AMD Radeon HD 7770 ja 7750: Lisää vähemmällä?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Cape Verde: paljon suorituskykyä per wattiValtaosa uutta näytönohjainta harkitsevista pelaajista haluavat tietää miten kaikki heidän budjettiinsa sopivat kortit suoriutuvat. Tässä viitekehyksessä tehonkulutus, liitännät ja lisäominaisuudet ovat yleensä toissasijaisia ominaisuuksia. Suorituskyky per watti ja suorituskyky per euro ovatkin hyvin erilaisia mittareita.

Absoluuttisesti pelisuorituskykyä mitatessa Radeon HD 7770 on hieman hitaampi kuin 256-bittinen GeForce GTX 460 1 Gt. AMD lienee kuitenkin tyytyväinen siihen, että kyseinen kortti on enimmäkseen poistunut myynnistä. 19 kuukautta vanha tuote samalla tasolla olisi jokseenkin harmillista AMD:lle.

Vaikeampi vertaus on AMD:n oma Radeon HD 6850. Se on yleensä nopeampi, halvempi ja edelleen myynnissä, joten 16 kuukautta sitten julkaistu kortti on edelleen näistä kahdesta se parempi valinta pelkkää suorituskykyä ja hintaa ajatellessa.

Kun otetaan huomioon tehonkulutus, HD 7770 on kieltämättä selvästi houkuttelevampi vaihtoehto. Toisaalta tässä kategoriassa hyötysuhteen merkitys ei ole välttämättä useimpien mielessä. Sen sijaan hankimme uuden kortin pelisuorituskyvyn perusteella. Miksi siis AMD ei vain kutistanut Bartsia 28 nm piiriksi?

Tämä ei ole myöskään pelkästään AMD:n ongelma. GeForce GTS 450 julkaistiin Radeon HD 5770:n ja 5750:n väliin (tosin vuotta myöhemmin), ja oli vastaavasti pettymys. Radeon HD 7770:n myötä AMD pystyy vihdoin asettamaan sivuun Juniper-pohjaiset piirit korvaamalla ne vastaavalla 7700-sarjalla, vaikka se ei tarjoakaan parasta suorituskykyä 100-200 euron hintaluokassa.

Entäs Radeon HD 7750? Se on yhtä nopea kuin Nvidian GeForce GTX 550 Ti - kortti joka maksaa enemmän. Suorituskykynsä puolesta kortti sopii paikalleen, mutta sen asema vahvistuu kun mietitään sen muita ominaisuuksia. Kyseessä on yhden korttipaikan malli. Se ei tarvitse lisävirtaa. Pienestä tuulettimestaan huolimatta se ei koskaan nouse rasittavan kovaääniseksi. Budjettitason kevyeen pelaamiseen tarkoitetussa HTPC:ssä se on luultavasti paras kortti noin 100 euron hintaluokassa.

Vaikka haluaisimme testata VCE-videonpakkausta HD 7750:llä, joudumme edelleen tyytymään Z68- tai H67-pohjaista alustaa, joka tarjoaa Quick Sync -tuen.Suorituskyvyn, hyötysuhteen ja muiden ominaisuuksiensa puolesta AMD:n 55 watin Radeon HD 7750 ansaitsee Tom's Hardwaren Recommended Buy -palkinnon. Se sopii erityisesti HTPC-käyttöön, jossa se loistaa ominaisuuksiensa ansiosta.

Alkuperäinen artikkeli: AMD Radeon HD 7770 And 7750 Review: Familiar Speed, Less Power
Alkuperäinen kirjoittaja: Chris Angelini

kommentti 1

ulkuniem

Pp

Kommentoi artikkelia