissä tullaan näkemään, mikä viittaisi siihen, että Sandy Bridge -piirin pitäisi ottaa kärkisija — ellei testi hyödynnä yli neljää ydintä / kahdeksaa säiettä.


Kommentoi artikkelia