Arvostelu: Langaton Roccat Kain 200 -pelihiiri

Artikkelin kirjoittaja: Valtteri Ahonen


Hiiri tosiaan on langaton, mutta siihen saa kiinni myös johdon tavanomaisen hiiren tapaan. Tällä tavoin Kain 200 myös ladataan. Toisin kuin eräitä hiiriä, Kain 200:aa voi sentään käyttää ladatessa. Koneeseen hiiri yhdistää USB-vastaanottimella. Mukana toimitetaan myös omituinen palikka, jonka tarkoitusta piti vähän aikaa miettiä. Käytännössä palikka kiinnitetään pitkällä johdolla esim. pöytätietokoneen takaportteihin, ja palikka tuodaan pöydälle hiiren läheisyyteen. Näin signaali on aina hyvä, ja piuhan pätkä valmiina lähellä, kun hiiri kaipaa latausta. Itse asiassa ihan nokkela ratkaisu, vaikka tämä tarkoittaakin, että pöydällä on nyt suurimman osan aikaa ylimäärinen laite. Itse pidin ehkä kuitenkin enemmän esimerkiksi Roccat Leadr:in ratkaisusta, jossa mukana oli lataustelakka, johon hiiren saattoi nostaa pelien päätteeksi.

Ilmeisesti Roccatin tuotekehitystiimin korviin ei ole vielä kantautunut huhuja uudesta liitinmallista, joka joissain piireissä tunnetaan USB Type C:nä. Kain 200:n laitepään liitin on edelleen micro-USB-mallinen. Rikettä voi kuitenkin ehkä pitää pienenä.


Kainin myyntivaltiksi on pyritty nostamaan Roccatin uusi Titan Click -teknologia, jonka ansiosta hiiren luvataan rekisteröivän klikkaukset kilpailijoita nopeammin. Roccatin nettisivuilla luvataan jopa 16 millisekunnin etu. Myöhempänä artikkelissa käytännön testi teknologian hyödyistä.

Kytkinten luvataan tuntuvan paremmalta kuin tavallisella hiirellä, ja jotenkin tämän väitteen voi kyllä allekirjoittaa. Klikkaus on kepeä ja selkeä. Voi olla, että etukäteisodotuksilla oli jotain vaikutusta, mutta hiiren nappien klikkaukset tuntuvat todella tyydyttäviltä.

“Ylimääräisiä” painikkeita hiiressä ei oikeastaan ole. Sivussa on ns. edellinen ja seuraava -painikkeet ja rullan alapuolella yksi nappi, josta voi vaihtaa DPI-arvoa lennosta. Siinä se. Mukava nähdä Roccatilta vihdoin hiiri, joka on lähtökohtaisesti premium-tasoa, mutta jossa vähemmän on enemmän. Sivupainikkeet eivät valitettavasti tunnu yhtä tyydyttäviltä käyttää kuin pääpainikkeet, mutta eivät ne myöskään poikkeuksellisen huonot mitenkään ole. Kevyet ja harmittomat.

Kain on mattapintainen. Roccatin mukaan pinta on likaa hylkivä ja erityisen kestävä. Verrattuna muihin pöydällä lojuviin hiiriin pinta onkin jotenkin laadukkaamaan ja mukavamman tuntuinen. Asiaan on selvästi käytetty ajatusta. Pinta saa hiiren tuntumaan premiumilta.

Kainin sensorina on Roccatin aiemmista hiiristä tuttu Owl-Eye-sensori, jonka maksimitarkkuus on 16000 DPI. Ei mitään moitittavaa tällä saralla.

Kommentoi artikkelia