Microsoft vahvistaa Windowsin piratismisuojaa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (62)

Microsoft vahvistaa Windowsin piratismisuojaa
Microsoft aikoo puuttua laittomiin Windows-versioihin ja piratismiin aiempaa tehokkaammilla keinoilla kun Windows 8 ensi vuonna julkaistaan. Windows-käyttöjärjestelmän laittomat versiot ovat olleet Microsoftin riesana käyttöjärjestelmän alkuajoista lähtien ja monissa köyhemmissä maissa piraatti-Windows on enemmän sääntö kuin poikkeus, eivätkä laittomat kopiot ole vieraita länsimaissakaan.

Laittomia asennuksia vaikeutetaan esimerkiksi poistamalla massa-asennuksiin tarkoitetut GLVK-avaimet (Generic License Volume Key) käytöstä. Tulevaisuudessa yksilölliset avaimet on haettava Microsoftin palvelimelta Internet-yhteyden kautta.

Toinen mahdollinen ja tehokas suojakeino liittyy Microsoftin hakemaan patenttiin, jossa kuvaillaan käyttöjärjestelmäkoodin hakemista Internet-palvelimelta käynnistyksen yhteydessä. Internetistä jokaisella käynnistyskerralla ladattava koodinpätkä estäisi tehokkaasti hakkereiden murtoyritykset.


Toisaalta pilvipalveluihin nojaavat järjestelmät vaativat aina mahdollisuuden käyttää konetta myös ilman Internet-yhteyttä, mikä jättää mahdollisen takaoven suojausten kiertoyrityksille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

62 kommenttia

Tnoi
Tnoi
"Toinen mahdollinen ja tehokas suojakeino liittyy Microsoftin hakemaan patenttiin, jossa kuvaillaan käyttöjärjestelmäkoodin hakemista Internet-palvelimelta käynnistyksen yhteydessä. Internetistä jokaisella käynnistyskerralla ladattava koodinpätkä estäisi tehokkaasti hakkereiden murtoyritykset. "

Vaikea kuvitella etteikö tuokin olisi jotenkin kierrettävissä.
syrtek66
syrtek66
Juu, paranee vain kannatan lujasti näitä Windows:n antipiratismi vastaista toimintaa. Suurimalle ihmisistä voi aivan hyvin käyttää Ubuntu sen sijaan että ihmiset ostaisivat joka kolmas vuosi Shit Windows-lisenssin.

Viva Linux !
kane_k
kane_k
minkä ihminen tekee sen ihminen myös kiertää
Mummy
Mummy
Niin uus ubuntu taitaa kestää 2012 jonkajälkeen tuki loppuu vai mite se oli ;)

Jokatapauksessa w7 taitanee olla varmin ratkasu, jos noi turvatoimet toteutuu. Minä kun en hommaa konetta käyttistävarten, vaan käytän konetta, joka kullonkin on tarjolla.
Joensuu
Joensuu
Win8 ja muiden versioiden uudistukset on markinaalisia,todellisuudessa tarkoitus on tehdä mahdollisimman suuri myyntivoitto. Tämä nykyinen Win7 Ultimate64bit retail oli senverran hintanen että turhantakia en päivittämään ala, mutta aina on porukoita jotka juoksee aina viimmeisen perästä ja sieltä eurot kyllä irtoaa.Piraattia ei koskaan ole ollut eikä varmaan tule jatkossakaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. elokuuta, 2011 @ 17:50
Dylo
Dylo
mikäli se tarkistaa bootin yhteydessä niin crackattyjen tiedostojen (jota homman tekee) vaihto ja osoitesiirto lokaaliin tiedostoon jossa olisi "sopivat" keyringit tarjolla on yksinkertaisin tapa saada tuo tarkistus failmaan :)
repino
repino
Microsoftin kannattas katso peiliin, kun koko homma on menny rahastamiseks. Minä en ainakaan halua rikkaita amerikkalaisia eläkeläisiä elättää.
Muilla on jo yleensä avoimet lähdekoodit ja globaalit markkinat.
Bill Gatesille ja Paul Allenille nostan hattua kehitystyöstä, mutta jenkkityyliin pitää heti alkaa rahasta joka asiasta.
Tulee jo mieleen Rooma, jossa ei enää itse viititty tehdä mitään vaan orjilla kaikki teetettiin.
Pelkääkö mahtava amerikkalaisyhtiö, että tulee kaapparilaiva rantaan.. Tuttipulloa noille raukoille tuomaan.
PatrikSelin
PatrikSelin
@repino
Pitää muistaa, että ei yksi ihminen kehitä Windowsia. Aika monelle saa maksaa palkkaa ja sitten mainostukseen ja kaikkeen muuhun menee todella paljon rahaa. Ja jos jokin kusee, niin on ihan kiva olla rahaa tallessa.
repino
repino
Mitenkäs Google sitten pärjää niin hyvin, taitaa vain olla eri Strategia.
Ja yhdessähän me täälläkin ollaan.
Rahastaminen on vaan minusta tosi jenkkiläistä tyyliä, jossa eräät etniset ryhmät haluaa kahmia itelleen kaiken. Eivät maksa mitään veroja ja jenkkilä on pian samassa suossa kuin Kreikka. Pitääkö meidän sitten avustaa taas. Meidän, jotka tuotamme jotain.
Patenteilla ja rajoituksilla tuhotaan kehitystä, ollaan jääty jonnekin juoksuhautaan, eikä tajuta, että maailma kehittyy.
Tärkeintä, että pääsee rahakasan kanssa taivaaseen ja onhan se aina toinen vaihtoehto.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. elokuuta, 2011 @ 19:30
Jouko?
Jouko?
Noh kuhan ei tehdä liian vaikeaksi rehelliselle kuluttajalle näitä antipiratismi asioita niin minulle se on ihan sama.. Kyllä sen reilu 100€ maksaa kerran muutamassa vuodessa :) Tosin voi olla että Win8 jää väliin ja vaihdan vasta Win9..
OILgame
OILgame
Taas yksi hyvä syy käyttää Linuxia.
JUHAX69X
JUHAX69X
No problems....
trooper78
trooper78
Lainaus:
... patenttiin, jossa kuvaillaan käyttöjärjestelmäkoodin hakemista Internet-palvelimelta käynnistyksen yhteydessä. Internetistä jokaisella käynnistyskerralla ladattava koodinpätkä estäisi tehokkaasti hakkereiden murtoyritykset.

Just =/ jatkossa ei siis pysty käyttämään wintoosaa jos ei omista nettiyhteyttä. Perseestä tuollaiset systeemit!!


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:

... voi aivan hyvin käyttää Ubuntu sen sijaan että ihmiset ostaisivat joka kolmas vuosi Shit Windows-lisenssin.


Ei ole aikomusta Ubuntuun siirtyä eikä ostaa uutta Win-lisenssiä. Vuosia sitten ostamallani XP:llä pärjää vallan mainiosti.


