Apple osti fotorealistisia 3D-karttoja tekevän yrityksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Apple osti fotorealistisia 3D-karttoja tekevän yrityksen
Apple on ostanut 9to5Mac.comin mukaan ruotsalaisen C3 Technologiesin. Yhtiö on erikoistunut fotorealististen 3D-karttojen tekemiseen.

C3 ostettiin viime elokuussa, mutta sen ostajasta ei ole ollut tietoa. Huhut ovat viitanneet Appleen ja 9to5Mac on onnistunut vahvistamaan ne todenperäisiksi. C3 on jo Applen kolmas karttayhtiö. Kahdesta aiemmasta karttayhtiöstä Poly9 on myös erikoistunut 3D-karttoihin.

Aiemmin Saabin omistuksessa olleen C3:n teknologian avulla pystytään luomaan realistisen näköisiä 3D-karttoja kaupungeista melko pienellä vaivalla. Teknologia pystyy erottamaan pieniä yksityiskohtia, joten kartoista on mahdollista luoda erittäin tarkkoja. Saabin demovideon mukaan tarkkuus yltää jopa 30 senttimetriin.


Apple ostaa yrityksiä yleensä tarkkaan harkittua tarkoitusta varten. On erittäin todennäköistä, että C3:n kartat pääsevät Applen iOS-laitteisiin jossakin vaiheessa. Applen kilpailijat, kuten Google ja Nokia, ovat myös panostaneet karttateknologioihin.

Ylempänä olevassa videossa esitellään C3:n teknologialla luotua karttaa Oslosta. Alempana Saabin teknologiademo.Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

Jarissimo
Jarissimo
Täytyy sanoa, että aika vakuuttavan näköistä. Ehkä Applekin alkaa tarjoamaan navigointia tulevaisuudessa sirin avustuksella photorealistisilla kartoilla.. Kuulostaisi oikeastaan aika selvältä tulevaisuuden näkymältä.

No mutta jos tuo pitää paikkaansa,että 1 tunti kuvaamiseen ja 5 tuntia automaattiseen prosessintiin per 100 neliökilometriä niin vauhti on kyllä aikamoinen.. Ei siis mene kovinkaan pitkään kun koko pallosta on photorealistiset kartat.

Applen resursseilla tuota 5 tuntia saadaan varmaankin vielä pienemmäksi, joten odotellaanko ensiviikolla koko pallon kattavaa navigointia:)
Jarissimo
Jarissimo
Ei siis ihan ensiviikolla, mutta lähiaikoina.

Tein tuossa pikaisen laskelman, että jos yksi kone olisi 24/7/365 kuvaamassa niin Maapallon kuvaamiseen menisi vaivaiset 582,3 vuotta. Eli jos Apple nyt ottaisi vuokralle vaikkapa sellaiset 1200 nopeaa pienoiskonetta niin puolen vuoden kuluttua olis ikoko palli kuvattu. Kuvamatskun prosessoimiseen menisi tietysti 5 kertainen aika, mutta eiköhän Apple saa sen ajan tingittyä hieman pienemmäksikin.

No harvempi tietysti navigoi keskellä Atlantin valtamerta, mutta ajatuksena..
ypsilon
ypsilon
Toisaalta voi olla hämäävää katsoa fotorealistista karttaa, kun todellisuus on erilainen. Esim. navigoit talvella, kun kartta on kuvattu kesällä tms.

Kuvista pitäisi poistaa myös kaikki ihmiset, autot,...

Mutta varmasti siistiä ja luultavasti 5 vuoden päästä kaikki navigointi on vastaavan laista.
Jonahan
Jonahan
C3:n teknologia on varsin hienoa. Käsitätäkseni Nokia lisensoi sitä vuosi sitten tms. Jonka jälkeen sitä käytettiin uudessa Nokia Mapsissa. Kuinka pitkästä sopimuksesta on kysymys jäänee nähtäväksi.
tonkie
tonkie
@4 jotain tälläistä muistelen myös. Jälkijunassa Apple tulee karttojen suhteen, mutta saa nähdä mihin ne sitä todella tarvitsee. MS ja Nokia sektorilla on jo aika paljon etumatkaa sekä resursseja tulevaisuutta silmälläpitäen. Google? Dunno.
Jonahan
Jonahan
@5

Apple tarvitsee niitä pääasiassa samaan mihin Nokia ja Googlekin, ominaisuudeksi puhelimiin ja muihin mobiililaitteisiin. Tarkoituksena on siis päästä eroon kilpailijan (Google) karttojen käytöstä.

Resursseista ei Applellakaan ole pulaa, ja etumatkaakin voinee kuroa rahalla.
tonkie
tonkie
@6 Totta, mutta myös iAds tarvitse paikallismainontaa. Tätähän MS ja Nokia hehkuttivat jo. Applella saman suuntaisia suunnitelmia kenties? kuka tietää.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5640 Vapaata keskustelua
Motorolan puhelimen liittäminen Samsung TV:een 2 TV-out -ongelmat ja -keskustelu
Sony telkkari vilkuttaa punaista valoa 8 Televisiot
Yleistä keskustelua asian vierestä 136 Vapaata keskustelua
Jääkiekko MM 2024 8 Vapaata keskustelua
Kuvake ja pikakuvake 6 Windows -ongelmat
Zip purku 5 Ajuri- ja softaongelmat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 190 Vapaata keskustelua
MSI Z390 A-Pro / Windows XP:n asennus 4 Windows -ongelmat
Trandcend Encrypt 5 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Näytä lisää viestejä