Antec Kühler vs. Corsair Hydro: Suljetun kierron vesijäähdytysjärjestelmät testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Mikä jäähdytin on paras tehokäyttäjälle?


Ilmajäähdyttimet ovat pitkään säilyttäneet suosionsa koneen virittelijöiden keskuudessa eikä ihme, sillä ne tarjoavat kohtalalaista suorituskykyä halpaan hintaan. Toisaalta taas moni tehokäyttäjä haluaisi silti lisää jäähdytystehoa, hiljaisemman kokoonpanon tai jotain noiden kahden ominaisuuden yhdistelmää.Siksi yllä oleva vastinetta rahalle esittävä taulukko ei juuri jäähdytystehoa kaipaavaa virittelijää hetkauta, sillä hinta vaikuttaa taulukon tuloksiin voimakkaasti. Paremman kokonaiskuvan jäähdytystehosta saa vilkaisemalla edellisen sivun taulukkoa. Sen perusteella huolettomuutta ja toimintavarmuutta arvostavalle tehokäyttäjälle voi suositella suljettuun kiertoon perustuvaa nestejäähdytystä.

Juuri niiden ominaisuuksien osalta Corsairin H100 pärjää erinomaisesti, vaikka sen pitkä jäähdytyskenno vaatiikin oikeanlaisen kotelon. Vaikka sopivia koteloita löytyykin paljon, suuri osa rakentelijoista ei varsinaisesti valitse koteloa siksi, että siihen mahtuu iso jäähdytyskenno.

Corsairin H80 oli hyvänä kakkosena sekä suorituskykynsä että melutason puolesta ja sen perässä tuli Antecin halpa Kühler H2O 620. Alle 20 dollarin hintaero vaikuttaa merkityksettömältä kun otetaan huomioon high-end-tason komponenttien yleiset hinnat, mutta prosentuaalinen ero on kuitenkin kohtalaisen suuri.

Voisimme hyvin kuvitella asentavamme Antecin Kühler H2O 620:n useimpiin kokoonpanoihimme, vaikkakin sen automaattinen tuulettimen säätö ei riittänyt alkuunkaan testikokoonpanomme jäähdyttämiseen. Silti sen kolmipinninen tuuletin voidaan kytkeä myös monista emolevyistä löytyviin prosessorin omiin tuuletinpinneihin. Silti päivitys nelipinniseen tuulettimeen tekisi siitä vielä paremmin yhteensopivan useampien kokoonpanojen kanssa, mikä nostaa jo hinnan lähemmän Corsarisin paremmin suoriutuvaa Hydro H80 -mallia.Corsairilla tosiaan tuntuisi olevan voittajakonsepti käsissään H80:n ja H100:n tapauksissa. H80 sopii useampiin koteloihin ja on halvempi, joten se saa tällä kertaa suosituksemme ja Tom's Hardware Approved -leiman. Se soveltuu erityisen hyvin rakentajille, jotka haluavat suuren ilmajäähdyttimen suorituskyvyn, mutta ilman emolevyn mutkalle vääntävää jättimäistä jäähdytyssiiliä.

Alkuperäinen artikkeli: Antec Kühler Vs. Corsair Hydro: Sealed Liquid CPU Coolers Compared
Alkuperäisen artikkelin kirjoittaja: Thomas Soderstrom

Kommentoi artikkelia