Wintoosaankin olisi kaikkein paras ratkaisu olisi jäsenmaksu. Ostat yhden Windows käyttöjärjestelmän, rekisteröidyt jonka jälkeen maksat pienen jäsenmaksun (vaikka 15€/vuosi) jolla saisit päivitykset ja uuden version saisi (halutessaan) ladattua parin kympin hintaan. Huomattavasti toimivampi systeemi kuin nykyiset piraatinestot ja muut paskat.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. elokuuta, 2011 @ 20:31
upap
upap
Tottakai M$ rahastaa, se on yritys...aivan niinkuin Toyota tai LG. Ei kaikkien asioiden tule olla ilmaisia...jos sen tekeminen maksaa
niin ei sitä ilmaiseksi ulos anneta :)

Lainaus:
Wintoosaankin olisi kaikkein paras ratkaisu olisi jäsenmaksu. Ostat yhden Windows käyttöjärjestelmän, rekisteröidyt jonka jälkeen maksat pienen jäsenmaksun (vaikka 15€/vuosi) jolla saisit päivitykset ja uuden version saisi (halutessaan) ladattua parin kympin hintaan. Huomattavasti toimivampi systeemi kuin nykyiset piraatinestot ja muut paskat.


Tai jos ostaisit uuden Toytan kerran, ja maksaisit 10e vuodessa niin ne tulisi päivittämään autosi uuten vuosimalliin?

Ällistyttävän moni täällä tuntuu elävän täysin virtuaalimaailmassa, oikean sijaan. Yrityksillä on kustannuksia, jotka pitää kattaa tuloilla... sen lisäksi siitä olisi myös tarkoitus jäädä näppeihinkin jotain.... Sitä sanotaan yrittämiseksi ja sitä tekee kaikki Toyotasta Metallicaan ...jopa piratebay...
trooper78
trooper78
^ ensinnäkin tuo sinun auto vertaus on ihan hanurista.
Toiseksi, mistä tiedät ettei homma olisi kannattavaatuolla jäsenmaksu systeemillä. Mistä tiedät, ettei moisella järjestelyllä piraattiwintoosien määrä laskisi huomattavasti.
Kulujahan on aina yrityksillä ollut. Nykyään ongelmanahan ei ole piratismi vaan yritysten ahneus. Ennen riitti, että yritys tuotti voittoa. Nykyään pitäisi tuotto saada vähintääkin tuplattua edellis vuoteen verrattuna ja yleensä sekään ei riitä.

Perusduunarin palkat pysyy samassa (mikäli on edes töitä) ja kaiken hinta nousee. Ehkä olisikin parempi, että eläisimme virtuaalimaailmassa. Missä Matrixin muukailaisrotu kun heitä tarvitsisi?!!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. elokuuta, 2011 @ 22:06
arcanix
arcanix
Muuten vaihtaisin linuxiin välittömästi, mutta työn puolesta ei pysty. Adobe kun ei tee ohjelmiaan muuta kuin windowsille ja macille (joka sattumoisin vielä pahempaa rahastusta kuin microsoftilla).
Tnoi
Tnoi
Ihme vinkumista täällä taas. Jos ei viikkorahat riitä windowsin ostamiseen niin ei se tarkoita että Microsoft on perseestä. Jos maksat sen ~100e jonkun kerran viidessä vuodessa vaikka koneen päivityksen yhteydessä niin ei ole minusta paha hinta. Ton verran rahaa menee kun käy kerran baarissa tai ostaa viikon ruuat. Ja henkilökohtaisesti minua ainakin vituttaisi paljon enemmän maksaa jotain "jäsenmaksua".

Tai miettikää kuinka monta sataa pistätte niihin peli masiinoihinne rahaa. Voi kai sen windowsinkin silloin tällöin ihan oikeastikin ostaa. Saattaisivat ehkä joskus tehdä siitä paremmankin jos joku siitä pari latia silloin tällöin maksaa.

Ja juu ei sitä ole kenenkään pakko ostaa saati käyttää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. elokuuta, 2011 @ 23:42
trooper78
trooper78
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:
Jos maksat sen ~100e jonkun kerran viidessä vuodessa vaikka koneen päivityksen yhteydessä niin ei ole minusta paha hinta.

No laitetaan jäsenmaksuksi 20€/vuosi. Omamaksut on muutenkin niin tätä päivää... ;)

Tnoi
Tnoi
@19

Joo ja laitetaan samaan syssyyn vielä huippuhyvä "OS lukittu" Acerin keskusyksikkö kytkykaupalla mukaan 24kk sopimuksella. Sitten vielä luottoa ja osamaksua kehiin koska nekin on niin tätä päivää.

Rupes kyllä nyt ihan oikeasti pelottamaan että kohta Microsoft ottaa käyttöön jonkun kuukausimaksun. Sitten tulee vaan joku rajattu open versio jossa on rajattu käyttöaika ja saat parin minuutin välein kuulla "Hi Im Jonathan from Spot..Microsoft!"
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. elokuuta, 2011 @ 23:58
trooper78
trooper78
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:

Joo ja laitetaan samaan syssyyn vielä huippuhyvä "OS lukittu" Acerin keskusyksikkö kytkykaupalla mukaan 24kk sopimuksella. Sitten vielä luottoa ja osamaksua kehiin koska nekin on niin tätä päivää.


Sonera onkin omiaan tuollaisiin myynteihin =)

Tnoi
Tnoi
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:

Joo ja laitetaan samaan syssyyn vielä huippuhyvä "OS lukittu" Acerin keskusyksikkö kytkykaupalla mukaan 24kk sopimuksella. Sitten vielä luottoa ja osamaksua kehiin koska nekin on niin tätä päivää.


Sonera onkin omiaan tuollaisiin myynteihin =)

Jep ja siihen kun pistetään ne Soneran "laajat" kaistat ja muut paskapalvelut mukaan niin saadaan mukavan jämpti pakettihinta "Vain 300e/kk Soneralta".. Sitten voi miettiä että olisko ollu vaan kivempaa joskus maksaa se 100e siitä aidosta OEM käyttiksestä eikä vaan aina vierailla siellä piraattien lahdella.
Mummy
Mummy
Lainaus:
Sitten tulee vaan joku rajattu open versio jossa on rajattu käyttöaika ja saat parin minuutin välein kuulla "Hi Im Jonathan from Spot..Microsoft!"
lol xD

Eiku retailia tänne ja äkkiä!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 0:13
repino
repino
Kuitenkin joku tolkuhan tässä pitää olla. Ahneus ja eläkeläismummojen osingot ovat hyvin tärkeitä. Miettikääpä hintoja 200€ maksavasta ohjelmasta, jota miljardi ihmistä käyttää. Laskekaapa paljon sillä tulee tulosta pelkästä kopiointien myynnistä, joita MS markkinoi. Se piraattien määrä tuon suhteen on todella marginaalinen.
Tnoi
Tnoi
@24

Niin paitsi että suurin osa noista kopioista myydään pakettikoneiden kanssa eikä minään 200e kappalehintaan. Niistä diileistä erinäisten konevalmistajien kanssa microsoft saa varmaan jonkun muutaman kympin per windows. Rahaahan siitäkin kertyy mutta kyllä tuon ohjelmiston ylläpitämiseenkin menee huomattavasti enemmän rahaa kuin jonkun keskiverto softan. Jos jotain saatanan Passeli ohjelmistoa myydään 150e hintaan tai jotain photaria hyvä jos tonnilla saat. Yksi perus pelikin maksaa sen ~50e joista on viihdettä muutamaksi tunniksi ja suurin osaa juosten kustaan ja pusketaan semmosena beta kikkareena ulos ja päivityksen saat ehkä kerran tai pari jos hyvä tuuri käy.

XP ylläpidetty kymmenen vuotta ja silti ihmiset jaksaa valittaa kun tuki loppuu. :D Aivan hirveä itku ja parku kun joutuu _taas_ maksamaan natsisoftille rahaa. Ja parasta on se että myös nekin valittaa jotka eivät siitä ole edes pennin latiakaan koskaan maksaneet vaan warettaneet sen jostain.

