AMD Radeon HD 7770 ja 7750: Lisää vähemmällä?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Ylikellotetaan XFX R7770 Black Edition OverclockedAMD:n mukaan monet sopimusvalmistajat myyvät erikoismallejaan heti julkaisusta lähtien. Yksi näistä on XFX, joka lähetti meille Cape Verde -pohjaisen R7770 Black Edition Overclocked -kortin.XFX:n oma malli eroaa AMD:n referenssikortista monilta osin. Selvin ero lienee sen aftermarket-jäähdytys, joka käyttää kahta aksiaalituuletinta kuparisydämellä varustetun alumiinisiilin päällä. Levossa kortti on lähes äänetön, ja 10 kierroksen Metro 2033 -testissä mittasimme 37,4 dB(A) melutason metrin etäisyydeltä - hiljaisempi tulos kuin monella muulla kortilla levossa.

Kuten nimi jo kertookin, kortti on myös ylikellotettu. 1120 MHz ydin ja 1300 MHz muisti ovat selvästi AMD:n referenssimallia korkeammat, ja mikä parasta, ne eivät vaikuta negattiivisesti kortin lämpötilaan. Vaikka kortti on lähes äänetön, lämmöt ovat rasituksessa yhden asteen pienemmät kuin referenssimallilla.XFX väittää tämän kombinaation olevan seurausta GPU edging -prosessista, jossa 1% parhaista piireistä asetetaan sivuun niiden hyvän ylikellotuskyvyn ja tehonkulutuksen ansiosta.

Päätimme siis laittaa XFX:n valikoitu piiri testipenkkiin, ja pusersimme siitä loputkin mehut päätyen 1150/1325 Mhz kellotaajuuksille.Nopeimmillaan R7770 Black Edition on lähes yhtä nopea kuin GeForce GTX 560. AMD:n suositushinnan ollessa 160 dollaria ja GeForce GTX 560:n irrotessa 185 dollarilla XFX:llä ei ole kuitenkaan paljoa tilaa pyytää kortistaan lisähintaa.

kommentti 1

ulkuniem

Pp

Kommentoi artikkelia