Alle 75 dollarin kuluttajaluokan virtalähteet

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Lopputulos ja suosituksiaAikaisemmissa kalliimman hintaluokan virtalähteiden testissä nähtiin erittäin hyvää suorituskykyä, laatua ja ominaisuuksia. Niihin verrattuna nämä 75 dollarin virtalähteet näyttävät melkoisen tavallisilta. Silti testeistä käy ilmi, että halvankin virtalähteen hyötysuhde voi olla riittävän hyvä, varsinkin jos kaapeleiden lievä lyhyys ja satunnainen heikko laatu ei haittaa. Sähkön laadusta tinkiminen ei tietysti ole vaihtoehto.

Corsairin, Xigmatekin ja Huntkeyn tuotteet pärjäävät hyvin tasaväkisesti lähes kaikissa testeissä ja FSP:n Saga II 400 jää vain hieman jälkeen. Kärkisija jaetaan tasan Huntkeyn ja Xigmatekin kesken, sillä Huntkey pärjää paremmin hyötysuhdetestissä ja Xigmatek vie selkeän voiton ylikuormituksen osalta. Lisäksi Xigmatek sisältää paremmat liittimet ja parempilaatuiset kaapelit. Silti molempia virtalähteitä voi suositella. Corsair ei erotu missään testissä erityisen hyvänä, mutta siitä ei löydy myöskään mitään erityisiä vikoja.

Vähäiset liittimien ja lyhyiden kaapeleiden vuoksi kaikki testin virtalähteet sopivat paremmin kompakteihin koteloihin. Nämä mallit eivät sovellu hyvin ilmankierron optimointiin tai tehokkaiden komponenttien ylikellotuskäyttöön. Multimedia- ja toimistokoneisiin ne ovat silti erittäin sopivia, erityisesti Xigmatekin NRP-PC402.

Kaikki testin virtalähteet ovat nimellisteholtaan 380 – 450 wattia. Niistä löytyy kuitenkin muita tärkeitä eroja. Chieftecin BPS-450S antaa parhaan vaikutelman kun lasketaan yhteen kaikki osa-alueet. Vaikka se häviääkin Antecin EA-380D Green –mallille hyötysuhdetestissä, Chieftecin parempi valmistuslaatu, hiljaisempi ääni ja paremmat ominaisuudet antavat sille etulyöntiaseman.

Antecilla ja Enermaxilla on molemmilla pieniä vikoja, mitkä estävät kärkipaikoille sijoittumisen, mutta niiden laatu on silti hyvä. Antecin ongelmana on sen pieni tuuletin, joka imee ilman virtalähteen läpi ja puhaltaa sen kotelon sisään kotelosta imemisen sijaan ja joitain käyttäjiä saattaa häiritä mukana tulevan virtajohdon puute. Enermaxin varustelu ja ulkoinen laatu tekivät meihin vaikutuksen, mutta se ei onnistunut saavuttamaan mainostettua 80 PLUS Bronze –tasoa 115 voltin jännitteellä, mikä haittaa pahasti muutoin positiivista kokemusta.

Kommentoi artikkelia