Microsoft saa kuitenkin jatkuvasti kuunnella niiden miljardin ihmisen valitusta, tehdä päivityksiä ja korjauksia jatkuvalla syötöllä, kehittää ohjelmistoa ja ylläpitää tukea useampaan käyttöjärjestelmään yhtäaikaisesti. Voi vaan sitten miettiä että kuinka paljon rahaa siihen kuluu.

Niin ei tuo Windows minusta kovin kallis ole. Mutta miten sen asian nyt sitten kukin näkee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 1:06
jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Kuitenkin joku tolkuhan tässä pitää olla. Ahneus ja eläkeläismummojen osingot ovat hyvin tärkeitä. Miettikääpä hintoja 200€ maksavasta ohjelmasta, jota miljardi ihmistä käyttää. Laskekaapa paljon sillä tulee tulosta pelkästä kopiointien myynnistä, joita MS markkinoi. Se piraattien määrä tuon suhteen on todella marginaalinen.

Jokainen voi äänestää lompakollaan ja jättää ostamatta jos hinta on liian korkea. Voitoista/tuloksesta huolimatta Microsoftin ei tarvitse hyväksyä sitä että heidän käyttöjärjestelmää käytetään ilmaiseksi.
repino
repino
Kuinas muut myyvät sitten pelkillä mainostuloilla ja avoimilla lähdekoodeillaan ja hyvin tuntuu sekin kannattavan. Samanlaisia tai jopa parempia ohjelmoijia on sielläkin töissä. Minä aikoinaan pidin kovasti MS.n systeemeistä, mutta nykyisin ei oikein löydy muita innovaatioita kuin rahastus, kun ollaan päästy niin suureen asemaan.
Minä kaipaan jo sitä totaalista pilviversiota, jossa ainut OS on sinun omassa yläkerrassa.
Lumikki
Lumikki
Kyse ei ole siitä mitä se maksaa vaan siitä että vaikeutetaan viattomien kuluttajan toimia, muiden takia. Itse äänestän lompakolla.

Kuka sanoo että jollain on edes internet yhteyttä.
repino
repino
Siinä sanoit oikein, joillakin mökeillä ja heidän systeemeillä ei pääse mihinkään.
Minä maksan mielelläni hyvästä tuotteesta, mutta jos toiset tarjoaa halvemmalla. Monopoli on paha asennevika. Tuollaset pitäs jenkkilain syytösten mukaan olla kiellettyjä. muilta lainatuilla rahoilla on tietysti helppo elvistellä.
yamaneko
yamaneko
Hirveä valitus ja kitinä. Äänestätte lompakollanne ja sillä siisti! Eikö? Ja MS:llä on oikeus (yrittää) suojata tuotteitaan juuri niin kuin parhaakseen katsovat.

Ne joilla on laillinen Windows, usein esim. koneen mukana tullut (ei tarvitse maksaa 100-200 e), tuollainen ei haittaa, varsinkin jos se harvinainen nettiyhteyskin sattuu löytymään.

Minua ei ole yksikään, ainakaan tähän astinen, aitoustarkistus tai aktivointi haitannut. Tässä juuri vaihdoin konetta ja niin sinne uuteen siirtyi ongelmitta vanhasta koneesta niin Windows kuin Officet yms.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 7:56
Sove92
Sove92
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:
Ne joilla on laillinen Windows, usein esim. koneen mukana tullut (ei tarvitse maksaa 100-200 e), tuollainen ei haittaa, varsinkin jos se harvinainen nettiyhteyskin sattuu löytymään.

Minua ei ole yksikään, ainakaan tähän astinen, aitoustarkistus tai aktivointi haitannut. Tässä juuri vaihdoin konetta ja niin sinne uuteen siirtyi ongelmitta vanhasta koneesta niin Windows kuin Officet yms.
Se, että se ei haittaa sinua ei tarkoita sitä, etteikö se haittaisi monia muita. Mennäänpä tuonne köyhempiin maihin, sieltä sitä nettiyhteyttä ei enää jokaiselta löydykään, joten on pakko käyttää kräkättyjä bootleggejä. Nykyaikoina DRM ei haittaa ketään muuta kuin maksavaa asiakasta.

PS. Win8 jää omalta osalta toivottavasti väliin, sen verran tuubaa tuo uusi ribbon-systeemi on.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 8:30
yamaneko
yamaneko
Kyynel vierähtää silmäkulmaan, on hienoa että kannat noin huolta heikommasta. Onneksi on ilmainen Linux, sehän kuulemma pyörisi niissä köyhien vanhoissa ja hitaissa koneissa paremmin kuin aina niin raskas Windows.
muppis
muppis
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
minkä ihminen tekee sen ihminen myös kiertää
Erittäin hyvin sanottu siellä..
xbkrypt0n
xbkrypt0n
Mikäli tuo internet-yhteys vaaditaan joka käynnistyksen yhteydessä, Windows 8 -käyttöjärjestelmää tullaan tuskin näkemään kannettavissa tietokoneissa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Wintoosaankin olisi kaikkein paras ratkaisu olisi jäsenmaksu. Ostat yhden Windows käyttöjärjestelmän, rekisteröidyt jonka jälkeen maksat pienen jäsenmaksun (vaikka 15€/vuosi) jolla saisit päivitykset ja uuden version saisi (halutessaan) ladattua parin kympin hintaan. Huomattavasti toimivampi systeemi kuin nykyiset piraatinestot ja muut paskat.
Tämmöinen systeemi löytyy jo, mutta hintaa tosin on jotain $2,000 vuodessa (MSDN).
mjk
mjk
Taidampa jäädä w7:n muutamaksi 4-6 vuodeksi :p, meinaan idioottimaista varsinkin jos on vaikka kakkos/kolmos kone joka vain satunnaisesti netissä tai ei ollenkaan...tavallisia käyttäjiä kiusataan taas, ei tuollainen piraatteja hetkauta.
snaketus
snaketus
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
tavallisia käyttäjiä kiusataan taas, ei tuollainen piraatteja hetkauta.
Erittäin hyvin sanottu, ja niin totta.
jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Kuinas muut myyvät sitten pelkillä mainostuloilla ja avoimilla lähdekoodeillaan ja hyvin tuntuu sekin kannattavan. Samanlaisia tai jopa parempia ohjelmoijia on sielläkin töissä. Minä aikoinaan pidin kovasti MS.n systeemeistä, mutta nykyisin ei oikein löydy muita innovaatioita kuin rahastus, kun ollaan päästy niin suureen asemaan.
Minä kaipaan jo sitä totaalista pilviversiota, jossa ainut OS on sinun omassa yläkerrassa.

Annatko esimerkkejä tietokoneen käyttöjärjestelmistä jotka tuottavat hyvin pelkillä mainostuloilla ja avoimella lähdekoodilla?
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:

Minä maksan mielelläni hyvästä tuotteesta, mutta jos toiset tarjoaa halvemmalla. Monopoli on paha asennevika. Tuollaset pitäs jenkkilain syytösten mukaan olla kiellettyjä. muilta lainatuilla rahoilla on tietysti helppo elvistellä.

Vastaavaa käyttistä ei muut pysty tarjoamaan. Mielellään kuulen miksi monopoli on asennevika. Alkaa tulla jo aivan uskomatonta juttua.

