Arvostelu: Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 WiFi

Artikkelin kirjoittaja: Juha Tuppi | 1 kommentti

NÄYTTÖ

Tabletin näyttö on juuri niin herkullinen kuin laitteistotietojen perusteella saattaa kuvitella. 8,4 tuuman näytölle puserretut 2560 x 1600 pikseliä muodostavat 359 pikselin tiheyden tuumaa kohden, ja se todella näkyy näytön tarkkuudessa ja terävyydessä. Lisäksi värit näyttivät sävyiltään luonnollisilta LCD-näytöllä. Näytön kirkkauden kanssa tuntui kuitenkin olevan toisinaan ongelmia: laite vaihteli näytön kirkkautta häiritsevällä tahdilla, tai sitten kieltäytyi näyttämästä kuvaa täydellä kirkkaudella. Syypäänä kirkkauden vaihteluun oli todennäköisesti yliherkkä valontunnistin. Toisaalta taas kirkkaassa auringonpaisteessa näyttö oli vielä kohtuullisesti erotettavissa.


KÄYTTÖKOKEMUSUlkoasun yhteydessä mainittu tekonahkaselkämys ei pelkästään näyttänyt vaan myös tuntui kädessä hyvältä. Lisäksi laite pysyi erinomaisesti hyppysissä taustamateriaalin ansiosta. Laitteen käyttö pystyasennossa tuntui kuitenkin hieman vaivalloiselta, minkä lisäksi onnistuin tuolloin muutaman kerran painelemaan äänenvoimakkuuden säätimiä vahingossa. Tilanne parani huomattavasti kääntäessä tabletin vaakatasoon: vaikka olisin voinut kuvitella, että rähmäkäpäläni osuisivat samalla tavalla näytön alla oleviin navigointipainikkeisiin, näin ei kuitenkaan käynyt. Kaiken kaikkiaan laitetta oli paljon miellyttävämpi käyttää vaakatasossa kahdella kädellä. Tämä johtui luultavasti siitä, että laite oli tuolloin paremmin tasapainossa. Pystyssä pidettäessä näytön kehysten ohuus nimittäin esti tanakan kahden käden otteen, jolloin laitteen 331 gramman paino alkoi tuntua pidemmän päälle raskaalta.Laite tuli paketista otettaessa Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmällä varustettuna ja päivittyi välittömästi versioon 4.4.2. Käyttöliittymänä toimi luonnollisesti Samsungin oma TouchWiz. Tabletista löytyy myös Flipboard-palvelu, johon pääsee käsiksi pyyhkäisemällä aloitusnäkymästä joko oikealle tai vasemmalle. Flipboard tarjoaa ilmoituksia muun muassa sosiaalisesta mediasta (Twitter, Facebook) ja uutispalveluista sekä näyttää kalenterin ja sähköpostin. Periaatteessa kyseessä on näyttävä ja toimivan oloinen palvelu, mutta siitä huolimatta sitä tuli käytettyä varsin vähän verrattuna muihin sovelluksiin. Näytön oikeasta reunasta pyyhkäisemällä aukesi muokattava sovellusvalikko, johon saattoi tunkea kaikki tarvittavat sovellukset. Tabletti tarjosi myös Multi Window -toiminnon, joka käynnistyi raahaamalla sivuvalikosta sovelluksia näytölle. Nimensä mukaisesti toiminto sallii kahden sovellusikkunan avaamisen samaan aikaan näytölle. Lisäksi Google Now -palvelun fanina asensin sen laitteeseen välittömästi, mutta totesin pian sen olevan parhaimmillaan laitteessa, joka kulkee taskussa koko ajan: koska WiFi-tablettia tuli käytettyä sattuneesta syystä lähinnä kotisohvalla, ei Google Now:sta ollut juurikaan iloa.

Sovellukset toimivat laitteessa pääosin todella nopeasti ja ongelmitta, tosin Samsungin tarjoamista Hancom Office -sovelluksista en oikein välittänyt, syynä todennäköisesti Microsoftin pilaamat tottumukseni. Google Play -sovelluskauppa luonnollisesti tarjosi valtavasti valinnan varaa sovellusten suhteen.

kommentti 1

hannibal_pjv

Kuin hyvin toimii piirtoalustana?

Kommentoi artikkelia