AMD Radeon HD 7770 ja 7750: Lisää vähemmällä?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Testitulokset: MediaEspresso ja Luxmark 2.0

Meillä ei ole edelleenkään mitään hajua miksi AMD:n kortit eivät tunnu hyödyntävän laitteistopohjaista pakkausta MediaEspressossa, huolimatta siitä, että sen pitäisi olla tuettu ominaisuus. Se toimi ennen, vaan ei enää.

Sovellus valitsee perusasetuksilla Nvidian GPU-pohjaisen pakkauksen, mutta jättää rautapohjaisen purkamisen pois päältä. Myös AMD:n UVD-blokki on pois päältä, mutta se voidaan kuitenkin asettaa manuaalisesti päälle, joten ainakin se käyttää GPU:ta tässä testissä.

GeForce GTX 460 ja 500-sarjan kortit toimivat suurin piirtein samalla tasolla koostaan riippumatta. HD 7700 -kortit ohittavat vanhemmat mallit, jotka jäävät dedikoidusta purkulogiikastaan huolimatta selvästi jälkeen.Uuteen SmallLuxGPU2-renderöintimoottoriin perustuva LuxMark 2.0 tukee OpenCL:ää useammalla alustalla, ja se sisältää muutaman raskaamman testin. Käytämme Sala-testiä, jossa on yli 488 000 kolmiota.

Vaatimattomasta pelisuorituskyvystä huolimatta näissä korteissa on selvästi paljon laskentapotentiaalia. Radeon HD 7770:n johto on selvä, ja 109$ HD 7750 on tasoissa 200$ GeForce GTX 560 Ti: kanssa, mikä on omiaan puhumaan GCN-arkkitehtuurin puolesta.

kommentti 1

ulkuniem

Pp

Kommentoi artikkelia