MS:n asema ei ole EU:n eikä jenkkilakien mukaan laiton. Sitävastoin määräävä markkina-asema tuo paljon vastuuta ja säädöksiä joita normaalit yritykset eivät joudu kohtaamaan.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Taidampa jäädä w7:n muutamaksi 4-6 vuodeksi :p, meinaan idioottimaista varsinkin jos on vaikka kakkos/kolmos kone joka vain satunnaisesti netissä tai ei ollenkaan...tavallisia käyttäjiä kiusataan taas, ei tuollainen piraatteja hetkauta.

Vaikea on uskoa että kannettavien ja mokkuloiden aikakaudella laitettaisiin käyttikseen noin rankkoja tarkastuksia.
repino
repino
Tästä sikäli uudesta innovaatiosta turha jauhaa, sillä esim. Windows XP on yhä suosituin ja käytetyin järjestelmä. Minäkään en oikeastaan tarttee käyttistä muuhun kuin taustatyöskentelyyn, koska käytän niin kännykässä että pöytä- ja läppärikoneissa googlen tuotteita. Ja toi android toimii kännykässä niin hyvin ja luojan kiitos siellä ei ole mitään MS:ää. Ja tiedostoni ovat suurelta osin pilvessä. Parhaiten sen tajuaa, mikäli joutuu jonkun laitteen formatoimaan ja ajamaan ylös, käytännössä mitään ei ole kadonnut.
jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Tästä sikäli uudesta innovaatiosta turha jauhaa, sillä esim. Windows XP on yhä suosituin ja käytetyin järjestelmä.

Väitätkö että kehitystä ei ole tapahtunut Windows XP:n jälkeen vai mitä ihmettä yrität selittää...

repino
repino
Yritän selittää, että firmat ja käyttäjät ole valmiita kaiken aikaa maksamaan uudistuksista. Jo Windows 7 ultimate on hinnoiteltu 3-400 € tuotteeksi. Paljonkohan minun piti Linuxista/ Ubuntystä maksaa?
Paljonkas esim Angry Birds maksaa?
Tässä kuviossa ei ole kuin ahneus ja toisten rahoilla eläminen, että Jenkkimummot voi syödä pullaa.
Meillä on Suomessakin todella taitavia IT-alan ihmisiä ja paljon, vaikka olemmekin näin pieni kansa verrattuna globaalisti
syrtek66
syrtek66
@39, ajattele kuinka paljon veronmaksajien rahoja vuosittain syydetään M$ pohjattomaan kitaan. Ei yksi eikä kaksi miljoonaa riitä. Ja kaikki tämä on poissa varsinaisesta käytöstä. Ymmärrän kyllä tietokoneita tarvitaan mutta miten voidaan perustella esimerksi sitä että jokaisessa päiväkodin osastolla tarvitaan tietokone ja siihen Windows? Jokainen lisenssi maksaa vielä vuosittain veronmaksajien rahaa ja on käytännösää suomalaisten rahojen siirtoa yhdysvaltoihin osakkeenomistajille.

edit1:

Kuin tilauskesta:
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/koulujen_tietokoneiden_vaihtovali_hammentaa/?ref=tf_iOKboksi_p5

Lainaus:
-  Koneita toimitetaan [kouluihin] ilman että edes kysytään, että tarvitaanko niitä. Ei käytetä sen enempää tarveharkintaa. Vanhat tullaan hakemaan pois, jos niille ei löydy käyttöä, opettaja kertoo.
Opettaja haluaa esiintyä jutussa nimettömänä, koska koulun johto on ilmaissut, ettei välineiden hankinta-asioista ole syytä keskustella julkisesti. Koulujen alkaessa yläasteelle toimitettiin jälleen noin 15 uutta tietokonetta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 14:30
mjk
mjk
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Kuinas muut myyvät sitten pelkillä mainostuloilla ja avoimilla lähdekoodeillaan ja hyvin tuntuu sekin kannattavan. Samanlaisia tai jopa parempia ohjelmoijia on sielläkin töissä. Minä aikoinaan pidin kovasti MS.n systeemeistä, mutta nykyisin ei oikein löydy muita innovaatioita kuin rahastus, kun ollaan päästy niin suureen asemaan.
Minä kaipaan jo sitä totaalista pilviversiota, jossa ainut OS on sinun omassa yläkerrassa.

Annatko esimerkkejä tietokoneen käyttöjärjestelmistä jotka tuottavat hyvin pelkillä mainostuloilla ja avoimella lähdekoodilla?
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:

Minä maksan mielelläni hyvästä tuotteesta, mutta jos toiset tarjoaa halvemmalla. Monopoli on paha asennevika. Tuollaset pitäs jenkkilain syytösten mukaan olla kiellettyjä. muilta lainatuilla rahoilla on tietysti helppo elvistellä.

Vastaavaa käyttistä ei muut pysty tarjoamaan. Mielellään kuulen miksi monopoli on asennevika. Alkaa tulla jo aivan uskomatonta juttua.

MS:n asema ei ole EU:n eikä jenkkilakien mukaan laiton. Sitävastoin määräävä markkina-asema tuo paljon vastuuta ja säädöksiä joita normaalit yritykset eivät joudu kohtaamaan.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Taidampa jäädä w7:n muutamaksi 4-6 vuodeksi :p, meinaan idioottimaista varsinkin jos on vaikka kakkos/kolmos kone joka vain satunnaisesti netissä tai ei ollenkaan...tavallisia käyttäjiä kiusataan taas, ei tuollainen piraatteja hetkauta.

Vaikea on uskoa että kannettavien ja mokkuloiden aikakaudella laitettaisiin käyttikseen noin rankkoja tarkastuksia.
Itse asiassa se on tulossa juuri tuollaisena, asennuksen aikana haet MS:n palvelimilta koodin että pystyt sen asentamaan koneellesi ja sitten joka käynnistyksesn yhteydessä se tarkistaa että tuote on aito... ainakin jos tähän on uskominen: http://muropaketti.com/windows-8-vaikeuttaa-piraattien-toimintaa
jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Yritän selittää, että firmat ja käyttäjät ole valmiita kaiken aikaa maksamaan uudistuksista. Jo Windows 7 ultimate on hinnoiteltu 3-400 € tuotteeksi. Paljonkohan minun piti Linuxista/ Ubuntystä maksaa?
Paljonkas esim Angry Birds maksaa?
Tässä kuviossa ei ole kuin ahneus ja toisten rahoilla eläminen, että Jenkkimummot voi syödä pullaa.

Suurimmalle osalle ihmisistä tulee uusi käyttis uuden koneen mukana. Pakettikoneissa ja kannettavissa näkee aika harvoin 400€ käyttistä ;)
Se myös aina jaksaa huvittaa että vertailukohdaksi otetaan aina semmoinen versio jota juurikaan kukaan ei osta. 100 euron molemmin puolin on se todellinen hinta....

