Steve Jobs jättää Applen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (28)

Steve Jobs jättää Applen
Jo 14 vuotta teknologiayhtiö Applea toimitusjohtajana hallinnut Steve Jobs jättää yhtiön henkilökohtaisten syiden vuoksi. Uudeksi toimitusjohtajaksi hänen tilalleen nousee operatiivinen johtaja Tim Cook.

Muun muassa haimasyöpää poteva Jobs on ollut tammikuusta lähtien sairauslomalla, jonka aikana hänen virkaansa on hoitanut nyt toimitusjohtajaksi noussut Cook.

Jobsin mukaan hän ei enää omasta mielestään kyennyt hoitamaan toimitusjohtajan haasteita, minkä vuoksi hän päätti erota. Jobs kertoi jatkavansa hallituksen puheenjohtajana mikäli muut hallituksen jäsenet sitä haluavat. Hallitus noudatti Jobsin toivetta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

28 kommenttia

hta
hta
Jättää Applen?

Jos kirjoittajan mielestä yhtiön hallituksen puheenjohtaja on jättänyt yrityksen niin täytyy hiukan ihmetellä. Eikös yhtiön hallituksen puheenjohtaja ole juurikin se, joka päättää kaikesta yhtiön muiden hallitusten jäsenten kanssa ja toimitusjohtajan tehtävä on toteuttaa tämä visio?

Silti mielenkiintoista nähdä, miten pörssikurssit reagoivat tähän uutiseen. Veikkaan, että arvo putoaa.
LigHtX
LigHtX
Steve Jobless
mjk
mjk
Hmm Cook, mahtaakohan olla yhtä innoatiivinen henkilö kuin Jobs.
0132
0132
Nyt on Manulta mennyt puurot ja vellit sekaisin raflaavaa otsikkoa keksiessä.
Bluejack
Bluejack
Ei tämä yllätyksenä kelleskään voi ainakaan tulla..
Vaikka vihaankin appleä sydämmen kyllyydestä nostan hattua jobsille urastaan. Vaikka jossakin hallituksessa nyt "taustaileekin" vielä tovit.
Anonymous User
Anonymous User
Eipä tuo enää auta pistää miestä syrjään... tuhoon tuomittu koko lafka.
aj84
aj84
Harmin paikka :( Noh, siinä on kaveri jolle kuuluu kaikki kunnia Applen uudesta noususta :) Ikä ja terveys alkaa painaa, näkeehän sen. Syrjään vaan muiden suurmiesten kanssa nappaileen konjamiinia ja naureskelemaan maailman menoa. Reps
johtaja59
johtaja59
Nyt se Applen alamäki alkoi...
Tosin se on vain hetkellin vaikutus kursseihin.
SamiM2
SamiM2
Tim Cook on hoitanut hommaa aikaisemminkin ja taustalle jäävät yhä Phil Schiller ja Jonathan Ive. Eli kaikki muut avainhenkilöt jatkavat, joten ainakaan lyhyellä tähtäimellä tuskin nähdään olennaisia muutoksia.
Jonahan
Jonahan
@6 Käyppä katsomassa vaikka edellinen tilinpäätös, laske kassa jaettuna kulut. En suosittele hengityksen pidättämistä tuhoa odotellessa...

Ja kuten täällä jo sanottiin, ilmoitus ei muuta juuri mitään. Tim Cook oli jo nyt väliaikaisena toimitusjohtajana, Steve Jobsin roolia on vähennetty asteittain sairastelun takia. Mitään suurempia muutoksia firman toimintaan ei tule tapahtumaan niin pitkään kun Jobs on hallituksen puheenjohtaja ja/tai hänen valitsemansa johtajat (Cook, Ive, Oppenheimer, Forstall, Schiller, Federighi, jne.) ohjaavat yrityksen toimintaa.
ugge
ugge
Apple voisi samalla jättää koko planeetan!!
Anonymous User
Anonymous User
http://www.macrumors.com/2011/08/25/steve-jobs-called-googles-vic-gundotra-on-a-sunday-about-this-icon/

"I laughed nervously. After all, while it was customary for Steve to call during the week upset about something, it was unusual for him to call me on Sunday and ask me to call his home. I wondered what was so important?

So Vic, we have an urgent issue, one that I need addressed right away. I've already assigned someone from my team to help you, and I hope you can fix this tomorrow" said Steve. "I've been looking at the Google logo on the iPhone and I'm not happy with the icon. The second O in Google doesn't have the right yellow gradient. It's just wrong and I'm going to have Greg fix it tomorrow. Is that okay with you?

