Googlen älylasien ergonomia, suorituskyky ja käytännöllisyys testissä

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Glassin vaatimukset


Huomioitavaa on myös, että Glass hyödyntää puhelimen tethering-ominaisuutta, eli datayhteyden jakamista. Vaaditun Android-version omaavista puhelimista tällainen kuitenkin löytyy, joten se ei aiheuttane kellekään ongelmia, lukuun ottamatta maita, joissa tetheringin käyttäminen vaatii erillistä sopimusta operaattorin kanssa.

Glassin tulevaisuus

Google Glass ei ole vielä edes virallisesti aloittanut elämäänsä. Se on vasta harvojen ja valittujen käsissä, eikä sen kaikkia kykyjä ole varmasti vielä esitelty. Kehittäjät ovat tällä hetkellä kovassa kilpajuoksussa kehittäessään Glassille lukitusnäyttöjä, silmänräpäyksen tunnistusta (kuvan ottamista varten), Reddit-tukea ja Twitteriä. Niille, jotka tuomitsivat Glassin bugiseksi ensimmäisen sukupolven laitteeksi: antakaa sille uusi mahdollisuus, kunhan se pääsee apupyöristään.

Kunhan Google saa tehtyä Glassiin parannuksia, kuten XE5-päivitys, ja laite päätyy yhä useampiin päihin (toivon mukaan hieman maltillisempaan hintaan kuin 1500 dollaria jonka me jouduimme käyttämään), tulevat ihmiset käyttämään paljon sellaista Googlen ohjelmistoa, jota ei aiemmin ollut olemassa. Facebook ja Twitter ovat supersuosittuja – Google+ ei tällä hetkellä niinkään. Glass-integraation myötä sen suosio saattaa kuitenkin nousta merkittävästi. Myös muihin yhtiön teknologioihin on lupa odottaa suoria kytköksiä.

Testiemme perusteella Glass ei ole laite, joka lähtisi käyttäjän kanssa ulos joka kerta. Suurin yksittäinen syy tähän on laitteen ulkoinen olemus – sitä ei vain yksinkertaisesti ole mukava käyttää joka paikassa, eikä Glassin kantaminen mukana erillisessä pussukassakaan tunnu kovin houkuttelevalta. Akkukestosta ei ollut epärealistisia odotuksia, projektori ei tuottanut päänsärkyä ja äänen tunnistuksen kanssa oli vain hyvin vähän ongelmia. Joitain asioita (esimerkiksi matalaa äänenvoimakkuutta ja huonoa laatua Hangouteissa) Glassissa täytyy vielä hioa, jotta se olisi loistava laite.Siinä on jotain hienoa, kun voit leikkiä lapsen kanssa ja videoida kaiken, sen sijaan että kuvaisit kännykkäkameralla kun lapsi touhuaa itsekseen. Ja jos videoihin haluaa jotain uutta näkökulmaa, niin Glassin voi antaa lapsen päähän. Testaajamme teki näin vitsinä, koska ajatteli vaimonsa pitävän sitä söpönä, mutta lopputuloksena olikin mielenkiintoinen ja aiheellinen muistutus siitä, miltä asiat näyttävät polven korkeudelta

kommenttia 2

Baalaaxa

Quote:
Tallennustila: 16 GB josta käytössä noin 12 GB

Ilmeisesti tässä tarkoitetaan: "16GB josta käytettävissä noin 12GB".
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. kesäkuuta, 2013 @ 5:30

G0lden_Kebab

Sain kerran pikaisesti koittaa noita googlen laseja, tuntu kyllä tosi omituiselta päässä varsinkin kun se toinen sanka on todellakin massiivinen, mutta istuivat yllättävän hyvin kyllä minunkin isoon kupoliin.

Katseita kerää tuollaiset kyllä, se on varma

Enkä kyllä epäile noiden kätevyyttä tietyissä tilanteissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. lokakuuta, 2013 @ 17:50

Kommentoi artikkelia