Linux ei ole windows joten ei tuo hintavertailukaan toimi. Älyttömät vertailut jatkuu. Onko Angry Birdsin kehittäminen yhtä helppoa ja halpaa kuin uuden Windowsin vai miksi vertaat niiden hintaa?
Lainaus:
Itse asiassa se on tulossa juuri tuollaisena, asennuksen aikana haet MS:n palvelimilta koodin että pystyt sen asentamaan koneellesi ja sitten joka käynnistyksesn yhteydessä se tarkistaa että tuote on aito... ainakin jos tähän on uskominen: http://muropaketti.com/windows-8-vaikeuttaa-piraattien-toimintaa

Missään ei lue niin. Pelkkää spekulointia ja arvailua koko juttu. Lue uutinen uudestaan läpi ajatuksen kanssa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 14:56
repino
repino
Windows on monopoli ja sillä siisti. ja sellanen ei menis läpi missään oikeuslaitoksessa tänään.
Suomalainen paperitehdaskin joutuu osoittamaan oikeuslaitoksille, että sillä ei ole hallitsevaa markkinaosuutta.
MS.n suhteen kaiketi kaikki pelkää, että omat tietojärjestelmät kaatuvat, ellet käytä Windows systeemiä.
Siinä on jo oikeuslaitoksetkin helisemässä. Mittaamaton on tämä korruption määrä.
Aikoinaan loistava innovaatio, mutta tänäpäivänä pelkkä rahastuslaitos.
Asiassa ei ole kysymys niinkään rahasta vaan periaatteista.
Onko laki sitten kaikille samanlainen?

Mummy
Mummy
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Taidampa jäädä w7:n muutamaksi 4-6 vuodeksi :p, meinaan idioottimaista varsinkin jos on vaikka kakkos/kolmos kone joka vain satunnaisesti netissä tai ei ollenkaan...tavallisia käyttäjiä kiusataan taas, ei tuollainen piraatteja hetkauta.

Vaikea on uskoa että kannettavien ja mokkuloiden aikakaudella laitettaisiin käyttikseen noin rankkoja tarkastuksia.
Niin "toisena mahdollisuutena" se kuitenkin mainitaan tässäkin uutisessa johon tämä ketju on. Spekulointia toki.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 17:46
jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Windows on monopoli ja sillä siisti. ja sellanen ei menis läpi missään oikeuslaitoksessa tänään.
Suomalainen paperitehdaskin joutuu osoittamaan oikeuslaitoksille, että sillä ei ole hallitsevaa markkinaosuutta.
MS.n suhteen kaiketi kaikki pelkää, että omat tietojärjestelmät kaatuvat, ellet käytä Windows systeemiä.
Siinä on jo oikeuslaitoksetkin helisemässä. Mittaamaton on tämä korruption määrä.
Aikoinaan loistava innovaatio, mutta tänäpäivänä pelkkä rahastuslaitos.
Asiassa ei ole kysymys niinkään rahasta vaan periaatteista.
Onko laki sitten kaikille samanlainen?


Puhut monopoleista, syytät korruptiota ja pidät microsoftin asemaa laittomana. Kun noin varma olet aiheesta niin varmasti linkität tänne todisteet.

Edelleenkin, vain määräävän aseman väärinkäyttö on laitonta. Se on laitonta yrityksen suuruudesta riippumatta. Väärinkäytöksiä voi esiintyä ihan kuntatasollakin...


repino
repino
Eihän tässä muita linkkejä tarvitse, kuin se määräävän aseman ylikäyttö. www.microsoft.com . No tässä linkki ja kato hintoja ja vertaile. Tuo Micröftin asema ei menis millään lailla läpi missään, mutta kun on mijardeja toisilta lainattuja rahoja. Paljonkohan Microsoft maksoi omalle kansalleen veroja esim viime vuonna, vai syöttikö vain eläkeläisille pullaa.

Tnoi
Tnoi
@46

Microsoft on monopoli, korruptoitunut ja mitä muuta ties ja todisteena annat niiden kotisivun? Kerros nyt kädestä pitäen mitä tuo sivu sitten kertoo oikein? Ja mihin noita hintoja pitää oikein vertailla? Ja kiinnostaisi kyllä tietää myös että miten tämä jenkki mummojen pullan syönti liittyy asiaan.
mjk
mjk
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Yritän selittää, että firmat ja käyttäjät ole valmiita kaiken aikaa maksamaan uudistuksista. Jo Windows 7 ultimate on hinnoiteltu 3-400 € tuotteeksi. Paljonkohan minun piti Linuxista/ Ubuntystä maksaa?
Paljonkas esim Angry Birds maksaa?
Tässä kuviossa ei ole kuin ahneus ja toisten rahoilla eläminen, että Jenkkimummot voi syödä pullaa.

Suurimmalle osalle ihmisistä tulee uusi käyttis uuden koneen mukana. Pakettikoneissa ja kannettavissa näkee aika harvoin 400€ käyttistä ;)
Se myös aina jaksaa huvittaa että vertailukohdaksi otetaan aina semmoinen versio jota juurikaan kukaan ei osta. 100 euron molemmin puolin on se todellinen hinta....

Linux ei ole windows joten ei tuo hintavertailukaan toimi. Älyttömät vertailut jatkuu. Onko Angry Birdsin kehittäminen yhtä helppoa ja halpaa kuin uuden Windowsin vai miksi vertaat niiden hintaa?
Lainaus:
Itse asiassa se on tulossa juuri tuollaisena, asennuksen aikana haet MS:n palvelimilta koodin että pystyt sen asentamaan koneellesi ja sitten joka käynnistyksesn yhteydessä se tarkistaa että tuote on aito... ainakin jos tähän on uskominen: http://muropaketti.com/windows-8-vaikeuttaa-piraattien-toimintaa

Missään ei lue niin. Pelkkää spekulointia ja arvailua koko juttu. Lue uutinen uudestaan läpi ajatuksen kanssa.
Niin arvioitahan ne vielä on, jossakin saitilla epäiltiin että 8:ssa olisi koodinpätkä joka vertaa sitä kun win käynnistyy...no nähtäväksi jää..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 21:26
Anonymous User
Anonymous User
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Niin arvioitahan ne vielä on, jossakin saitilla epäiltiin että 8:ssa olisi koodinpätkä joka vertaa sitä kun win käynnistyy...no nähtäväksi jää..
Eikös tuo keino jää jo niinkin historiaan kuin XP; joka feilasi aivan täysin..? Toki voi olla ns. paranneltu versio.. Eiköhän siinä niin käy, että se on murrettu ennen betan varsinaista julkaisua.
repino
repino
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti maikkelii:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Niin arvioitahan ne vielä on, jossakin saitilla epäiltiin että 8:ssa olisi koodinpätkä joka vertaa sitä kun win käynnistyy...no nähtäväksi jää..
Eikös tuo keino jää jo niinkin historiaan kuin XP; joka feilasi aivan täysin..? Toki voi olla ns. paranneltu versio.. Eiköhän siinä niin käy, että se on murrettu ennen betan varsinaista julkaisua.
No miks porukka yhä sitten yhä käyttää sitä.
Käytän pääkoneessa windows 7 Ultimate versiota toisissa on vielä XP. Kännykkä android-systeemillä. Eli käytössä on viisi laitetta
Ja pian on kasassa toinen läppäri.
Minua ainoastaan häiritsee tuo monopoli rahastaminen, sillä googlelle en ole vielä tarvinnut maksaa palveluista.
Eli onko tää nyt ihan oikein. Osakkeenomistajia nämä pullaasyövät omistajat ovat todellisuudessa.
Ja nämä rahat kuuluisivat oikeasti internetin keheittäjälle eivätkä jollekin hampaamattomalle mummolle.
Repikää siitä.
Tnoi
Tnoi
@50

Luuletko sinä oikeasti että Google ihan hyvää hyvyyttään tarjoaa ilmaiseksi niitä palveluitaan sinulle? Google on voittoon pyrkivä osakeyhtiö siinä missä Microsoftikin eikä se todellakaan mitään hyväntekeväisyyttä harrasta. Samoille pullamummoille sitä rahaa virtaa jatkuvalla syötöllä. Maksat vaan rahan sijaan yksityisillä tiedoillasi joita google käyttää mm. mainostamisen kohdentamiseen. Kannattaa tutustua myös siihen Googleen ja niiden palveluiden käyttöehtoihin vähän tarkemmin ennenkuin alkaa Microsoftia moittimaan ja sanomaan monopoliksi.

