Antec Kühler vs. Corsair Hydro: Suljetun kierron vesijäähdytysjärjestelmät testissä

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila

Evga's Air-Cooled Competitor


Jotta nähtäisiin mitä eroa on eri jäähdytystekniikoilla, on vertailussa mukana myös yksi suorituskykyinen ilmajäähdytin.



Evgan SuperClock valittiin siksi, että sen jäähdytysteho perustuu vain yhteen tuulettimeen, mikä tekee siitä suoran kilpailijan Antecin Kühler H20 620 -mallille. Lisäksi se on kohtuuhintainen ja sillä on maine suorituskykyisenä jäähdyttimenä.



Evga tukee sekä AMD:n, että Intelin prosessorin liitäntää käyttämällä yhtä ja samaa kiinnityslevyä. Yhtiö ei ole vielä lisännyt pakettiin LGA 2011 yhteensopivia liittimiä.



SuperClock jäähdyttimen tukilevyn reiät ovat yhteensopivat useimpien AMD:n ja Intelin prosessorikantojen kanssa. Siipimutterit pitävät tukilevyn ruuvit pystyssä ja kuitumateriaalista valmistetut prikat eristävät emolevyn ja muttereiden välillä. Levyn paikallaan pysymisen varmistamiseksi prikoissa on liimapinta.

Valmiiksi asennettu kiinnityslevy on yhteensopiva aina AMD:n vanhasta 939:stä aina Intelin LGA 2011 -kantaan saakka, vaikkakin jälkimmäisen edellytyksenä on, että käytetään ruuveja, joita Evga ei ole vielä sisällyttänyt pakettiinsa.



SuperClock CPU Coolerin lämpöputken suora kosketus prosessoriin on suorituskykyinen ratkaisu ja lisäksi se vähentää painoa. Useat aikaisemmat vertailut ovat kumonneet väitteet tämän ratkaisun eduista suorituskyvyn parantamisessa, mutta mikä tahansa mikä vähentää painoa alentamatta suorituskykyä, voidaan laskea eduksi.



Jousitetut mutterit pitävät jäähdyttimen tiukasti prosessoria vasten.

Kommentoi artikkelia