But in the end, when I think about leadership, passion and attention to detail, I think back to the call I received from Steve Jobs on a Sunday morning in January. It was a lesson I'll never forget. CEOs should care about details. Even shades of yellow. On a Sunday."

Ihan parhautta :D Tuossa on hyvin kiteytettynä se mitä apple on ja se miksi esim. iOS näyttää siltä miltä se näyttää, siinä on kaikki pienetkin detailit viimisen päälle mietitty. Ihan samoin esim iPhone 4:n ulkonäkö. Edelleenkin markkinoiden tyylikkäin luuri (makuasioita), siinä ei ole mitään turhaa tai ylimääräistä, sitäkin ulkonäköä ja ratkaisuja on mietitty varmaan jokusen aikaa vaikka siinä ei juuri mitään olekkaan.

Kun aina puhutaan siitä silmäkarkista niin silmäkarkin perimmäinen tarkoitus kuitenkin on tehdä ulkoasusta yhtenäinen ja helposti käytettävä/omaksuttava ja siitä iPhone toimii loistavana esimerkkinä.
Anonymous User
Anonymous User
Kyllä varas joutaakin sivuun!

Lainaus PBS-yhtiön dokumentista Triumph of the Nerds vuodelta 1996, jossa Jobs sanoo itse seuraavaa:
"Picassolla oli sanonta: hyvät taiteilijat kopioivat, loistavat taiteilijat varastavat, ja me olemme aina varastaneet häpeilemättä loistavia ideoita."
Thor1993
Thor1993
Mahtaa Cookkia jännittää, on meinaan sen verta isot kengät millä jannun pitäs jatkaa eteenpäi.
ugge
ugge
Toivon sydämeni pohjasta että kyseinen paskapulju menee konkurssiin!!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25. elokuuta, 2011 @ 20:44
SamiM2
SamiM2
@13 Kannattaa ottaa tosiasioista selvää ennenkuin vaahtoaa: Kyseinen lausunto on irrotettu asiayhteydestään. Tämä on todettu vuosien mittaan useaan kertaan.

Steve Jobs siis lainasi Picasson lausetta. Jos luulet Picasson olevan pelkkä varas, niin suosittelen sinua tutustumaan taidehistoriaan. Kyseessä on yksi taidehistorian merkittävimmistä taiteilijoista.

Picasso tarkoitti lauseella, että "kopioinnissa" vain jäljennetään toisen taiteilijan teosta. Sen sijaan "varastamisessa" otetaan jonkun toisen taiteilijan teos, mutta luodaan uusi taideteos tuomalla siihen mukaan oma täysin uusi näkökulma.

Juuri näin Picasso toimi esimerkiksi luodessaan kubismin. Hän otti mallia esimerkiksi monista impressionistisen tyylisuunnan maalareista, mutta toi mukaan täysin uuden näkökulman. Loppu on taidehistoriaa.

Tämä tosin on täysin selvää kaikille jotka tuntevat taidehistoriaa. Valitettavasti aika harva tietää nykyään taidehistoriasta yhtään mitään. Jos olisit tiennyt asiasta, niin olisit ehkä tajunnut mitä Steve Jobs yritti sanoa.
SamiM2
SamiM2
@15 Olipa loistavasti argumentoitu kommentti. Edes Oscar Wilde ei olisi osannut ilmaista asiaa paremmin.
Anonymous User
Anonymous User
@16 Niin todettu Omenafanien sivuilla :D

Kyllä omenapojat yrittävät keksiä mitä ihmeellisempiä selityksiä :D
Anestic
Anestic
Minä toivon että kyseinen pulju alkaa kilpailla rehellisesti. Stevelle iloisia eläkevuosia :D Ja jospa vähän hyvääkin tekis... Kuten kaikki amerikkalaiset ökyt, joilla on enemmän rahaa kuin saavat ikinä tuhlattua...
Ranvier
Ranvier
@19 Joo aika iloisia syövän sun muun tautien parissa :D mutta ei se apple kyllä tuu rehelliseksi muuttumaan :P
Sysi
Sysi
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SamiM2:
@13 Kannattaa ottaa tosiasioista selvää ennenkuin vaahtoaa: Kyseinen lausunto on irrotettu asiayhteydestään. Tämä on todettu vuosien mittaan useaan kertaan.

Steve Jobs siis lainasi Picasson lausetta. Jos luulet Picasson olevan pelkkä varas, niin suosittelen sinua tutustumaan taidehistoriaan. Kyseessä on yksi taidehistorian merkittävimmistä taiteilijoista.