Ja millä hemmetin logiikalla Microsoftin tekemä voitto kuuluisi internetin kehittäjille?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. elokuuta, 2011 @ 22:47
Dafly
Dafly
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Puhut monopoleista, syytät korruptiota ja pidät microsoftin asemaa laittomana. Kun noin varma olet aiheesta niin varmasti linkität tänne todisteet.

Kannattaisi ottaa selvää Microsoftin historiasta, niin ymmärtäisi miksi kyseistä yritystä vihataan niin paljon. Se on täynnä puukotusta, korruptiota, avoimen koodin kampitusta yms. MS saisi pelata reilummin markkinoilla.

- Microsoft oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja (Greenpeace, 7/2008).
- Keväällä 2007 Microsoft väitti, että avoimet ohjelmat rikkovat 235 sen patenttia. Kun Microsoftilta pyydettiin listaa näistä patenttirikkomuksista, sitä ei ole saatu. Syyksi Microsoft ilmoitti että olisi liian iso työ saada patentit selville. Eli siis heillä on tarkka tieto siitä miten montaa patenttia on rikottu, mutta he eivät tiedä mitkä patentit ovat kyseessä. Mitään todisteita patenttirikkomuksista ei ole myöskään esitetty, joten suurin osa ihmisistä epäileekin sitä vain Microsoftin markkinointistrategiaksi jonka tarkoituksena on saattaa Linux huonoon valoon.
- Microsoft hankki ääniä kritisoidulle OOXML-standardilleen kepulipelillä Ruotsissa. Ruotsalainen standardiorganisaatio SIS äänesti ohjelmistotalo Microsoftin Office open xml-tiedostomuodon puolesta. Computer Sweden -lehden haltuunsa saaman sähköpostin mukaan äänestystuloksen takana on painostusta ja jopa lahjontaa.
- Yhdysvaltalainen kansalaisten oikeuksia internetissä puolustava Electronic Frontier Foundation on julkaissut ohjeita haittaohjelmilta ja internethyökkäyksiltä puolustautumiseen osana Surveillance Self-Defence projektia. EFF suosittelee neljän kohdan reseptissä voimakkaasti Microsoftin tuotteiden välttämistä.
- Microsoft sponsoroi "tutkimuksia", jossa heidän tuotteensa yllättävää kyllä todetaan aina parhaimmaksi/turvallisemmaksi/edullisimmaksi.
- Syksyllä 2009 julkisuuteen putkahti Microsoftin koulutusmateriaalia, joiden avulla ohjelmistojätti kertoo Best Buy -ketjun työntekijöille, miksi Windows 7 on Linuxia parempi. Overclock.netin keskustelufoorumilla kokonaisuudessaan julkaistussa dokumentissa opastetaan myyjiä muun muassa kertomaan asiakkaille, miten harmillisen vaikeaa Linuxin päivittäminen on, ja miten Windows on tietoturvaltaan Linuxia parempi. Todellisuudessa kumpikaan väite ei pidä paikkaansa.
- Kaksi toisistaan riippumatonta tahoa kehottaa kuluttajia välttämään nettipankeissa vierailua, mikäli tietokoneessa on Windows-käyttöjärjestelmä. Australian poliisin tietokonerikollisuuteen keskittynyt yksikkö ja Washinton Post ovat julkaisseet varoituksensa Windowsin käytöstä nettipankkiasioinnissa lähes samanaikaisesti. Molempien varoitusten takana on sama motiivi: nettirikolliset kehittävät lähes kaikki haittasovellukset Windowsille.
- Pwnie Awardsissa jaettiin palkintoja useissa kategorioissa. Myös noloin haavoittuvuus palkittiin sarjassa "Most Epic Fail". Kyseenalaisen kunnian sai Microsoft Internet Explorer 8 -selaimellaan.
- Microsoft painosti ministeriötä OpenOffice-hankkeessa
- Microsoft hyökkää OpenOfficea vastaan videolla
- Microsoft yritti estää Aceria ja Asusta tuomasta myyntiin Androdia ja ChromeOS -käyttöjärjestelmällä toimivia laitteita
- Joulukuussa 2010 Microsoft julkaisi lisäosan Firefox-selaimelle, jonka avulla selain pystyy toistamaan H.264-videota. Lisäosa toimii ainoastaan Windows 7 -käyttöjärjestelmällä. Microsoftin taka-ajatus on pönkittää Windowsia ja kampittaa avoimia videoformaatteja.
- Helmikuussa 2011 julkaistiin uutinen "Microsoft palauttaa H.264-tuen Google Chromeen. Google ilmoitti hiljattain, ettei Chrome-selaimen tulevissa versioissa tueta enää H.264-koodekkia html5-videoissa. H.264:n vahvoihin tukijoihin kuuluva Microsoft ei ole sulattanut Googlen päätöstä, vaan yhtiö on päättänyt tuoda H.264-tuen Chromeen itse." Tässä, kuten myös SilverLighin avulla, MS pyrkii estämään avoimen standardin leviämistä ja siten käyttöjärjestelmien kilpailua.
- Microsoft on kehunut tiedotteissaan juuri hyvää HTML5-yhteensopivuutta, joten Rouget ajoi IE9:n Release Candidate -versiolla useita HTML5-yhteensopivuutta tutkivia testejä. Esim. When can I use... -sivuston testissä IE9 häviää sekä Firefoxin tulevalle 4.0-versiolle että nykyiselle 3.6-versiolle. Sama toistuu HTML5 test -sivuston testissä, jossa jopa Firefoxin parin vuoden takainen 3.5-versio saa enemmän pisteitä kuin IE9.
- Helmikuusta 2011 alkanut Nokian ja Microsoftin liitto vahvistaa Windows Phonen asemaa älypuhelinmarkkinoilla. Euroopan neljänneksi suurin operaattori, France Telecomin Orange varoittaa kuitenkin, etteivät operaattorit ole innostuneita tukemaan iPhonen tapaista suljettua järjestelmää, uutistoimisto Reuters raportoi.
- Microsoft ei ole yrityksenä juuri kerännyt positiivisia kehuja avoimen lähdekoodin tukijoilta. Nyt Microsoftin mollaaminen on jälleen jatkunut, kun julki tulleet Windows Phone 7 Marketplacen jakeluehdot kertovat Microsoftin boikotoivan avoimen lähdekoodin tuotteita.
- Arvostettu tutkimusyhtiö IDC uskoo Nokian menestykseen älypuhelimissa. IDC toteaa, että Nokian päätös siirtyä Windows Phone -alustaan muuttaa markkinoida radikaalisti. Kyseisen tutkimuksen tehnyt IDC on vahvasti Microsoftiin kytköksissä oleva. Tästä tutkimuksesta mm. ZDNET.COM antoi erittäin kriittisen arvion.
repino
repino
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PauliV:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Puhut monopoleista, syytät korruptiota ja pidät microsoftin asemaa laittomana. Kun noin varma olet aiheesta niin varmasti linkität tänne todisteet.

