Arvostelussa ultrakevyt pelihiiri Roccat Kone Pure Ultra

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen

Kone Pure Ultra perii paljon edeltäjiltään, ja muotoilu on hyvin tunnistettava jo esimerkiksi Kone XTD -hiiren ajoilta. Rullan vieressä ja kyljessä olevat painikkeet ovat vähän erottuvammat, mutta siluetti on lähes muuttumaton. Vasemman kyljen peukalosyvennys on suhteellisen syvä, mutta muutoin hiiri on minimalistinen.

Pure Ultra ei ole markkinoiden pienin hiiri, muttei todellakaan myöskään suurin. Valmistajan omasta mallistosta esimerkiksi Leadr on hieman kookkaampi, etenkin paksuudessa. Myös Kone-sarjan XTD on huomattavasti muhkeampi kuin Pure Ultra. Pieni varaus siis niille, jotka olettavat Roccatin aina tekevän suuria hiiriä. Omaan käteeni suuremmat hiiret ovat sopineet paremmin, mutta pienemmille tuntuu olevan runsaasti kysyntää.


Rulla on ehkäpä hiiren jämerin osa. Roccatilta on tottunut odottamaankin ensiluokkaisia rullia, ja Kone Pure Ultra ei tee poikkeusta. Kuminen pinta pitää hyvin sormen alla ja rulla pyörii juuri sopivan napakasti, ilman löysää.

Valaistus on yksi asia, joka tämän hiiren tapauksessa valitettavasti aiheuttaa harmaita hiuksia. Roccatin logo hohtaa kohdassa, joka käytön aikana peittyy kämmenen alle, mutta muun ajan sohottaa suoraan silmiin kirkkaana ja suurena. RGB-valaistusta toki tämän ajan hiiriltä odotetaan, mutta mielestäni Kone Pure Ultran kokonaan valaistu logo on ajattelematon. Parempi olisi ollut monista Roccatinkin muista malleista tuttu tyyli, jossa vain logon ääriviivat valaistaan. Varsinkin hämärässä huoneessa nykyinen valaistus on todella häiritsevä muutoin kuin käytön aikana, jolloin valoja ei näy ollenkaan.

Kone Pure Ultra tukee Roccatin AIMO-valaistusekosysteemiä.

Hiiri on langallinen ja sen johto on perinteisen kuminen, mutta tavanomaista taipuisampi.

Kommentoi artikkelia