Asus Strix Tactic Pro ja Strix Claw

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Asus Strix Claw





Asus Strix Claw voisi nimestä päätellen olla suunniteltu yksinomaan claw-tyypin otteelle, mutta Asuksen markkinointimateriaalin mukaan se sopii myös kämmenotteelle. Näin siis niin kauan kun käytössä on oikea käsi, sillä muuten hiiri on muotoiltu oikekätiseksi.



Strix Claw -pelihiirtä suunnitellessa Asus testasi 24 erilaista muotoilua, joista päädyttiin lopulta yhteen malliin, joka tarjosi parhaimman yhdistelmän erilaisille otteille. Alta löytyy muutama dia suunnittelijoiden mietteistä sopivimman muotoilun löytämiseksi.



Pelihiiristä puhuttaessa tarjolla on rajallinen määrä tekniikkaa, joten ei liene yllättävää, että myös Asus keskittyy markkinoinnissaan lähinnä näihin seikkoihin. Strix Claw:sta löytyy japanilaiset Omron D2F-01 -kytkimet kultakontakteilla hiirenpainalluksia varten, ja optinen anturi lupaa 5000 DPI:n tarkkuuden 1000 Hz päivitysnopeudella. Näitä voi myös luonnollisesti säätää joko ohjelmistopohjaisesti, tai hiiren rullan vierestä löytyvillä pikanäppäimillä.



Strix Claw käyttää PixArt PMW3310DH-AWQT optista anturia, jonka kerrotaan olevan laser-anturia tarkempi, vaikka yleensä laser-anturien maksimi DPI-arvot ovat korkeammat. Lisäksi Strix Claw:ssa ei ole käytössä ns. Angle-snapping -tekniikkaa, joka pyrkisi pitämään hiiren liikkeet tasaisempina, vaan liikerata pysyy täysin käyttäjän liikkeiden mukaisina.



Strix Tactic Pro -näppäimistön tapaan myös Claw-hiireen saa asetettua kolme erillistä rautaprofiilia, eli makronäppäinten asetukset voi tarvittaessa tallentaa hiireen ja käyttää myös toisella koneella. DPI-asetukset voi myös säätää itselle sopivaksi, ja käytössä on 4 eri DPI-tasoa. Lisäksi mukana on erillinen peukalonäppäimellä toimiva Clutch DPI-asetus, joka on tarkoitettu FPS-peleissä kiikarikiväriillä pikselintarkkaa pitkän matkan tähtäystä varten.



Subjektiivinen arvio:

Allekirjoittaneen oma hiirivalinta tällä hetkellä on Logitechin G700, ja Strix Claw ei ole kovin kaukana tästä muodoltaan. Silti sen muotoilu oikealta puolelta ei sopinut yhtä hyvin kohtuullisen kookkaalle kädelle ja kämmenotteelle, joten sitä voi suositella tälle yhdistelmälle vain varauksella. Vasemman puolen pikanäppäimet sen sijaan on suunniteltu Logitechia paremmin, ja kolmen näppäimen kombo on selvästi miellyttävämpi kuin Logitechin neljän terävän painikkeen rykelmä. Myös DPI-säätö kahdella näppäimellä toimii paremmin. Tyylitelty led-valo on myös kätevä tapa nähdä DPI-asetuksen tila. Johdollisena hiirenä Strix Claw on myös kohtuullisen kevyt, ainakin verrattuna akulliseen langattomaan hiireen. Johdotus on hoidettu hyvin, mutta USB-liitin on jostain syystä tehty turhaan liian paksuksi ja ei mahtunut Tactics Pro -näppäimistön samanlaisen liittimen kanssa vierekkäin.

Kommentoi artikkelia