Picasso tarkoitti lauseella, että "kopioinnissa" vain jäljennetään toisen taiteilijan teosta. Sen sijaan "varastamisessa" otetaan jonkun toisen taiteilijan teos, mutta luodaan uusi taideteos tuomalla siihen mukaan oma täysin uusi näkökulma.

Juuri näin Picasso toimi esimerkiksi luodessaan kubismin. Hän otti mallia esimerkiksi monista impressionistisen tyylisuunnan maalareista, mutta toi mukaan täysin uuden näkökulman. Loppu on taidehistoriaa.

Tämä tosin on täysin selvää kaikille jotka tuntevat taidehistoriaa. Valitettavasti aika harva tietää nykyään taidehistoriasta yhtään mitään. Jos olisit tiennyt asiasta, niin olisit ehkä tajunnut mitä Steve Jobs yritti sanoa.
Mutta liika koreilu / kikkailu voi osua omaan nilkkaan (miten ikinä menikään) ja tämän asian kanssa on aikalailla käynnyt niin.
hta
hta
Pörssin reaktio oli loppupelissä sitten varsin olematon. Olisin itse odottanut tällä olevan suurempi vaikutus, vaikkei siihen sinänsä analyyttisesti katsoen ollut alunalkaenkaan mitään syytä.
SamiM2
SamiM2
@18 Picasso tuskin oli "omenafani". Picasson lause on ollut tunnettu pitkään. Steve Jobs ei ollut suinkaan ensimmäinen, joka lainasi sitä.

@21 Totta, eihän tavalliset pulliaiset mitään taiteesta tiedä.
Bluejack
Bluejack
Raha on kummallinen asia..
Niin mieluusti kun haluaisin lukea juoruja normi julkkis tyyliin steven perhe elämästä ja elämästä muutenkin.. Missä on nämä lööpit? puhumattakaan Bill Gatesia tai Linus Torvaldsia vastaavat uutiset? ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26. elokuuta, 2011 @ 20:52
SamiM2
SamiM2
Steve Jobsin virallinen elämänkerta julkaistaan marraskuussa. Toki hänestä on kirjoitettu kirjoja monesti aikaisemminkin, mutta tätä kirjaa varten kirjoittaja sai vapaat kädet haastatella myös Applen työntekijöitä ja kaikkia ohjeistettiin puhumaan täysin vapaasti. Tuolloin saadaan varmasti aika paljon uutta tietoa. Luultavasti saamme myös viimein selville mitkä jutut Jobsista ovat oikeasti tosia.
Jonahan
Jonahan
@25

Virallinen elämänkerta tarkoittaa sitä, että kirjan päähenkilöllä on veto-oikeus kirjan sisältöön. Siitä kirjasta selviää vain virallinen totuus ja sen näkökulma on pakostikin Steve Jobsin hyväksymä.

Uutta tietoa varmasti saadaan, mutta sopivan filtterin läpi.
SamiM2
SamiM2
@26 Olet oikeassa, tietenkin viime kädessä vain Steve Jobs itse tietää koko totuuden. Näin yksinkertaista se ei kuitenkaan ole. Walter Isaacson eli elämänkerran kirjoittaja on varmasti asettanut ehtoja kirjan sisällölle, joten Steve Jobs joutunee tekemään myös kompromisseja. Walter Isaacsonin elämänkerrat Albert Einsteinista ja Benjamin Franklinista ovat keränneet erinomaisia arvosteluita. Tuskinpa hän on suostunut projektiin millä ehdoilla hyvänsä. Hänellä on takana loistava ura CNN:ssä ja TIME:ssä.
Anonymous User
Anonymous User
Offtopic! Suomalainen muotoilija Applen suunnittelutiimiin!

http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Su...n/1135269083325

Jatkossa siis saatetaan nähdä osittain suomalaista muotoilua applen tuotteissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pilaako CrystalDiskInfo USB-tikun? 11 Ajuri- ja softaongelmat
Perseilyketju. 2270 Vapaata keskustelua
Raspberry Pi 3 B+ / Retropie / USB-tikun mounttaaminen 1 Linux -keskustelu
Samsung galaxy a15 5g messages sovellus.. 1 Android -keskustelu
Wifi - sen deaktivointi. 4 WLAN ja lähiverkot
Vanha kone, päivitys vai uusi tilalle? 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 5655 Vapaata keskustelua
1000€ Pelikone 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Asus ROG phone 3 strix edition, android-päivitys. 9 Android -keskustelu
Crome-asiaa, kirjanmerkkien tallennus outo 8 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä