Valve kehittämässä omaa pelikonsolia?

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (19)

Valve kehittämässä omaa pelikonsolia?
The Verge -verkkosivusto uskoo Steam-pelipalvelun kehittäjä Valven olevan aikeissa julkistaa uuden pelikonsolin tämän vuoden aikana.

Steam Box
-nimikkeellä kulkeva konsoli tulisi hyödyntämään Valven Steam-palvelua ja sen pian julkaistavaa televisioruudulle kehitettyä Big Picture -käyttöliittymää.

Huhun mukaan CES-messuilla Valve piti Steam Box -demoja lukittujen ovien takana potentiaalisille yhteistyökumppaneille. Konsolissa olisi Core i7 -suoritin, 8 Gt RAM-muistia sekä Nvidian näytönohjain, ja se pyörittäisi PC-pelejä ja myös muita pelialustoja kuten EA:n Originia.

Erikoisuutena Valven konsolissa olisi biometrisen palautteen hyödyntäminen peleissä. Lisäksi huhuissa on mainittu peliohjain, jota voitaisiin muokata eri peleihin sopivaksi lisäämällä ja poistamalla siitä komponentteja. The Verge uskoo Steam Boxin tulevan julki joko GDC-messuilla tai ensi kesän E3-messuilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

19 kommenttia

myllis
myllis
Miks tämä typerä huhu piti tännekkin pistää?
Ranvier
Ranvier
Itsekin ihmettelen, miksi sellaisia huhuja, joille ei ole minkäänlaisia kunnon perusteita, pitää kierrättää. Tosin kyllähän tuo Valven Steam Box on ajatuksena ainakin ihan mainio. Se toisi nimittäin PC-pelaamisen konsolipelaajille helpommin lähestyttäväksi. Kaikki rahkeet menestystä varten ainakin löytyy. Nimittäin Steamin monet ominaisuudet ja laaja pelivalikoima peittoaa konsolien vastaavat ainakin omasta mielestäni. Monien PC-pelaajienkin olisi helppo siirtyä käyttämään tuota, sillä itselläni on ainakin erittäin laaja pelikirjasto Steamissa. Se hinta onkin sitten ainoa kysymys, että paljonko ihmiset ovat tuosta valmiita kustantamaan. Jos lähdetään siitä, että se kilpailee konsoleiden kanssa, niin hinta pitää saada painettua erittäin alas.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Tjoo... pelkkä i7 maksaa saman kuin pelkkä konsoli, tai ainakin siihen tuntumaan.
Agent_007
Agent_007
Lainaus:
Itsekin ihmettelen, miksi sellaisia huhuja, joille ei ole minkäänlaisia kunnon perusteita, pitää kierrättää.

Eikös Valven kaveri vahvistanut jo tuon kehitystyön Twitterissä viime vuonna?
https://twitter.com/#!/gregcoomer/media....com%2FuVdGOtZq

Se on sitten eri asia, että tuleeko tuosta mitään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. maaliskuuta, 2012 @ 18:12
Ranvier
Ranvier
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agent_007:
Lainaus:
Itsekin ihmettelen, miksi sellaisia huhuja, joille ei ole minkäänlaisia kunnon perusteita, pitää kierrättää.

Eikös Valven kaveri vahvistanut jo tuon kehitystyön Twitterissä viime vuonna?
https://twitter.com/#!/gregcoomer/media....com%2FuVdGOtZq

Se on sitten eri asia, että tuleeko tuosta mitään.
Ei taida tuon kaverin nopeasti väsätyllä media-PC:llä olla mitään tekemistä Valven "konsolin" kanssa.
tonttila
tonttila
No loppuu ainakin se käytettyjen pelien myynti.
Ranvier
Ranvier
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
No loppuu ainakin se käytettyjen pelien myynti.
Microsoftin seuraavan konsolin myöskin uskotaaan tappavan käytettyjen pelien kaupan. Mitä luultavammin toteutettu samaan tyyliin, kuin Steamissa.
Anonymous User
Anonymous User
Lainaus:
Microsoftin seuraavan konsolin myöskin uskotaaan tappavan käytettyjen pelien kaupan. Mitä luultavammin toteutettu samaan tyyliin, kuin Steamissa.

Tuskin tulee laskemaan uusien pelien hintaa.
Lumikki
Lumikki
Kontrollia, siitähän tässä on kyse. Jos ihmiset ostaa huonoja tuotteita joissa täysi kontrolli on valmistajalla/palveluntarjoajalla, niin näiden palveluiden orjiksi nämä asiakkaat myös jäävät. Koska heidän ostamansa asiat voivat lakata toimimasta koska tahansa, mistä tahansa idioottimaisesta syystä. Rahathan oli jo näiltä asiakailta lypsetty.

Miettikää hieman mitä ostatte?

SteamBox ei ole mitään muuta kuin PC joka on räätälöity Steam palveluun, eli PC josta on karsittu muu kuin pelaaminen pois.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. maaliskuuta, 2012 @ 3:39
sammal
sammal
Hah hah, ei järjen häivääkään tuommoisessa, mikäli huhu paikkansa pitää (mitä en tod. usko). Maksat PC:n hinnan ja mitä saat.. rampautetun PC:n jolla ei voi kuin pelata? Osta ennemmin gamepadi ja tökkää PC:hen kiinni? Ja miksi Steam sallisi Originin päästä osingoille? Viimeistään tuo paljastaa että huhu on roskaa.
tonttila
tonttila
Toisaalta tuossa syntyisi pelimyyntiin monopoli kun niitä saa vain,yhdestä paikasta ja se voi määrätä hinnan. Siis jos koneeseen ei tule optista asemaa vaan kaikki sisältö tulee netin kautta. Ei hintakilpailua...
Ranvier
Ranvier
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Asentaja123:
Lainaus:
Microsoftin seuraavan konsolin myöskin uskotaaan tappavan käytettyjen pelien kaupan. Mitä luultavammin toteutettu samaan tyyliin, kuin Steamissa.

Tuskin tulee laskemaan uusien pelien hintaa.
Onko joku väittänyt niin?
Tonait
Tonait
Hah mitä roskaa. Miksi joku Steam Box tukisi EA:n Originia?? Tosiaan muutenkin..miksi joku ostaisi tälläisen kun hinta olisi jotain hyvän tietokoneen luokkaa mutta sillä ei sitten muuta voisi tehdä kuin pelata??
Lumikki
Lumikki
Miksi kuluttajat haluaisi mennä suljettuun yhden yhtiön kontrolloimaan järjestelmään tai tuotteeseen tai palveluun. Miksi ette kuluttajina mielummin tue laitteita jotka noudattavat standarteja ja tukevat yritysten välistä kilpailua joka takaisi parempia tuotteita kuluttajalle. Miksi olette niin helvetin tyhmiä ihmisiä että tuette paskoja tuotteita ja palveluja. Etteko te ajattele aivoillanne yhtään mitään, vaan hypäätte uutuustuote mainospropagandan perässä ilman mitään tietoa että kannattaako kyseistä järjestelmää tukea rahallisesti.

Viihdeteollisuus ei ymmärrä mitään muuta kuin rahaa ja niin kauan kuin ihmiset ostavat paskoja tuetteita niin viihdeteollisuus pystyy kontrolloimaan minkälaisia tuotteita te saatte. Kun älyätte sanoa ei huonoille tuotteille ja palveluille, niin vasta sitten viihdeteollisuus on pakotettu ajattelemaan kuluttajan tarpeita ja kehittämään parempia tuotteita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. maaliskuuta, 2012 @ 5:35
Anonymous User
Anonymous User
Kenelle se Lumikki mahtaa tällä kertaa melskata? Huhu vaikuttaa sen verran päättömältä, että sitä ei varmaan kannata todesta ottaa, ellei Gabe tai joku muu Valve pamppu sitä vahvista.

Sanoppa Lumikki mitä ovat nämä aivottoman tollon suljetut järjestelmät jotka vain tekevät rahaa? Mitä minun tulee käyttää että pääsen sinun kanssasi samalle oksalle istumaan tässä internetin valaistuksenpuussa =P
Lerppu86
Lerppu86
Konsoli on mielestäni vähän väärä nimike jos koneella pelataan PC pelejä.

haistan sarkasmin:

...ja myös muita pelialustoja kuten EA:n Originia.


Originia on haukuttu kikkareeksi verrattuna Steamiin. Nyt isoveli taputtaa olkapäätä.
zunzzi
zunzzi
Originally posted by tonttila:
Toisaalta tuossa syntyisi pelimyyntiin monopoli kun niitä saa vain,yhdestä paikasta ja se voi määrätä hinnan. Siis jos koneeseen ei tule optista asemaa vaan kaikki sisältö tulee netin kautta. Ei hintakilpailua...
Eihän steami tälläkään hetkellä pelkällä nettilatauksella toimi? Eipä siitä monopolia synny kun sitte myydään vaan jotain aktivointikoodi-lappuja/tms. kaupan hyllyllä. Voin vaan kuvitella... Pelivalimistajille kuitenkin vähän isompi rahareikä tämä kaupan hylly(esim. nykyisiä konsolipelaajia ajatellen), ettäkö jättäisi sen steamin takia pois.. pyhpah.