Kannattaisi ottaa selvää Microsoftin historiasta, niin ymmärtäisi miksi kyseistä yritystä vihataan niin paljon. Se on täynnä puukotusta, korruptiota, avoimen koodin kampitusta yms. MS saisi pelata reilummin markkinoilla.

- Microsoft oli Greenpeacen ympäristöystävällisyysvertailun toiseksi huonoin elektroniikkavalmistaja (Greenpeace, 7/2008).
- Keväällä 2007 Microsoft väitti, että avoimet ohjelmat rikkovat 235 sen patenttia. Kun Microsoftilta pyydettiin listaa näistä patenttirikkomuksista, sitä ei ole saatu. Syyksi Microsoft ilmoitti että olisi liian iso työ saada patentit selville. Eli siis heillä on tarkka tieto siitä miten montaa patenttia on rikottu, mutta he eivät tiedä mitkä patentit ovat kyseessä. Mitään todisteita patenttirikkomuksista ei ole myöskään esitetty, joten suurin osa ihmisistä epäileekin sitä vain Microsoftin markkinointistrategiaksi jonka tarkoituksena on saattaa Linux huonoon valoon.
- Microsoft hankki ääniä kritisoidulle OOXML-standardilleen kepulipelillä Ruotsissa. Ruotsalainen standardiorganisaatio SIS äänesti ohjelmistotalo Microsoftin Office open xml-tiedostomuodon puolesta. Computer Sweden -lehden haltuunsa saaman sähköpostin mukaan äänestystuloksen takana on painostusta ja jopa lahjontaa.
- Yhdysvaltalainen kansalaisten oikeuksia internetissä puolustava Electronic Frontier Foundation on julkaissut ohjeita haittaohjelmilta ja internethyökkäyksiltä puolustautumiseen osana Surveillance Self-Defence projektia. EFF suosittelee neljän kohdan reseptissä voimakkaasti Microsoftin tuotteiden välttämistä.
- Microsoft sponsoroi "tutkimuksia", jossa heidän tuotteensa yllättävää kyllä todetaan aina parhaimmaksi/turvallisemmaksi/edullisimmaksi.
- Syksyllä 2009 julkisuuteen putkahti Microsoftin koulutusmateriaalia, joiden avulla ohjelmistojätti kertoo Best Buy -ketjun työntekijöille, miksi Windows 7 on Linuxia parempi. Overclock.netin keskustelufoorumilla kokonaisuudessaan julkaistussa dokumentissa opastetaan myyjiä muun muassa kertomaan asiakkaille, miten harmillisen vaikeaa Linuxin päivittäminen on, ja miten Windows on tietoturvaltaan Linuxia parempi. Todellisuudessa kumpikaan väite ei pidä paikkaansa.
- Kaksi toisistaan riippumatonta tahoa kehottaa kuluttajia välttämään nettipankeissa vierailua, mikäli tietokoneessa on Windows-käyttöjärjestelmä. Australian poliisin tietokonerikollisuuteen keskittynyt yksikkö ja Washinton Post ovat julkaisseet varoituksensa Windowsin käytöstä nettipankkiasioinnissa lähes samanaikaisesti. Molempien varoitusten takana on sama motiivi: nettirikolliset kehittävät lähes kaikki haittasovellukset Windowsille.
- Pwnie Awardsissa jaettiin palkintoja useissa kategorioissa. Myös noloin haavoittuvuus palkittiin sarjassa "Most Epic Fail". Kyseenalaisen kunnian sai Microsoft Internet Explorer 8 -selaimellaan.
- Microsoft painosti ministeriötä OpenOffice-hankkeessa
- Microsoft hyökkää OpenOfficea vastaan videolla
- Microsoft yritti estää Aceria ja Asusta tuomasta myyntiin Androdia ja ChromeOS -käyttöjärjestelmällä toimivia laitteita
- Joulukuussa 2010 Microsoft julkaisi lisäosan Firefox-selaimelle, jonka avulla selain pystyy toistamaan H.264-videota. Lisäosa toimii ainoastaan Windows 7 -käyttöjärjestelmällä. Microsoftin taka-ajatus on pönkittää Windowsia ja kampittaa avoimia videoformaatteja.
- Helmikuussa 2011 julkaistiin uutinen "Microsoft palauttaa H.264-tuen Google Chromeen. Google ilmoitti hiljattain, ettei Chrome-selaimen tulevissa versioissa tueta enää H.264-koodekkia html5-videoissa. H.264:n vahvoihin tukijoihin kuuluva Microsoft ei ole sulattanut Googlen päätöstä, vaan yhtiö on päättänyt tuoda H.264-tuen Chromeen itse." Tässä, kuten myös SilverLighin avulla, MS pyrkii estämään avoimen standardin leviämistä ja siten käyttöjärjestelmien kilpailua.
- Microsoft on kehunut tiedotteissaan juuri hyvää HTML5-yhteensopivuutta, joten Rouget ajoi IE9:n Release Candidate -versiolla useita HTML5-yhteensopivuutta tutkivia testejä. Esim. When can I use... -sivuston testissä IE9 häviää sekä Firefoxin tulevalle 4.0-versiolle että nykyiselle 3.6-versiolle. Sama toistuu HTML5 test -sivuston testissä, jossa jopa Firefoxin parin vuoden takainen 3.5-versio saa enemmän pisteitä kuin IE9.
- Helmikuusta 2011 alkanut Nokian ja Microsoftin liitto vahvistaa Windows Phonen asemaa älypuhelinmarkkinoilla. Euroopan neljänneksi suurin operaattori, France Telecomin Orange varoittaa kuitenkin, etteivät operaattorit ole innostuneita tukemaan iPhonen tapaista suljettua järjestelmää, uutistoimisto Reuters raportoi.
- Microsoft ei ole yrityksenä juuri kerännyt positiivisia kehuja avoimen lähdekoodin tukijoilta. Nyt Microsoftin mollaaminen on jälleen jatkunut, kun julki tulleet Windows Phone 7 Marketplacen jakeluehdot kertovat Microsoftin boikotoivan avoimen lähdekoodin tuotteita.
- Arvostettu tutkimusyhtiö IDC uskoo Nokian menestykseen älypuhelimissa. IDC toteaa, että Nokian päätös siirtyä Windows Phone -alustaan muuttaa markkinoida radikaalisti. Kyseisen tutkimuksen tehnyt IDC on vahvasti Microsoftiin kytköksissä oleva. Tästä tutkimuksesta mm. ZDNET.COM antoi erittäin kriittisen arvion.
Kerrankin joku kertoo asiaa!!
yamaneko
yamaneko
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PauliV:
Kannattaisi ottaa selvää Microsoftin historiasta, niin ymmärtäisi miksi kyseistä yritystä vihataan niin paljon. Se on täynnä puukotusta, korruptiota, avoimen koodin kampitusta yms. MS saisi pelata reilummin markkinoilla.

Sama sopii n+1 firmaan, kaikki vaan ei tule esiin samalla tavoin, Microsoftia (ihan oikein) kokonsa ja maineensa tähden vahditaan tarkasti. Apple on hyvä esimerkki, joka luultavasti toimisi huomattavasti häikäilettömämmin jos pääsisi samaan asemaan kuin Microsoft. Kuvitelkaa Applea Microsoftin asemaan ja repikää siitä kauhukuvia.

