Arvostelu: Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 WiFi

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi | 1 kommentti

SUORITUSKYKY

Qualcommin 2,3 gigahertsin Snapdragon 800 -neliydinprosessori yhdessä kahden gigatavun keskusmuistin kanssa takasivat sen, että laitteesta löytyi runsaasti vääntöä sovelluksiin ja muihin toimintoihin. AnTuTu Benchmark -suorituskykytestissä laite keräsi 35 469 pistettä, mikä asetti sen Galaxy Note 3:n yläpuolelle vertailussa. Tabletin toimivuuden kanssa ei esiintynyt yhtään ongelmia lukuun ottamatta rankkaa tehokäyttöä, jossa samanaikaisesti pidin auki useampaa sovellusta ja suoratoistin korkealaatuista videomateriaalia. Tällöinkään laite ei hyytynyt tai takkuillut, mutta rupesi kuumenemaan jopa niin voimakkaasti, että katsoin paremmaksi sulkea tarpeettomat sovellukset. Pelkkää Netflixiä tai muita yksittäisiä sovelluksia käyttäessäni kuumenemista ei tapahtunut samassa määrin hälyttävästi.

Tarkka näyttö vaati kuitenkin selkeästi veronsa tabletin akulta: 4 800 milliampeeritunnin akusta huolimatta akkukesto osoittautui jopa odotettua surkeammaksi. Normaalikäytössä laite piti ladata vähintään joka toinen päivä, tehokäytössä päivittäin. Pidempi Netflix-sessio söi akun tyhjiin jo muutamassa tunnissa.


KAMERA

Tabletin kamera yllätti positiivisesti laadullaan, ja sillä saikin kohtuullisen hyvätasoisia kuvia päivänvalossa, joita erinomainen näyttö tietysti vielä korosti. Tabletti on kuitenkin kuvauslaitteena suhteellisen kömpelö, ja muutamaan otteeseen kuvaushetki ehti mennä ohi yrittäessäni saada laitetta kuvausasentoon, sormia pois linssin edestä sekä välttää painikkeiden räpeltämistä vahingossa. Lisäksi hämärämmässä valossa kuvatessa kohinan määrä kasvoi huomattavasti, joten hämäräkuvaukseen tablettia ei voi suositella. Videokuvaa laitteella saa Full HD -tasoisena ja siitä löytyy myös tärinänesto tähän tarkoitukseen. Eri kuvaustarkkuuksia on tarjolla seitsemän, alkaen 2048 x 1152 -resoluutiosta aina 3264 x 2448 -resoluutioon, ja erilaisia kuvasuhteita löytyy 1:1, 4:3 ja 16:9.

Kuvasuhteella 16:9 ja 3264 x 1836 -resoluutiolla otettuja kuvia:Kuvasuhteella 4:3 ja 3264 x 2448 -resoluutiolla otettuja kuvia:Hämärässä otettuja kuvia (3264 x 2448, 4:3):Full HD -videotallenne (1920 x 1080, 16:9):

kommentti 1

hannibal_pjv

Kuin hyvin toimii piirtoalustana?

Kommentoi artikkelia