AMD Radeon HD 7790: Graphics Core Next 150 euron hintaluokassa

Artikkelin kirjoittaja: Don Woligroski, Igor Wallossek Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Radeon HD 7790: Rahalle vastinetta 150 euron hintaluokassaJos unohdit lukea tämän sivun otsikon, se kertoo, että Radeon HD 7790 antaa hyvin vastinetta 150 euron hintaluokassa. Se on sama teema, joka toistui myös noin viisi kuukautta sitten julkaistun GeForce GTX 650 Ti:n julkaisun yhteydessä. AMD:lla kesti kauan, mutta yhtiö on viimein päässyt mukaan kilpailuun hintaluokassa, jossa Nvidialla oli pitkään käytännössä monopoliasema.

Radeon HD 7790 on keskimäärin noin kahdeksan prosenttia nopeampi kuin GeForce GTX 650 Ti niissä muutamissa testeissä, jotka meillä oli aikaa ajaa. Tulokset saattavat vaihdella pelistä ja käytetyistä asetuksista riippuen. Yleisesti ottaen tulokset olivat kuitenkin melko johdonmukaisia.

Kuten aina, tässäkin tapauksessa erilaiset lisäominaisuudet kuten Eyefinity, PhysX, CUDA, OpenCL-suorituskyky tai näytönohjaimen mukana toimitettavat pelipaketit saattavat olla ratkaisevia tekijöitä ohjaimen valinnassa.Jos koneesta löytyy jo Radeon HD 6870 tai GeForce GTX 560, rahojaan ei kannata sijoittaa Radeon HD 7790:n ostamiseen, vaikka uusi kortti tarjoaakin paremman hyötysuhteen ja vähemmän lämpöä. Jos käytössä taas on Radeon HD 7770 tai GeForce GTX 650, Bonaire-pohjainen 7790 tarjoaa hieman merkittävämmän parannuksen suorituskyvyssä. Radeon HD 7790 saapuu kauppoihin kuitenkin vasta huhtikuun aikana, joten sitä saattaa joutua odottamaan. Jos BioShock Infinite kiinnostaa, AMD aikoo liittää sen ohjaimen kylkiäisiksi ainakin osalla jälleenmyyjistä (kannattaa tarkistaa erikseen).

Loppujen lopuksi uuden kortin myötä valikoimista poistuva 180 euron hintaluokkaan sijoittuva Radeon HD 7850 on merkittävämpi huolenaihe eikä 150 euron 7790 pysty sitä korvaamaan. Vaikka 7850 AMD:n kannalta pienemmän marginaalin tuote, se on äärimmäisen hyvä kortti pienemmällä budjetilla shoppaileville tehopelaajille. Jos se poistuu kokonaan valikoimista, kokonaistilanne on aiempaa huonompi pelaajien kannalta.

Nvidian tulevia toimiakaan ei kannata unohtaa. Kun AMD kiristää kilpailua 150 dollarin hintaluokassa, tulevaisuudessa Nvidialta saatetaan nähdä vastaisku Radeon HD 7850:n hintaluokkaan, mikä pitäisi hinnat kuluttajan kannalta hyvällä tasolla. Kannatta siis seurata tilanteen kehittymistä

kommenttia 2

Patti12

Kuvathan ovat ihan miten sattuu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. maaliskuuta, 2013 @ 15:04

squi

Originally posted by Patti12:
Kuvathan ovat ihan miten sattuu.
Kuvat oli näköjään yhden kuvan verran epäsynkassa, kun välistä puuttui kuva. Pahoittelut. Korjasin järjestyksen.

Kommentoi artikkelia