Ja kuten sanottua, ainahan on näitä ilmaisia vaihtoehtoja. Äänestäkää lompakollanne. Kyllä se Linux leviää jos se alkaa oikeasti kiinnostamaan käyttäjiä. Ainakin jakeluiden keskittyminen voisi olla hyvä asia, vaan Linux-porukka taitaa olla (en siis väitä, tällainen väite vaan tulee vastaan usein) kovin riitaista porukkaa, joten en pidättelisi hengitystä em. odotellessa.
jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

Kannattaisi ottaa selvää Microsoftin historiasta, niin ymmärtäisi miksi kyseistä yritystä vihataan niin paljon. Se on täynnä puukotusta, korruptiota, avoimen koodin kampitusta yms. MS saisi pelata reilummin markkinoilla.


Antamaani kysymykseeni et kuitenkaan osannut vastata. Jos sinä todellakin vihaat kaikkia yrityksiä jotka käyttävät moraalisesti epäarveluttavia keinoja (esim. mainonnassa, vertailuissa) niin et kerkeä tekemään mitään muuta kuin vihaamaan yrityksiä etkä voi käyttää juurikaan mitään tuotteita...
repino
repino
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:

Kannattaisi ottaa selvää Microsoftin historiasta, niin ymmärtäisi miksi kyseistä yritystä vihataan niin paljon. Se on täynnä puukotusta, korruptiota, avoimen koodin kampitusta yms. MS saisi pelata reilummin markkinoilla.


Antamaani kysymykseeni et kuitenkaan osannut vastata. Jos sinä todellakin vihaat kaikkia yrityksiä jotka käyttävät moraalisesti epäarveluttavia keinoja (esim. mainonnassa, vertailuissa) niin et kerkeä tekemään mitään muuta kuin vihaamaan yrityksiä etkä voi käyttää juurikaan mitään tuotteita...
Patentit, Suljettu lähdekoodi.
Muistan 80-luvulla, että microsoft oli huppufirma innovaatioissa. Selitäpä nyt se, että nykyinen monopoli rahastaa Os.tä tajuttomia summia ja toiset jakaa niitä pelkillä mainostuloilla. Ei tuossa mistään moraalista ole kysymys, vaan siitä, että"kaikki mulle heti" politiikasta.
Aasiassahan nää komponentit nykyään tehdään, jenkkien tyyli vaan on pelkästään rahastaa ja riidellä patenteista.
Aasialaiset ovat tämän päivän orjia, joita tummina aikonaan laivattiin jenkkilään, joka on itseasiassa intiaaneilta varastettu maa. Ja nykyään myös elävät toisten varoilla.
Tarviitko linkkejä, vai opiskelitko joskus kunnolla.
yamaneko
yamaneko
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Patentit, Suljettu lähdekoodi.

Ahh, tulee heti Apple mieleen.

jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:

Patentit, Suljettu lähdekoodi.
Muistan 80-luvulla, että microsoft oli huppufirma innovaatioissa. Selitäpä nyt se, että nykyinen monopoli rahastaa Os.tä tajuttomia summia ja toiset jakaa niitä pelkillä mainostuloilla. Ei tuossa mistään moraalista ole kysymys, vaan siitä, että"kaikki mulle heti" politiikasta.

Kerrotko kuka jakaa Windowsin tasoista tietokonekäyttistä pelkillä mainostuloilla. Ei ole eka kerta kun kysyn joten jospa vastaisit nyt!

Olet itse malli esimerkkki "kaikki mulle heti nyt" periaatteesta sillä haluat kaiken ilmaiseksi. Oletat että yritysten pitäisi antaa sinulle ilmaiseksi kaiken. Varmaan kaupassakaan et halua maksaa mitään.
Lainaus:
Aasiassahan nää komponentit nykyään tehdään, jenkkien tyyli vaan on pelkästään rahastaa ja riidellä patenteista.
Aasialaiset ovat tämän päivän orjia, joita tummina aikonaan laivattiin jenkkilään, joka on itseasiassa intiaaneilta varastettu maa. Ja nykyään myös elävät toisten varoilla.
Tarviitko linkkejä, vai opiskelitko joskus kunnolla.

Eli vihaat kaikkia jenkkejä...


repino
repino
Eihän heissä sinänsä mitään vikaa ole. Mutta heidän ylimielisyydessään. Miten esim sama tuote ilman postikuluja tulee Kiinasta halvemmalla, voisin tilata edullisia jenkkilästäkin, mutta se toppaa siihen jos postikut huitelevat 100$ paikkeilla. Miten tätä voisi mitenkään selittää. Ja kun tavarat tulevat kuitenkin lentorahtina etupäässä ja pikkepaketteina.
syrtek66
syrtek66
@58,

Lainaus:
kaikki mmulle nyt heti...
Etkö keksi parempaa lausetta kuin mitä kaikki antipiraatit viljelee? Muukin teksti kuin antipiraattien mailmasta jossa kaikki perustuu kaupallisuuteen? Luuletko että kaikki avoimeen koodin perustuvat ohjelmat ovat niin huonoja ettei ne kelpaa Windows market placeen?


jartar
jartar
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti repino:
Eihän heissä sinänsä mitään vikaa ole. Mutta heidän ylimielisyydessään. Miten esim sama tuote ilman postikuluja tulee Kiinasta halvemmalla, voisin tilata edullisia jenkkilästäkin, mutta se toppaa siihen jos postikut huitelevat 100$ paikkeilla. Miten tätä voisi mitenkään selittää. Ja kun tavarat tulevat kuitenkin lentorahtina etupäässä ja pikkepaketteina.

Siksi koska eri maissa on eri tulo- ja hintatasot.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:

Etkö keksi parempaa lausetta kuin mitä kaikki antipiraatit viljelee? Muukin teksti kuin antipiraattien mailmasta jossa kaikki perustuu kaupallisuuteen? Luuletko että kaikki avoimeen koodin perustuvat ohjelmat ovat niin huonoja ettei ne kelpaa Windows market placeen?


Lähes kaikki maailmassa perustuu kaupallisuuteen. Oikeasti ilmaisia asioita on hyvin vähän. Enkä ole haukkunut täällä mitään avoimen lähdekoodin ohjelmia. Ihmeellisiä oletuksia sinulla...
Terabitti
Terabitti
Olisikohan Microsoftin aika siirtyä samaan käytäntöön, jota monet virustorjuntayhtiöt käyttävät, eli kotikäyttäjille suunnattu Home-versio olisi ilmainen. Rahat Microsoft voisi kerätä yrityksille ja laitoksille suunnatuilla maksullisilla Enterprise ja Business-versioilla. Tämä olisi ehkä ainoa keino piratismia vastaan. Ei nämä estot ole ennenkään purreet ja aina löytyy joku, joka ne murtaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27. elokuuta, 2011 @ 18:50

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Motorolan puhelimen liittäminen Samsung TV:een 2 TV-out -ongelmat ja -keskustelu
Sony telkkari vilkuttaa punaista valoa 8 Televisiot
Biisiketju 5639 Vapaata keskustelua
Yleistä keskustelua asian vierestä 136 Vapaata keskustelua
Jääkiekko MM 2024 8 Vapaata keskustelua
Kuvake ja pikakuvake 6 Windows -ongelmat
Zip purku 5 Ajuri- ja softaongelmat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 190 Vapaata keskustelua
MSI Z390 A-Pro / Windows XP:n asennus 4 Windows -ongelmat
Trandcend Encrypt 5 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Näytä lisää viestejä