Tämänhetkiset konsolipelaajat saattaisi olla kädet pystyssä "mikä v*tun luottokortti"

Itse pistäisin tuon laitteen edelläkävijänä muiden konsoleiden rinnalle.. Miettikääpäs nyt; onhan älypuhelinten/tablettien kysyntäkin kasvanut, vaikka samaa tavaraa niihin yritetään roudata, eri muodossa kylläkin.

Kaikki ei ole näitä "haluan parasta; PC'seen" -ihmisä. Ja kyllä tuon kokoiset puljut taitaa i7:t saada hiukan eri hintaan ku me kuluttajat pöytäkoneisiimme täällä Suomen mailla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. maaliskuuta, 2012 @ 11:53
sammal
sammal
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zunzzi:

Kaikki ei ole näitä "haluan parasta; PC'seen" -ihmisiä. Ja kyllä tuon kokoiset puljut taitaa i7:t saada hiukan eri hintaan ku me kuluttajat pöytäkoneisiimme täällä Suomen mailla.
Kaikki konsolivalmistajat myyvät konsoleitaan tappiolla ja tekevät voitot pelimyynnillä - jos tekevät, meinaan M$ ei tainnut ainakaan ekalla Xboxillaan tehdä kuin pelkkää p**snettoa.

Tuo Valven konsoli i7:llä, 8GB RAM:lla ja tykki-Nvidialla olisi niin kallis että Valve ottaisi satoja euroja takkiin jokaisesta kappaleesta. Aika paljon pitää pelejä myydä sen eteen.

Ehkä se Intel antaisi alennusta muutaman vaivaisen euron jokaisesta i7:stä. Mitään pakkoa sillä ei olisi koska AMD on lyöty maan rakoon. Koko ajan se vaan nostaa hintojaan.
Lumikki
Lumikki
Lainaus:
Sanoppa Lumikki mitä ovat nämä aivottoman tollon suljetut järjestelmät jotka vain tekevät rahaa? Mitä minun tulee käyttää että pääsen sinun kanssasi samalle oksalle istumaan tässä internetin valaistuksenpuussa =P

Ei tässä mistään valaistuksen tiestä ole kysymys, vaan yksinkertaisesti yrittäkää ostaa tuoteita ja palveluja jotka tukee yritysten välistä kilpailua.

Esimerkiksi ajattele uutista. Mitä alustaa kuluttaja voi valita käyttääkseen Steamiä? Mitä tapahtuu jos Steam tekee jossain vaiheessa niin että Steam ei toimikaan missään muussa kuin heidän omassa alustassa?

Nykyään yhtiöillä on tapana tukahduttaa kilpailua sitomalla asiakkaitaan itseensä ja estämällä kilpailua. Jos ei ole vapaata kilpailua niin me kuluttajat siinä asiasta kärsitään korkeampina hintoina ja huonompina tuotteina.

Kysymys ei ole pelkästään että on tuote myynnissä, vaan että sille tuotteelle on kilpailijoita, eli valinnan varaa. Eli ongelma tässä on se että Steam olisi tekemässä erikois alustaa, vaikka Steam on jo tehty julkiseen PC alustaan. Vaarana suljettu monopoli, koska Steam kontrolloi ohjelmisto ja palvelu yhteensopivuutta.

Yksinkertaisesti sanottuna, olkaa krittisiä silloin kun jollekin yhden yhtiön laitteelle voi tehdä vain se sama yhtiö softaa/palvelua. Koittakaa suosia sellaisia tilanteita joissa yhden yhtiön softan/palvelun voi laittaa usean yhtiön laitteisiin TAI usean yhtiön softaa/palvelua voi laittaa yhden yhtiön laitteisiin TAI usean yhtiön softaa/palvelua voi laittaa usean yhtiön laitteisiin. Silloin kuin on estetty muiden yhtiöiden kilpailu täysin sekä laite että softa/palvelu tasolla niin me kuluttajat kärsitään asiasta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9. maaliskuuta, 2012 @ 15:34

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Android känny miten luoda s-postiryhmä 2 Android -keskustelu
Biisiketju 5626 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 170 Vapaata keskustelua
WhatsApp ja Messinger 2 Android -keskustelu
Miten siirtää WhatsAppista s-postiin 4 Android -keskustelu
Pelit eivät käynnisty (Uusi kasattu kone) 8 PC:n pelit
VHS kasettien digitointi 43 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Audacity 2 Ajuri- ja softaongelmat
Onks tietoo,mistä löytyy.RJ45 jakaja. 7 Vapaata keskustelua
Bios-päivitys 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä