Intel Core i7-990X Extreme Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

LoppuyhteenvetoKaksi kuukautta sitten, kun olimme saaneet Core i5 2600K:n ja 2500K:n testit suoritettua, tulimme lopputulokseen, että sinun pitäisi olla hullu tuhlataksesi 1000 dollaria Core i7-980X Extreme Edition -suorittimeen. Olin niin vakuuttunut, että en edes viitsinyt testata eksklusiivista piiriä, ja keskityin syventymään Quick Synciin ja Intelin HD Graphics -näytönohjaimeen.

Nyt uuden lippulaivamallin myötä näemme, että on olemassa tilanteita, joissa Core i7-900 -sarjan piirit ovat parempia. Harrastajille ja pelaajille tämä ei tosin merkitse mitään. 2500K antaa niin paljon vastinetta rahalle, että on järkevää odottaa uutta P67-pohjaista emolevyä kuin ostaa mitään muuta. Tai odotta Z68-alustaa, joka tuo mukanaan omat yllätyksensä. Ne 770 dollaria, jotka säästää ostamalla 2500K:n 990X:n sijaan voi käyttää ennemmin tehokkaampaan näytönohjaimeen, tai SSD-levyyn.

Jos työasemasi on kuitenkin leipäsi tuottaja; jos se on työhevonen, jolla käsittelet raskasta säikeistettyä sovellusta kuten Premiere Pro, 3ds Max ja MainConcept (muiden muassa), on oikeutettua pohtia olisiko lippulaivamallin ostaminen järkevää. Jos olet tässä asemassa, voit luultavasti laskea kuinka kauan kestää, että suoritin maksaa itsensä takaisin.

Enemmän kuin koskaan aikaisemmin Intelin X58 Express -alusta on suunnattu 1P palvelin/työasemakokoonpanoihin. On rajallinen määrä syitä miksi haluaisit tuhlata 1000 dollaria suorittimeen Sandy Bridgen tultua markkinoille. Syyt ovat kuitenkin olemassa, ja olemme näyttäneet missä ne piilevät.

Kommentoi artikkelia