Esittelyssä AMD Phenom II X6 1100T: AMD:n uusi kuusiytiminen lippulaiva

Artikkelin kirjoittaja: Manu Pitkänen | 0 kommenttia

Testitulokset: Synteettiset ohjelmat
Yllä olevat siniset palkit kuvastavat prosessoripisteitä ja vihreät 3DMark-tuloksia. Huomaa kuinka sinisten palkkien pituus kasvaa prosessorin tehokkuuden kasvaessa, mutta 3DMark-pisteet jämähtävät 15.000 pisteeseen. Tämä on merkki siitä, että näytönohjain jää pullonkaulaksi. Pelisuorituskyky näyttäisi olevan Intelin arkkitehtuurin puolella, mutta Phenom II X6 1100T suoriutuu silti yhtä hyvin kuin Core i7-920.

PCMarkin järjestelmä- ja muistitestit suosivat Intelin prosessoreita, mutta suorituskykyä hyötyohjelmissa testaavassa testissä Phenom II X6 1100T on edukseen korkean kellotaajuuden ja ytimien lukumäärän ansiosta.

Sandran prosessoriartimetiikkatesti suosii Intelin prosessoreita. AMD:n mallit pärjäävät paremmin sen sijaan Whetstone iSSE3 -testeissä. Toistamiseen Phenom II X6 1100T suoriutuu yhtä hyvin kuin Core i7-920. Sandran CPU multimedia -testin tulokset ovat selvästi korkeammat AMD:n prosessoreilla kuin Intelin. Intelin mallit näyttävät kyntensä Sandran muistitesteissä. Varsinkin Core i7-920, josta testimme prosessoreista ainoana löytyy kolmikanavainen muistiväylä.

Kommentoi artikkelia